Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 20.10.

rauma

William Suvanne Chess'n Jazz,Kulttuurikuppila Brummi, rauma20.10. Klo 19:00

keikka

William Suvanne Chess'n Jazz

 Saksofonisti William Suvanne julkaisee uuden Chess'n Jazz -nimeä kantavan albuminsa 28. syyskuuta. Levyllä kuullaan Suvanteen johtaman jazzyhtyeen svengaavia ja mielikuvitusta kutkuttavia tulkintoja pelien kuninkaan kiehtovasta maailmasta. Albumin lisäksi shakki ja jazz tuodaan konkreettisesti yhteen Suomen Jazzliiton ja Suomen Shakkiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävällä valtakunnallisella kiertueella, jonka yhteydessä pelataan shakkiturnauksia. 

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Varre Vartiainen – kitara
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

salo

Grande Finale,Jazzkahvila Mazzuuni, salo20.10. Klo 19:00

Janne Maarala

Joonatan Rautio

Björninen - Yrjölä Band

keikka

Tribuutti suurille jazzpianisteille ja jazzsaksofonisteille.

Illan aloittaa jazzduo, jossa soittavat pianisti Janne Maarala ja saksofonisti Joonatan Rautio. Tribuutti suurille jazzpianisteille ja -saksofonisteille -konsertissaan taitavat muusikot esittävät legendaaristen pianistien ja saksofonistien sävellyksiä sekä heidän esittämiään ikivihreitä jazzmusiikin historian eri aikakausilta. Illan aikana tulevat esitellyiksi mm. pianistit Scott Joplin, Fats Waller, Oscar Peterson, Bill Evans, Chick Corea sekä saksofonistit Coleman Hawkins, Dexter Gordon, Charlie Parker, John Coltrane ja Stan Getz. 

Loppuillan saamme nauttia kitara- ja laulutaituruudesta, kun Juha Björninen ja Lauri Yrjölä tuovat koko bändinsä toistamiseen Jazzkahvilaamme. Björninen - Yrjölä Band luotaa klassisiin blues- ja americana- kappaleisiin, kuulemme myös versioita Irlannin 70-80 -lukujen kärkiyhtyeen Thin Lizzyn kappaleista. 

tampere

Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo,TTT-Klubi, tampere20.10. Klo 22:00

Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo

keikka

Vahva ja herkkä laulaja Emma Salokoski on ansainnut kannuksensa jazzin, bossa novan sekä musikaalien tulkitsijana, ja laajentanut ilmaisuaan myös elegantin popmusiikin suuntaan. TTT-Klubilla Emma Salokoski ja kitaristi Jarmo Saari esittävät poikkileikkauksen ohjelmistoa Emman uran varrelta. Konserteissa kuullaan sekä Emman omia sävellyksiä että hänen eri projekteissa levyttämiään kappaleita. Jarmo Saaren jäljittelemätön soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa ja nostaa monet sovitukset uusille tasoille.

Show klo 22, ovet klo 21:30.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana,Tampere-talo, tampere20.10. Klo 19:00

Ricky-Tick Big Band

Julkinen Sana

keikka

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee pitkään odotetun paluun keikkalavoille lokakuussa 2018. Jazzin ja hip hopin suurkokoonpano juhlistaa syksyllä julkaistavaa kolmatta albumiaan Pidä valot päällä kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävällä julkaisukiertueellaan. 

"Tämän kokoonpanon musiikki on ollut ensimmäisestä levystä lähtien uusien suuntien etsimistä. Tulevalla levyllä haastamme itseämme ja yleisöämme entistä modernimmalla tyylillä. Mukana on enemmän elektronisia soundeja, sähköisiä rumpuraitoja, sub-bass taajuuksia ja väkeviä kontrasteja minimalistisesta trap-biitistä valtavaan vaskivyörytykseen", linjaa yhtyeen johtaja Valtteri Laurell Pöyhönen. 

Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Burnaa (2013) ja Korottaa Panoksii (2015) olivat arvostelumenestyksiä, ja bändi on tavoittanut yleisöjä loppuunmyydyistä konserttisaleista kiihkeisiin festarikeikkoihin mm. Ruisrockin, Flow Festivalin ja Pori Jazzin päälavoilla. 

Suomalaisen hiphopin uranuurtajiin kuuluvat Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren odottavat myös kuumeisena yhtyeen kolmatta tulemista: "Meillä on palava halu näyttää maailmalle, miten totaalisen ainutlaatuinen tämä kokoonpano on. Valtterin säveltämä uusi musiikki vie koko ryhmän entistä syvemmälle uudelle maaperälle. Uusiutuvaan energiaan nojataan. Ja pian jysähtää taas!” 


Kuva: Ville Juurikkala