Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 12.10.

espoo

April Jazz Club: Ari Hoenig (US/IL),Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo12.10. Klo 19:00

Ari Hoenig Trio (www)

keikka

Philadelphiasta kotoisin olevan rumpali Ari Hoenigin CV on komeaa katseltavaa. Soittokumppaneihin vuosien varrelta kuuluu kansainvälisen jazzin huippunimiä kuten Joshua Redman, Mike Stern, Shirley Scott ja Richard Bona. Omassa tuotannossaan Hoenig on aina utelias rumpujen melodisten mahdollisuuksien tutkiskelija, jonka tuorein albumi The Pauper And The Magician julkaistiin 2016.

Hoenigin seurana klubin lavalle nousevat lahjakkaat israelilaismuusikot, pianisti Nitai Hershkovits ja basisti Or Bareket. Pianisti Hershkovits on kotonaan niin jazzin kuin klassisen musiikin parissa ja hänen soittonsa on aina eleganttia ja melodista ja hän on päässyt esiintymään mainekkailla festivaaleilla, kuten Antibes´n ja Montreux´n festivaaleilla. Basisti Bareket on New Yorkin jazzskenen nousevia tähtiä, jonka persoonallisessa soitossa voi kuulla vaikutteita Välimeren, Etelä-Amerikan ja  Pohjois-Afrikan musiikista, mutta aina tiiviissä yhteydessä amerikkalaisen jazzin traditioon.

Ari Hoenig: rummut
Nitai Hershkovits: piano
Or Bareket: basso

Kuuntele April Jazz Clubin 2018 esiintyjiä Spotifyssa

Ari Hoenig Trio klo 20 alkaen
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 15 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Maailmanluokan jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja UMO yhdistävät voimansa jälleen lokakuussa! Konsertissa kuullaan Viinikaisen omia sävellyksiä sekä konsertin kapellimestarina toimivan Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia.

”Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon”,toteaa myös kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson.

Teemu Viinikainen (s. 1975) on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Tämä suvereeni instrumentalisti on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot sekä maineikas U-Street All Stars ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa. Hän on tehnyt yhteistyötä merkittävien ulkomaisten artistien, kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa. Viinikaisella on tähän mennessä ollut kolme omaa kokoonpanoa, joista uusin, Teemu Viinikainen III, tekee paluun sähköisempien sointien maailmaan. Viinikaisen, kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja Joonas Riipan sähäkkäsointinen debyyttilevy Return of Robert Dickson ilmestyi syksyllä 2017.

Viinikainen on huomioitu mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla. Hänen poikkeuksellisesta kyvykkyydestään myös pedagogian puolella todistavat kaksi jazzkitarointiin perehdyttävää oppikirjaa, Rytmi elää ja Komppi elää.

Liput Lippupisteestä palvelumaksuineen 20 € / 15 € / 10 € + mahd. toim.maksu

Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Vuotalon kahvilassa klo 18.15. Konsertin kesto n. 2 tuntia, sis. väliajan.

turku

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana,Logomo, turku12.10. Klo 19:00

Ricky-Tick Big Band

Julkinen Sana

keikka

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee pitkään odotetun paluun keikkalavoille lokakuussa 2018. Jazzin ja hip hopin suurkokoonpano juhlistaa syksyllä julkaistavaa kolmatta albumiaan kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävällä julkaisukiertueellaan. 

"Tämän kokoonpanon musiikki on ollut ensimmäisestä levystä lähtien uusien suuntien etsimistä. Tulevalla levyllä haastamme itseämme ja yleisöämme entistä modernimmalla tyylillä. Mukana on enemmän elektronisia soundeja, sähköisiä rumpuraitoja, sub-bass taajuuksia ja väkeviä kontrasteja minimalistisesta trap-biitistä valtavaan vaskivyörytykseen", linjaa yhtyeen johtaja Valtteri Laurell Pöyhönen. 

Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Burnaa (2013) ja Korottaa Panoksii (2015) olivat arvostelumenestyksiä, ja bändi on tavoittanut yleisöjä loppuunmyydyistä konserttisaleista kiihkeisiin festarikeikkoihin mm. Ruisrockin, Flow Festivalin ja Pori Jazzin päälavoilla. 

Suomalaisen hiphopin uranuurtajiin kuuluvat Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren odottavat myös kuumeisena yhtyeen kolmatta tulemista: "Meillä on palava halu näyttää maailmalle, miten totaalisen ainutlaatuinen tämä kokoonpano on. Valtterin säveltämä uusi musiikki vie koko ryhmän entistä syvemmälle uudelle maaperälle. Uusiutuvaan energiaan nojataan. Ja pian jysähtää taas!” 


LOGOMO PE 12.10.
Ovet auki: klo 18.00
Showtime: klo 19.00
Kesto: noin 2 tuntia
Väliaika: on
Ikäraja: permanto K-18, katsomo S

(Kuva: Ville Juurikkala)