Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 22.10.

helsinki

Vapaat äänet: Vincent Courtois trio & Kari Ikonen,Koko Jazz Club, helsinki22.10. Klo 19:00

Vincent Courtois trio (www)

keikka

Ranskalaissellisti Vincent Courtois esittelee uutta ohjelmistoaan Helsingissä 22.10.

Ranskalainen sellovirtuoosi Vincent Courtois tuo kiitetyn trionsa Suomeen loka-marraskuussa. Courtois'n sekä saksofonistikaksikko Daniel Erdmannin ja Robin Finckerin muodostama yhtye esiintyy kuudessa konsertissa ympäri Suomen. Helsingin-keikalla Koko Jazz Clubilla 22.10. trio saa vieraakseen jazzpianisti Kari Ikosen.

Sellisti Vincent Courtois palaa Suomeen ranskalais-saksalaisen huippukokoonpanonsa kanssa loka-marraskuussa. Vuonna 2014 suomalaisyleisöjä sirkuksen maailmasta inspiroituneella Mediums-kiertueellaan ihastuttanut trio esittelee kaksi uutta ohjelmistoa: Bandes originales on vapaa kunnianosoitus elokuvamusiikin säveltäjille ja Love of Life hakee inspiraationsa Jack Londonin teksteistä. Helsingissä yhtyettä kuullaan 22. lokakuuta Koko Jazz Clubilla, jossa erikoisvieraana trion seuraan liittyy Courtois'n vanha yhteistyökumppani, Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin jazzpianisteihin kuuluva Kari Ikonen. Kiertue vierailee 29.10.–2.11. Turussa, Salossa, Joensuussa, Jyväskylässä ja Oulaisissa, ja sen tuottaa Charles Gilin Vapaat äänet -agentuuri.

Bandes originales -ohjelmisto pureutuu elokuvamusiikin ilmaisuvoimaiseen kerrontaan trion tulkitessa mm. Michel Legrandin, Nino Rotan, Giovanni Fuscon sekä Marin Marais’n elokuvasävellyksiä. Mukana on myös musiikkia Courtois’n kynästä. "Bandes originales uudelleentulkitsee musiikkia kymmenestä elokuvasta, joita kaikkia yhdistää niiden säveltäjien harvinainen kyky luoda yksinkertaisia, mutta väkevällä kerronnan voimalla ladattuja sävelmiä", sellisti avaa ohjelmiston konseptia. Bandes originales -albumi on ilmestynyt lokakuussa 2017 maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisuna.

Kiertueella kuullaan myös yhtyeen tuoretta, 1900-luvun alussa vaikuttaneen amerikkalaiskirjailija Jack Londonin tekstien inspiroimaa Love of Life -ohjelmistoa, jonka ensi-ilta oli Budapestissa viime toukokuussa. "Jack Londonin rikas, voimakas ja usein autobiografinen tuotanto on viime vuosina seurannut mukanani niin arjessa kuin matkoilla, ja näin ollen myös suoraan inspiroinut minua sävellystyössäni", Courtois kertoo. "Londonista on tullut ikään kuin ystävä, kaukainen esi-isä, jolta joka päivä toivotaan uusia kertomuksia. Nyt on meidän vuoromme antaa takaisin ja jakaa uusia tarinoita yleisöjemme kanssa."

Liput 18 € / 15 €  Liput Tiketistä | ovet auki klo 18
Koko Jazz Club
Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Yhteistyössä : Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Adami, Institut Français, Spedidam, AJC