Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 22.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Kari Ikonen ja Mikko Iivanainen,ravintola Laulumiehet, helsinki22.9. Klo 19:00

keikka

Kari Ikonen: piano ja preparoitu piano

Kari Ikosen uutukainen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions” julkaistiin levyn muodossa elokuussa 2020 saksalaisen Ozella Music:in toimesta. Nimensä mukaisesti tämän Kandinsky-inspiroituneen levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vaikutteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla! Tämä vähintäänkin mullistava keksintö on jo herättänyt valtavasti kiinnostusta maailmalla, kun Ikonen on esitellyt sitä konserteissaan keväästä 2019 alkaen.

Väliaika

Mikko Iivanainen: kitarat

Konsertti juhlistaa kitaristi Mikko Iivanaisen keväällä julkaistua sooloalbumia A River Runs Through It, jolla Iivanainen on heittäytynyt itselleen täysin uuteen projektiin sooloartistina. Mikko Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Tämä kuuluu myös uusissa sävellyksissä, joita taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperia.

Sooloprojekti on Iivanaisen pitkäaikainen haave. Luottaminen omiin sävellyksiin ja soittoon on vaatinut paljon työtä. “Olen hakenut harjoittelun kautta luottoa myös vähäeleisyyteen. Yhtä lailla kuin teknisen osaamisen kehittäminen on tärkeää, niin tärkeämpää on kuitenkin se musiikin tekijä x. Sitä, mitä ei voi selittää eikä kirjoittaa nuotille. Sanotaanko sitä sitten sieluksi? Mistä se koostuu? On ollut hieno matka sitä selvitellessä, ja matka jatkuu.” Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä, kuten Free Control, Nordic Trinity sekä Loco Motife. Ajankohtaisia kokoonpanoja ovat myös Johanna ja Mikko Iivanainen duo sekä kvartetti yhdessä Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan kanssa. Iivanainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä “Last Room” vuonna 2014.

Mikon soolon jälkeen esiintyvät Kari ja Mikko duona.

Yhteyslinkit:

Kari Ikosen kotisivut

Mikko Iivanaisen kotisivut

Mikko Iivanaisen FB-sivu

Kuvat: Kari Ikonen – Sakari Puhakka, Mikko Iivanainen – Ulla Nikula

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12€, opiskelijat 10€. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai sivulta www.helsinkijazz.fi, jolloin lippujen hinnat: 19,5/13,5/11,5 €

Metropolia Big Band rokkaa!,Arabiasali, helsinki22.9. Klo 19:00

Metropolia Big Band

Antti Rissanen

Liput 7 / 3,5 euroa

Metropolia Big Band rokkaa Brian Setzer Orchestran musiikin tahdissa. Kapellimestari Antti Rissanen.

loimaa

Vapaat äänet: Roberto Negro soolona,Loimaan Taidetalo, loimaa22.9. Klo 19:00

Roberto Negro (www)

keikka

Roberto Negro
Italialainen jazzvisionääri soolokonsertissa

Kongon Kinshasassa varttunut torinolaislähtöinen ja klassisen koulutuksen saanut pianisti ja säveltäjä Roberto Negro opiskeli jazzia Ranskassa, ensin Chambéryssa ja sitten Pariisissa. Hänen musiikissaan kuuluu visuaalinen ja tarinallinen ulottuvuus, ja sitä kannattelee runollisuus, jossa pilkahtaa hänen italialainen alkuperänsä. Hänen ilmaisussaan ovat läsnä ilkikurisuus, taiteellinen vaativuus ja laaja valikoima erilaisia musiikillisia vaikutteita. 

Nyt 39-vuotiaana tämä visionääri on ottanut paikkansa yhtenä Ranskan uuden jazzskenen omaperäisimmistä ja aktiivisimmista muusikoista. Hän esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa soolokonsertissaan Loimaalla.

Italialaisen artistin vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin.

Roberto Negro, piano
Ti 22.9. klo 19
Loimaan Taidetalo

Liput 10€/8€ museokortilla 7€/5€

Rantatie 2, 32200 Loimaa / järj. Loimaan kulttuuripalvelut
www.loimaantaidemuseo.fi

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: AJC, Bureau Export, Institut Français, Spedidam