Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 19.10.

helsinki

Avoimet harjoitukset: UMO in Wayne Shorter´s Footprints,Kaapelitehdas, helsinki19.10. Klo 12:30

keikka

UMO paneutuu syyskauden toisessa lounaskonsertissaan tiistaina 23.10. Wayne Shorterin tuotantoon – tervetuloa seuraamaan ohjelmiston avoimia harjoituksia Kaapelitehtaan harjoitustilaan perjantaina 19.10. klo 12.30!

Saksofonisti-säveltäjä Wayne Shorteria (s. 1933, USA) pidetään yhtenä suurimmista edelleen aktiivisesti työskentelevistä jazzsäveltäjistä. Hän on ollut keskeinen hahmo jazzmusiikin kehityksessä jo 1950-luvun lopulta lähtien. Pitkän uransa aikana Shorter on työskennellyt mm. Miles Davisin kanssa sekä Weather Report ja Jazz Messengers -yhtyeissä. Hänet palkittiin pari vuotta sitten Grammy-gaalassa elämäntyöstään erikoispalkinnolla.

Konsertissa kuullaan big band -versiot Shorterin lähes jazzstandardien asemaan nousseista sävellyksistä omille pienemmille yhtyeilleen. Mukana on myös yksi uusi sovitus Mikko Hassiselta. Herkkupalat pääosin Shorterin 1960-luvun tuotannosta on poiminut konsertin kapellimestari Ville Vannemaa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä siihen oteta ilmoittautumisia tai varauksia. Voimme taata sisäänpääsyn ja istumapaikan noin kuudellekymmenelle ensimmäisenä saapuvalle.

Pyydämme saapumaan tilaisuuteen viimeistään klo 12:20, jotta harjoitukset pääsevät alkamaan ajallaan. Harjoitussalin volyymitaso saattaa nousta korkeaksi, joten suosittelemme korvatulppien tai -suojainten käyttöä. Tilaisuuden kesto on noin 2 tuntia.

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki (Avantin harjoitussali, V-rappu, 1.kerros)

Iholla Jazz: Keski-Säntti x Vannesluoma, BAK,Väinö Kallio, helsinki19.10. Klo 18:00

Keskisäntti x Vannesluoma

BAK

keikka

Lokakuussa Iholla-klubilla esiintyvät nuoret jazz-lahjakkuudet. Laulaja Josefiina Vannesluoman ja pianisti Toomas Keski-Säntin duo tunnelmoi ilmavilla sävellyksillään ja BAK-kvartetti yhdistelee modernia jazzia, avantgardea ja free-jazzia visuaalisiin elementteihin.

KESKI-SÄNTTI X VANNESLUOMA Pianisti Toomas Keski-Säntti ja laulaja Josefiina Vannesluoma luovat liikkuvissa sävellyksissään herkkiä, eläviä ja dynaamisia ääni-installaatioita. Vapaasta improvisoinnista lähtenyt materiaali on hioutunut kokonaisuudeksi, josta duo julkaisi kolmen musiikkivideon sarjan Kallio-Kuninkala Sessions keväällä 2018. Vannesluoman lisäksi tekstejä kuullaan Leena Kuusistolta. https://www.josefiinavannesluoma.com/keski-santtixvannesluoma

BAK on nuorista muusikoista koostuva ja freejazzia ja avantgardea yhdistelevä moderni jazzyhtye. Energinen rytmisektio, soljuvat fonit, visuaaliset elementit ja omat sävellykset luovat BAKin persoonallisen shown. Omintakeisuutta soundille lisäävät myös äänimaailmat, joita Benjamin Kolanen luo itse rakentamillaan instrumenteilla. Uusi levy BAKilta ilmestyy loppusyksystä. Tervetuloa tutustumaan suomalaisen jazzin tulevaisuuteen! Casimir Ekman: sopraano- ja tenorisaksofoni Jimi Nurminen: piano Juho Suominen: basso Benjamin Kolanen: rummut https://web.facebook.com/bak.trio/?_rdc=1&_rdr 

ILLAN AIKATAULU

klo 18 Ovet 
klo 19 Keski-Säntti x Vannesluoma
klo 20.30 BAK

PÖYTÄVARAUKSET Varaamalla ruokailua varten pöydän Väinö Kalliosta varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi. Pöytävaraukset: https://book.dinnerbooking.com/fi/fi-FI/book/index/1724/2

LIPUT (ennakkoon / ovelta): 12 / 15 € aikuiset 10 / 13 € Iholla-tulitikkuaskilla, KKV:n jäsenet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 6 / 7 € lapset (2-12 vuotta) Liput: https://iholla.tapahtumiin.fi/fi/

Tuotanto ja tiedustelut: Saura Ohjelmapalvelu Oy www.saurabooking.com johanna(a)sauraohjelma.com laura(a)sauraohjelma.com 

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Aapo Heinonen Quintet,Poppari, jyväskylä19.10. Klo 19:00

keikka

Jazz Jkl Live: Aapo Heinonen Quintet

Energinen ja elämänmyönteinen Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa 14. syyskuuta Ozella Musicin kautta. Luvassa on pienyhtyeelle sävellettyä modernia big band –vaikutteista musiikkia, jossa kaikuvat kirjavien tunnelmien lomassa myös balkan- ja lattarirytmit. Heinosen sävellysten läpikirjoitetut muotorakenteet pitävät otteessaan ja erilaisille pohjille rakennetut improvisoidut soolo-osuudet palvelevat sävellysiä kokonaisuuksina. Kansainvälisesti noteeratun yhtyeen musiikki yllättää sekä pirteydellään että seesteisyydellään.

