Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.9.

espoo

Iiro Rantala: My Finnish Calendar,Sellosali, espoo11.9. Klo 19:00

keikka

"Iiro Rantalan esityksessä yhdistyvät hienostunut pianotyöskentely, ennen kuulemattomat musiikilliset ideat, äly, tunne ja ennen kaikkea huumori"-FAZ

"Iiro Rantala on luonnonlahjakkuus koskettimissa" -Jazzthing

"Iiro Rantala on taiteilija, joka palvelee työvälinettään virtuoosimaisesti. Hän käyttää tulkinnoissaan käsiensä kaikkia voimia saaden esityksen kuitenkin näyttämään äärimmäisen keveältä" -Fono Forum

Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä Iiro Rantala on aina ylittänyt genrerajat naureskellen, niin nytkin esityksessään My Finnish Calendar, joka julkaistiin ACT-levymerkin alla elokuussa 2019. My Finnish Calendar on Iiro Rantalan säveltämä vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Uusiin sävellyksiinsä Iiro Rantala on saanut tällä kertaa innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä. Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden, kaikki 12 kuukautta, läpi. 12 erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan, ja joka melkein aina on pettymys.

Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa
Liput 28 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Ovelta 30 €

Huomioittehan, että Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä.

helsinki

UMO Helsinki Ensemble: Tribute to Morricone,Konepaja Biergarten, helsinki11.9. Klo 20:00

UMO Helsinki Ensemble

keikka
Trumpetisti Tero Saartin luotsaama UMO Helsinki Ensemble vie kuulijansa unohtumattomalle mielikuvitusmatkalle suurien tunteiden ja elokuvien Italiaan. Kokoonpano tarttuu kunnianhimoisesti rakastettujen elokuvasäveltäjien Ennio Morriconen (1928–2020) ja Nino Rotan (1911–1979) ikuisiin kappaleisiin, jotka Saarti on sovittanut hienoin jazzvivahtein pienyhtyeelle. Konsertissa kuullaan mm. Nino Rotan sävellyksiä elokuvaohjaaja Federico Fellinin elokuviin Casanova ja La Dolce Vita. Ennio Morriconen tuotannosta on puolestaan poimittu teoksia, jotka muistetaan elokuvista Once Upon a Time in America ja Kourallinen dollareita. Konsertti on kunnianosoitus Ennio Morriconelle, jonka menehtyi heinäkuussa 2020 tapaturman seurauksena.
 
Italialaistunnelmista matkustetaan kotoisampiin maisemiin, kun UMO Helsinki Ensemblen tulkittaviksi pääsevät pääkaupunkimme inspiroimat sävellykset. Helsinki-aiheiset kappaleet puetaan tyylikkääseen jazz-asuun mielenkiintoisilla instrumentaalisovituksilla, joissa ääneen pääsee myös yhtyeen jäsenten oma solistinen taituruus. Mukana on musiikkia vanhemmilta mestareilta, kuten Tuomari Nurmiolta, Hectorilta ja J. Karjalaiselta, sekä uudemmilta tulokkailta Tiisulta ja Aili Järvelältä.
 
UMO Helsinki Ensemble on UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMOssa kuin lukuisissa omissa projekteissaan.
 
Tero Saarti, trumpetti, sovitukset
Ville Vannemaa, saksofoni
Seppo Kantonen, piano
Ville Herrala, basso
Markus Ketola, rummut

Liput 20e / 18 e

Signen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, kansanmusiikin kuin nykymusiikin rajoja vuodesta 2015. Signe vakuuttaa läsnäolollaan, omaperäisillä sävellyksillään ja vahvoilla solistitulkinnoillaan. Yhtyeen ensimmäinen kokopitkä julkaisu To Sappho rakentuu antiikin runoilija Sapfon fragmenttien ympärille, kertoen suomen ja englannin kielillä ajattomia kuvauksia intohimoisesta rakkaudesta, kaipauksesta ja yhdenvertaisuudesta tunteiden tasolla. Albumi sai erityismaininnan Teosto -palkintoehdokkaana sekä Jazzemma- ehdokkuuden keväällä 2020.

Koko Jazz Club ottaa erityisesti huomioon hygieniaseikat, ja huolehtii katsomon asetuksella sekä ohjeistamalla, että asiakkailla on riittävät turvavälit.

Riikka Keränen, laulu
Selma Savolainen, laulu
Josefiina Vannesluoma, laulu
Kaisa Mäensivu, laulu ja kontrabasso

kerava

Kerava Jazz festivaali: KJC Guitar Special,Kerava-sali, kerava11.9. Klo 19:00

KJC Guitar Special

keikka

Liput 20€

Alkujaan Koko Jazz Clubin keikoille muodostettu superkokoonpano koostuu kuudesta istrumenttinsa huippuosaajasta.

Yhtyeen neljä kitaristia ovat tunnettuja valloittavista persoonistaan ja laaja-alaisista musiikkinäkemyksestään: Marzi Nyman tekee isoja produktioita Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina, Varre Vartiainen sekä Timo Kämäräinen toimivat ansiokkaasti myös rockmusiikin alueella ja Jarmo Saari tunnetaan musiikillisia raja-aitoja kaatavista projekteistaan. Yhtyeen rumpali Jukkis Uotila tunnetaan musiikin monipuolisena ammattilaisena ja myös pianistina omassa yhtyeessään. Yhtyeen basistilla Timo Hirvosella on tunnetusti sähköbasson otelauta erinomaisesti hallinnassaan.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu kitaramusiikin klassikoista ja muusikoiden omista sävellyksistä.

Varre Vartiainen, kitara
Marzi Nyman, kitara, laulu
Timo Kämäräinen, kitara, laulu
Jarmo Saari, kitara, laulu
Timo Hirvonen, basso
Jukkis Uotila, rummut

tallinna

Jazzliiton levynjulkaisukiertueella: JAF Trio // Kari Ikonen: Impressions, Improvisations & Compositions,Philly Joe's, tallinna11.9. Klo 20:00

keikka

Jazzliiton tuplakiertueella tuplaten levynjulkaisuja: 

Kari Ikonen Impressions, Improvisations and Compositions 
Kari Ikonen – soolopiano

Pianisti-säveltäjä Kari Ikosen soolopianorepertuaari Impressions, Improvisations & Compositions julkaistaan 28. elokuuta levyn muodossa saksalaisella Ozella Musicilla. Nimensä mukaisesti Kandinsky-vaikutteisen albumin musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo, preparointeineen ja erikoistekniikoineen.

https://kariikonen.com/kari-ikonen-solo/

JAF Trio (FI/DK)
Adele Sauros – tenori- ja sopraanosaksofoni
Joonas Tuuri – kontrabasso
Frederik Emil Bülow – rummut

Saksofonisti Adele Saurosin, kontrabasisti Joonas Tuurin ja tanskalaisrumpali Frederik Emil Bülowin muodostama trio tunnetaan mainiona live-yhtyeenä. Kolmikon melodisessa musiikissa ja esiintymisessä on vapautta, joka antaa yhtyeen jokaisen jäsenen luovuudelle tilaa nostaen esille kunkin soittajan vahvuudet.Kotimainen We Jazz Records julkaisi JAF Trion debyyttilevyn heinäkuussa 2020.

https://www.frederikbulow.com/music