Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 26.10.

espoo

April Jazz Club: Tal Gamlieli Trio (IL),Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo26.10. Klo 19:00

Tal Gamlieli Trio (www)

keikka

Tal Gamlielin trio on kiertänyt maailmaa loppuunmyytyjen yleisöjen edessä vuodesta 2014 lähtien, esiintyen niin Small´s Jazz Clubilla New Yorkissa kuin Love Supreme Jazz Festivalilla Iso-Britanniassa ja The Tel Aviv Festivalilla Israelissa. Gamlieli on myös saanut Downbeat –lehden palkinnon erinomaisesta performanssista. Hänen debyyttialbuminsa DANIA, jolla soittaa muun muassa trumpetisti Avishai Cohen, julkaistiin 2017.

Inspiraatiota Gamlieli hakee artisteista kuten Charlie Hadenista, Antonio Carlos Jobimista, basisti Avishai Cohenista ja Chet Bakerista.

Tal kasvoi maatilalla Jerusalemissa. Hänen isänsä muutti Israeliin Kurdistanista, tuoden mukanaan alueen rikkaan musiikkiperinteen. Hänen äitinsä perhe pakeni vainoja Saksasta 1936. Tämä puolestaan toi Talin elämään klassisen musiikin ja eurooppalaisen kulttuurin. Hän ymmärsi varhaisessa iässä, että musiikki pystyi tuomaan ihmisiä yhteen, mikä sai hänet hakeutumaan musiikin pariin.

Tal suoritti maisterin tutkintonsa Bostonin New England Conservatorysta 2008, minkä jälkeen hän on esiintynyt muun muassa Danilo Perezin, Jerry Bergonzin, Joanne Brackeenin ja Liz Wrightin kanssa.

April Jazz Clubin lavalla Gamlielin seurana esiintyvät pianisti Moshe Elmakis ja rumpali Amir Bar Akiva.

Tal Gamlieli: basso
Moshe Elmakias: piano
Amir Bar Akiva: rummut

Konsertti järjestetään yhteistyössä Israelin suurlähetystön kanssa./

Kuuntele April Jazz Clubin 2018 esiintyjiä Spotifyssa

Tal Gamlieli Trio klo 20 alkaen
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana,Savoy-teatteri, helsinki26.10. Klo 19:00

Ricky-Tick Big Band

Julkinen Sana

keikka

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee pitkään odotetun paluun keikkalavoille lokakuussa 2018. Jazzin ja hip hopin suurkokoonpano juhlistaa syksyllä julkaistavaa kolmatta albumiaan Pidä valot päällä kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävällä julkaisukiertueellaan. 

"Tämän kokoonpanon musiikki on ollut ensimmäisestä levystä lähtien uusien suuntien etsimistä. Tulevalla levyllä haastamme itseämme ja yleisöämme entistä modernimmalla tyylillä. Mukana on enemmän elektronisia soundeja, sähköisiä rumpuraitoja, sub-bass taajuuksia ja väkeviä kontrasteja minimalistisesta trap-biitistä valtavaan vaskivyörytykseen", linjaa yhtyeen johtaja Valtteri Laurell Pöyhönen. 

Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Burnaa (2013) ja Korottaa Panoksii (2015) olivat arvostelumenestyksiä, ja bändi on tavoittanut yleisöjä loppuunmyydyistä konserttisaleista kiihkeisiin festarikeikkoihin mm. Ruisrockin, Flow Festivalin ja Pori Jazzin päälavoilla. 

Suomalaisen hiphopin uranuurtajiin kuuluvat Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren odottavat myös kuumeisena yhtyeen kolmatta tulemista: "Meillä on palava halu näyttää maailmalle, miten totaalisen ainutlaatuinen tämä kokoonpano on. Valtterin säveltämä uusi musiikki vie koko ryhmän entistä syvemmälle uudelle maaperälle. Uusiutuvaan energiaan nojataan. Ja pian jysähtää taas!” 


Kuva: Ville Juurikkala

turku

Flame Jazz: Steinway Jazz Talent Winners,Bar Ö, turku26.10. Klo 19:00

Toomas Keski-Säntti Quartet

Juho Valjakka Trio

keikka

TOOMAS KESKI-SÄNTTI QUARTET
Toomas Keski-Säntti – piano
Selma Savolainen – laulu ja syntetisaattori
Mikael Saastamoinen – basso
Okko Saastamoinen – rummut

JUHO VALJAKKA TRIO
Juho Valjakka – piano
Oskari Siirtola – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

Nuorille jazzpianisteille suunnattu Steinway Jazz Talent -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä syksyllä 2017. Kilpailun tarkoituksena on nostaa jalustalle lahjakkaita pianisteja sekä levittää tietoisuutta laadukkaiden flyygelien nautinnoista. Korkeatasoisen finaalin ensimmäinen palkinto jaettiin kahden Sibelius-Akatemian opiskelijan kesken – Toomas Keski-Säntti ja Juho Valjakka ovat molemmat nousevan sukupolven kiinnostavia nimiä.

Toomas Keski-Säntin kuuntelevaa ja intensiivistä soittoa on kuultu lukuisissa yhtyeissä, joihin kuuluvat muun muassa Okko Saastamoisen luotsaama palkittu OK:KO sekä laulaja Virva Immosen yhtye Viba. Turun konsertissa kuullaan upouudelle yhtyeelle sävellettyä musiikkia, joka karttaa tiukkoja genrerajoja ja konventioita.

Persoonallisesta ilmaisustaan tunnetun Juho Valjakan trion soitossa laaja musiikillinen ymmärrys yhdistyy spontaaniin riskinottoon. Pianotrion perinteistä ammentava yhtye lähestyy soittamista vapautuneella ja leikittelevällä asenteella. Bar Ö:n pianoillassa päästään kurkistamaan kotimaisen jazzpianon ennakkoluulottomaan tulevaisuuteen!

Liput: 17 € / eläkeläiset 14 € / opiskelijat 10 €, Tiketti. Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.