Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 31.10.

espoo

Mirja Mäkelä & Espoo Big Band,Espoon kulttuurikeskus, espoo31.10. Klo 19:00

keikka

"So Far So Me!"
Mirja Mäkelä & Espoo Big Band

Mirja Mäkelä on kuulunut kotimaisten jazzlaulajien kärkeen jo pitkään luoden määrätietoisesti omaa tyyliään niin jazzlaulajana kuin säveltäjänäkin. Hän on johtanut omia yhtyeitään yli 20 vuotta sekä toiminut useiden pienyhtyeiden ja big bandien solistina.

50v -juhlakonsertin sävellykset ovat pääosin Mirja Mäkelä Trion levyiltä Runoisa ja My Hidden Joys. Tekstit ovat suomalaisilta runoilijoilta sekä osin Mäkelän omia. Sovituksia ovat tehneet Mikko Hassinen, Ville Vannemaa sekä Espoo Big Bandin kapellimestarina konserttissakin toimiva Marzi Nyman.

Kesto n. 2h, sis. väliajan
Liput alk. 20/25€, Lippupiste

Mirja Mäkelä, laulu
Espoo Big Band:
Marzi Nyman, kapellimestari
Saksofonit - Ari Jokelainen, Pope Puolitaival, Manuel Dunkel, Jussi Kannaste, Janne Murto
Trumpetit - Tapio "Tappi" Maunuvaara, Janne Toivonen, Sami Pöyhönen, Pemo Ojala
Pasuunat - Pekka Laukkanen, Hooper Santos, Valtteri Malmivirta, Juho Viljanen
Jarmo Saari, kitara
Lenni-Kalle Taipale, piano
Eerik Siikasaari, basso
Rami Eskelinen, rummut

helsinki

Pepa Päivinen & Good Romans Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki31.10. Klo 21:00

Pepa Päivinen – saksofonit, huilut

Ilari Frilander – kitara

Jussi Miettola – rummut

 

joensuu

Vapaat äänet: Vincent Courtois trio,Pakkahuone, joensuu31.10. Klo 19:00

Vincent Courtois trio (www)

keikka

Sellovirtuoosi Vincent Courtois tuo takaisin Suomeen kiitetyn trionsa tenorisaksofonisti Daniel Erdmannin ja Robin Finckerin kanssa loka-marraskuussa. Kuuden konsertin kiertueellaan harvinaislaatuinen saksalais-ranskalainen huippukokoonpano esittää kaksi uutta ohjelmistoa: Bandes originales – vapaa kunnianositus elokuvamusiikin säveltäjille, sekä Jack Londonin tekstien inspiroima repertuaari Love of Life. Joensuun Jazzkerho - 76 ry:n järjestämässä konsertissa trio soittaa molempien ohjelmien kappaleita.

Bandes originales -ohjelmisto pureutuu elokuvamusiikin ilmaisuvoimaiseen kerrontaan trion tulkitessa mm. Michel Legrandin, Nino Rotan, Giovanni Fuscon sekä Marin Marais’n elokuvasävellyksiä. Mukana on myös musiikkia Courtois’n kynästä. "Bandes originales uudelleentulkitsee musiikkia kymmenestä elokuvasta, joita kaikkia yhdistää niiden säveltäjien harvinainen kyky luoda yksinkertaisia, mutta väkevällä kerronnan voimalla ladattuja sävelmiä", sellisti avaa ohjelmiston konseptia. Bandes originales -albumi on ilmestynyt lokakuussa 2017 maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisuna.

Kiertueella kuullaan myös yhtyeen tuoretta, 1900-luvun alussa vaikuttaneen amerikkalaiskirjailija Jack Londonin tekstien inspiroimaa Love of Life -ohjelmistoa, jonka ensi-ilta oli Budapestissa viime toukokuussa. "Jack Londonin rikas, voimakas ja usein autobiografinen tuotanto on viime vuosina seurannut mukanani niin arjessa kuin matkoilla, ja näin ollen myös suoraan inspiroinut minua sävellystyössäni", Courtois kertoo. "Londonista on tullut ikään kuin ystävä, kaukainen esi-isä, jolta joka päivä toivotaan uusia kertomuksia. Nyt on meidän vuoromme antaa takaisin ja jakaa uusia tarinoita yleisöjemme kanssa."

Vincent courtois trio
Vincent Courtois, sello
Daniel Erdmann, tenorisaksofoni
Robin Fincker, tenorisaksofoni, klarinetti

Joensuun Pakkahuone
Rantakatu 2, 80100 Joensuu
Liput 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 5 €
Ennakkomyynti Levy-Eskot | jazzkerho-76.fi

 

kuopio

Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus,Hygge Bro, kuopio31.10. Klo 19:00

Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus

keikka

Mikko Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan konserteissa.

Mikko Innanen - saksofonit, sovitukset
Petri Keskitalo – tuuba
Mika Kallio - rummut

http://www.mikkoinnanen.com/ 

tallinn

Aki Rissanen Trio,Philly Joe's, tallinn31.10. Klo 20:00

keikka

Aki Rissanen Trio on eräs tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema debyyttilevy Amorandom oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä kuvailtiinkin pianisti Aki Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi. Levy esitteli pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Se voitti Emma-palkinnon Vuoden Jazzalbumi -kategoriassa vuonna 2016.

Kiitelty debyyttilevy saaijatkoa marraskuussa 2017, kun Aki Rissanen Trio julkaisitoisen levynsä Another North niin ikään Edition Recordsille. Albumi on kunnianhimoinen ja rytmisesti intensiivinen albumi, joka nostaa Aki Rissanen Trion kiistatta koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.