Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 16.9.

helsinki

Emmi U. Quintet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki16.9. Klo 20:00

Emmi Uimonen – piano

Silva Kallionpää – viulu

Jesse Vilhomaa – saksofoni

Tuomas Talvi – basso

Erik Fräki – rummut

HUOM. Keikka alkaa klo 20.00

kajaani

Mikko Hassinen & Söderbacka-Matikainen Duo,Kouta-sali, kajaani16.9. Klo 19:00

Mikko Hassinen

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Liput 20 € / 15 €

Rumpali Mikko Hassisen, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen mukaansatempaava jazzkonsertti tarjoaa hetkessä elävää musiikkia ja mielenkiintoisia tarinoita kulissien takaa.

Mikko Hassinen on kajaanilaislähtöinen musiikin monitoimiosaaja, joka tunnetaan rumpujen soiton lisäksi myös säveltäjänä, kapellimestarina ja tuottajana. Hassinen on johtanut pitkään omia yhtyeitään ja säveltänyt niille monipuolisesti erityylistä jazzmusiikkia aina konerytmeille rakentuvasta ilmavasta elektrojazzista akustisempaan jazziin. Muusikkona Hassinen on ehtinyt toimia lukemattomien artistien kanssa, sekä levyttänyt laajasti eri solisteille. Hänen soittoaan voi kuulla mm. Saksofonisti Eero Koivistoisen, laulajien Vesa-Matti Loiri sekä Maarit Hurmerinta, sekä rytmimuusikoiden Jimi Tenor sekä Ninni Poijärven levytyksillä. Säveltäjänä ja kapellimestarina Hassinen on tullut parhaiten tutuksi UMO -bigbandin riveistä. Pienyhtye- ja big band -tuotannon lisäksi Hassinen on säveltänyt musiikkia muun muassa soolopianolle ja erilaisille kamarikokoonpanoille ja tanssiteoksiin. Vuonna 2009 Hassinen voitti Esko Linnavalli -sävellyskilpailun teoksellaan Karhunvartija ja vuonna 2015 Hassiselle myönnettiin Teosto-palkinto levystä Elektro GT.

Kokkolalaisten muusikoiden, Martin Söderbackan ja Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista ja tunnelmallista musiikkia. Viime vuosina kaksikko on ideoinut paljon erilaisia projekteja ja konsertteja vaihtuvien vieraiden kanssa. Nyt kuultava yhdistelmä musiikkia ja tarinoita sai alkunsa syksyllä 2019 Söderbacka-Matikainen Duon aloitettua "Pintaa Syvemmälle" musiikki- ja tarinaklubi-illat Kokkolassa. Tämä jalkautuu nyt ensimmäisen kerran Kajaaniin vieraanaan rumpali Mikko Hassinen. Illasta erityisen tekee se, että konsertin keskellä on osio, jossa Martin ja Eevalotta kyselevät Hassiselta hänen urastaan ja mielenkiintoisista sattumuksista elämän varrelta. Tarinat vievät syvälle kulissien taakse avaten konsertissa soitettavien kappaleiden taustoja ihan uudella tavalla.

Rumpali Mikko Hassisen, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen mukaansatempaava jazzkonsertti tarjoaa hetkessä elävää musiikkia ja mielenkiintoisia tarinoita kulissien takaa.

"Pintaa Syvemmälle": Mikko Hassinen & Söderbacka-Matikainen Duo Kaukametsän Kouta-salissa ke 16.9.2020 klo 19.00. Konsertin järjestää Kaukametsän kulttuuritapahtumat.