Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 30.9.

espoo

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Yhtyeen viides albumi Dark Money ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja haluaa herätellä keskustelua yhteiskunnallisista epäkohdista. Musiikillisena suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio-jazz, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti uusi albumi on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Valtteri Laurell Pöyhönen (kitara, sävellykset), Pope Puolitaival (tenorisaksofoni, huilut), Jose Mäenpää (trumpetti, koskettimet), Pekka Lehti (basso), Jaska Lukkarinen (rummut), Rasmus Pailos (perkussiot)

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa
Liput 22 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Huomioittehan, että Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä.

helsinki

The Watercolors Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki30.9. Klo 21:00

Janne Saarinen – oboe, englannintorvi

Ilkka Uksila – vibrafoni

Joonas Tuuri – basso

Joonas Leppänen – rummut

UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Nina Mya: Music of Ed Partyka,Savoy-teatteri, helsinki30.9. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa uuden taiteellisen johtajansa ja pääkapellimestarinsa Ed Partykan sävellyksiä ja sovituksia hänen johtamanaan kahdessa turvavälikonsertissa. Orkesterin solistina vierailee jazzlaulajatar Nina Mya. Konsertissa kuullaan sekä uutta, kevään 2020 poikkeusoloissa syntynyttä musiikkia, että materiaalia Partykan vanhemmilta albumeilta, jotka hän on levyttänyt oman Ed Partyka Jazz Orchestransa kanssa.

Liput 29 € Lippupisteestä. 

Turvavälikonsertti! Savoy-teatterin konsertin järjestelyt ovat poikkeukselliset: lippuja myydään vain 200 hengelle, ja yleisö sijoitetaan istumaan 750-paikkaiseen katsomoon reiluin turvavälein. Myynnissä on yhden, kahden ja neljän hengen paikkalippupaketteja, jotka ostetaan ainoastaan verkkokaupasta. Myyntiin tulevat paikat on sijoitettu siten, että yleisö ei joudu lähikontaktiin toistensa tai esiintyjien kanssa. Ennakkojärjestelyillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla pyritään takaamaan kaikille osallistujille mahdollisimman turvallinen konserttitapahtuma. Lähikontaktien minimoimiseksi naulakkopalveluja ei poikkeuksellisesti ole tarjolla, vaan yleisö vie takit mukanaan saliin. Siivousta on tehostettu, ja yleisölle on tarjolla käsidesiä. Paikoille ohjaaminen tapahtuu turvavälit huomioiden. Pysy kotona, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa. Lipuilla on tällöin palautusoikeus. Konsertin kesto on n. 75 minuuttia, eikä siinä ole väliaikaa.

tampere

Vapaat äänet: Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien,G Livelab Tampere, tampere30.9. Klo 19:00

Superposition!

Roberto Negro (www)

Emile Parisien (www)

keikka

Liput 30€, sisältää eteispalvelumaksun 3 €
Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Les Métanuits on visionäärisen pianisti Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetista Métamorphoses nocturnes pianolle ja sopraanosaksofonille. Hän on kutsunut duokumppanikseen palkitun saksofonistin Emile Parisienin, joka on vuosien varrella ilahduttanut suomalaisia kuulijoita sekä oman kvartettinsa kanssa että duona harmonikansoittaja Vincent Peiranin kanssa.

Kvanttifysiikan ihmeellisistä löydöksistä nimensä saanut Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kvartetti. Yhtyeen musiikki ammentaa freejazzin ja improvisaation perinteestä, siinä voi kuulla kaikuja mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edvard Vesalan kvarteteista. We Jazz Records on julkaissut maaliskuussa 2020 yhtyeen debyyttialbumin Superposition.

Les Métanuits:
Roberto Negro, piano
Emile Parisien, sopranosaksofoni

Superposition:
Adele Sauros, tenorisaksofoni
Linda Fredriksson, baritoni- ja alttosaksofoni
Mikael Saastamoinen, basso
Olavi Louhivuori, rummut