Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 4.10.

helsinki

William Suvanne Chess'n Jazz

 Saksofonisti William Suvanne julkaisee uuden Chess'n Jazz -nimeä kantavan albuminsa 28. syyskuuta. Levyllä kuullaan Suvanteen johtaman jazzyhtyeen svengaavia ja mielikuvitusta kutkuttavia tulkintoja pelien kuninkaan kiehtovasta maailmasta. Albumin lisäksi shakki ja jazz tuodaan konkreettisesti yhteen Suomen Jazzliiton ja Suomen Shakkiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävällä valtakunnallisella kiertueella, jonka yhteydessä pelataan shakkiturnauksia. 

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Varre Vartiainen – kitara
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

Liput 15/12€

jyväskylä

Jazz Jkl Live Fest: Mopo,Poppari, jyväskylä4.10. Klo 19:00

keikka

Kolmepäiväisen Jazz Jkl Live Festin pöräyttää käyntiin Mopo. Vuonna 2009 perustettu kolmen energisen muusikon kollektiivi ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu yhtye on valloittanut yleisöjä puolelleen Suomen lisäksi muun muassa Euroopassa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa.

Mopon toinen albumi Beibe sai vuoden 2015 Jazz-Emman. Mopon neljäs pitkäsoitto, tammikuussa 2018 ilmestynyt Mopocalypse on vahva kokonaisuus, jonka tunneskaala vaihtelee raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta kirkkaaseen onnellisuuteen. Mopocalypse on voimannäyttö, josta vastaa ystävyyteen musiikkinsa perustava, yhteen hitsautunut yhtye.

Saksofonisti Linda Fredriksson soittaa Mopon lisäksi mm. Ricky-Tick Big Bandissa ja The Northern Governorsissa. Fredrikson sai Suomen arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin Kannukset -palkinnon vuonna 2013 ja Nuoren solistin palkinnon Suomen Big Band -mestaruuskilpailuissa vuonna 2010.

Basisti Eero Tikkanen on viime vuosina noussut äärimmäisen suosituksi komppaajaksi suomalaisen jazzin kentällä. Nuoren basistin monipuolisuus ulottuu niin tanssittavasta groovejazzista aina vapaan jazzin projekteihin ja hän vaikuttaa mm. yhtyeissä Mikko Innanen 10+, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri ja Sole Azul.

Rumpali Eeti Nieminen on kysytty muusikko ja hänen eloisaa soittoaan kuullaan mm. yhtyeissä Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet sekä Njet Njet 9.

"Trio on matkalla kohti ennennäkemätöntä ilmaisua ja maailmaa nähneen yhtyeen mahdollisuudet tuntuvat rajattomilta." -Venla-Venlamo Asikainen, Keskisuomalainen

"Linda Fredriksson puolestaan on kasvanut baritonin mestariksi, joka ei käytä isoa torvea mausteena vaan täysimittaisesti ja mahtavalla mielikuvituksella nyansseja pursuten. Kuin päivitetty Gerry Mulligan." -Jussi Niemi, Aamulehti

Hinta: 9,50 € - 22,50 € Festivaalipassi sekä edullisemmat konserttiliput Tiketistä.

Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Tiketti

 

lahti

Nordic Highway: Jørgen Sandvik (NOR), Långbacka/Bådagård (SWE), Pekko Käppi & K:H:H:L,Ravintola Tirra, lahti4.10. Klo 18:00

Jørgens Sandvik

Långbacka/Bådagård

Pekko Käppi & K:H:H:L

keikka

Nordic Highway -kiertue tuo G Livelabiin lokakuussa modernin kansanmusiikin ajankohtaisimmat pohjoismaiset nimet. Norjalainen Jørgens Sandvik on tullut tutuksi muun muassa folk-rock-yhtye Real Onesin laulaja-kitaristina, ja alkuvuodesta julkaistu soolodebyytti Permanent Vacation osoittaa miehen kyvyt myös pätevänä blues-muusikkona. Ruotsalainen folk-pop-duo Långbacka/Bådagård tarjoilee "Nordic Noiria" parhaimmillaan ja kotimainen jousikkovelho Pekko Käppi esiintyy illassa K:H:H:L-yhtyeineen