Kesällä 2009 perustettu Aapo Heinonen Quintet edustaa nuorta kotimaista jazzvoimaa. Uuden TARA-albumin julkaisukiertuetta tähdittää kuulaasta ja yllätyksellisestä ilmaisustaan tunnettu, yksi maamme hienoimpiin kuuluva saksofonisti Jouni Järvelä.

Jouni Järvelä – saksofonit
Héctor Lepe – kitara
Aapo Heinonen – piano
Vesa Ojaniemi – basso
Tomi Saikkonen – rummut

"Kvintetin musisoinnille ovat ominaisia melodisuus, ilmava keveys ja myös vissi iloisuus. Heinosen jazz saattaa hyvinkin olla kaunosieluista, mutta samalla se on positiivista, eikä jumiudu siihen normaaliin suomalaiskansalliseen melankoliaan." -Pentti Ronkanen, KSML

"Säveltäjänä Aapo Heinonen on ensisijaisesti lyyrikko, jolla on kyky luoda kauniita, usein suorastaan hartaita, melodioita." -Pekka Koskivaara, Retrokkiblogi

Konserttiliput Tiketistä 13,50€/9,50€. Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 15/10 €.

kuopio

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana,Kuopion musiikkikeskus, kuopio19.10. Klo 19:00

Ricky-Tick Big Band

Julkinen Sana

keikka

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee pitkään odotetun paluun keikkalavoille lokakuussa 2018. Jazzin ja hip hopin suurkokoonpano juhlistaa syksyllä julkaistavaa kolmatta albumiaan Pidä valot päällä kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävällä julkaisukiertueellaan. 

"Tämän kokoonpanon musiikki on ollut ensimmäisestä levystä lähtien uusien suuntien etsimistä. Tulevalla levyllä haastamme itseämme ja yleisöämme entistä modernimmalla tyylillä. Mukana on enemmän elektronisia soundeja, sähköisiä rumpuraitoja, sub-bass taajuuksia ja väkeviä kontrasteja minimalistisesta trap-biitistä valtavaan vaskivyörytykseen", linjaa yhtyeen johtaja Valtteri Laurell Pöyhönen. 

Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Burnaa (2013) ja Korottaa Panoksii (2015) olivat arvostelumenestyksiä, ja bändi on tavoittanut yleisöjä loppuunmyydyistä konserttisaleista kiihkeisiin festarikeikkoihin mm. Ruisrockin, Flow Festivalin ja Pori Jazzin päälavoilla. 

Suomalaisen hiphopin uranuurtajiin kuuluvat Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren odottavat myös kuumeisena yhtyeen kolmatta tulemista: "Meillä on palava halu näyttää maailmalle, miten totaalisen ainutlaatuinen tämä kokoonpano on. Valtterin säveltämä uusi musiikki vie koko ryhmän entistä syvemmälle uudelle maaperälle. Uusiutuvaan energiaan nojataan. Ja pian jysähtää taas!” 


Kuva: Ville Juurikkala

oulu

OMJ Jazz & Etno 2018: Josén Pimeä Puoli,Voimala 1889, oulu19.10. Klo 20:00

keikka

Pe 19.10. klo 20
Voimala 1889 (Kasarmintie 1)
Liput 15/10 €, Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipunhintaan lisätään toimituskulut.
Liput ilman toimituskuluja Oulu 10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä. Ovelta tuntia ennen konserttia (käteinen ja pankkikortti).

Ilman pimeää ei voi olla valoa. Jossakin bluesin, jazzin ja noirin kaukaisella raja-alueella käydään loputonta kaksintaistelua, jossa vastapuolina ovat Jose Mäenpään tummanpuhuvat tarinat sekä Pimeän Puolen värisevä twist. Kumman kohtalo onkaan joutua Hornan Tuliin? Lempo soikoon, että vanhoissa kunnon lännen tarinoissa hyvä veti Coltinsa esille aina pahaa nopeammin! Tässä tarinassa ei ole kuitenkaan voittajia tai häviäjiä, sillä totuus ei ole koskaan mustavalkoinen.

Jose Mäenpää | laulu, piano
Arto Nurmi | basso
Jussi Miettola | rummut

turku

Flame Jazz: William Suvanne Chess'n Jazz,Logomo, Move 1, turku19.10. Klo 19:00

keikka

William Suvanne Chess'n Jazz

 Saksofonisti William Suvanne julkaisee uuden Chess'n Jazz -nimeä kantavan albuminsa 28. syyskuuta. Levyllä kuullaan Suvanteen johtaman jazzyhtyeen svengaavia ja mielikuvitusta kutkuttavia tulkintoja pelien kuninkaan kiehtovasta maailmasta. Albumin lisäksi shakki ja jazz tuodaan konkreettisesti yhteen Suomen Jazzliiton ja Suomen Shakkiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävällä valtakunnallisella kiertueella, jonka yhteydessä pelataan shakkiturnauksia. 

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Varre Vartiainen – kitara
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

Ennen konserttia järjestetään shakkiturnaus yhteistyössä Suomen Shakkiliiton kanssa. Turnaus alkaa klo 17 ja finaali pelataan konsertin väliajalla. Turnauksen osallistumismaksuna toimii konserttilippu ja ilmoittautumislomake löytyy Flame Jazzin verkkosivulta:  https://bit.ly/2vuMNpG

Ennakkoilmoittautumiset viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta paikalle osataan järjestää riittävästi pelivälineitä. Myös paikan päällä voi jälki-ilmoittautua mukaan kisaan.

Liput: 17,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 € / S-etu 15 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 83,5–93,5 €, kattaus klo 17. Lippu.fi. Vain ennakkomyynnissä.

Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.