Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 30.10.

helsinki

Sami Saari ja Jazzpojat,Fabrik, helsinki30.10. Klo 19:00

keikka

Sami Saari ja Jazzpojat julkaisevat musiikkivideon kappaleesta "Tanssiaskeleet". Video on nähtävissä Fabrikissa klo 19:00, jonka jälkeen Sami Saari ja Jazzpojat soittavat muita albumilta tuttuja kappaleita sekä ikivihreitä jazz-standardeja.

Sami Saari - laulu ja kitara
Mikael Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Ville Pynssi - rummut

salo

Vapaat äänet: Vincent Courtois trio,Salon taidemuseo Veturitalli, salo30.10. Klo 19:00

Vincent Courtois trio (www)

keikka

Sellovirtuoosi Vincent Courtois tuo takaisin Suomeen kiitetyn trionsa tenorisaksofonisti Daniel Erdmannin ja Robin Finckerin kanssa loka-marraskuussa. Kuuden konsertin kiertueellaan harvinaislaatuinen saksalais-ranskalainen huippukokoonpano esittää kaksi uutta ohjelmistoa: Bandes originales – vapaa kunnianositus elokuvamusiikin säveltäjille, sekä Jack Londonin tekstien inspiroima repertuaari Love of Life. Salon taidemuseo Veturitallissa trio soittaa molempien ohjelmien kappaleita.

Bandes originales -ohjelmisto pureutuu elokuvamusiikin ilmaisuvoimaiseen kerrontaan trion tulkitessa mm. Michel Legrandin, Nino Rotan, Giovanni Fuscon sekä Marin Marais’n elokuvasävellyksiä. Mukana on myös musiikkia Courtois’n kynästä. "Bandes originales uudelleentulkitsee musiikkia kymmenestä elokuvasta, joita kaikkia yhdistää niiden säveltäjien harvinainen kyky luoda yksinkertaisia, mutta väkevällä kerronnan voimalla ladattuja sävelmiä", sellisti avaa ohjelmiston konseptia. Bandes originales -albumi on ilmestynyt lokakuussa 2017 maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisuna.

Kiertueella kuullaan myös yhtyeen tuoretta, 1900-luvun alussa vaikuttaneen amerikkalaiskirjailija Jack Londonin tekstien inspiroimaa Love of Life -ohjelmistoa, jonka ensi-ilta oli Budapestissa viime toukokuussa. "Jack Londonin rikas, voimakas ja usein autobiografinen tuotanto on viime vuosina seurannut mukanani niin arjessa kuin matkoilla, ja näin ollen myös suoraan inspiroinut minua sävellystyössäni", Courtois kertoo. "Londonista on tullut ikään kuin ystävä, kaukainen esi-isä, jolta joka päivä toivotaan uusia kertomuksia. Nyt on meidän vuoromme antaa takaisin ja jakaa uusia tarinoita yleisöjemme kanssa."

Vincent courtois trio
Vincent Courtois, sello
Daniel Erdmann, tenorisaksofoni
Robin Fincker, tenorisaksofoni, klarinetti

Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14 | järj. Salon kaupungin kulttuuriasianyksikkö
Liput 12€ / koululaiset 5€ | ennakkoon taidemuseon lipunmyynnistä p. 02-7784892
Tapahtuman järjestäjä: Salon kaupungin kulttuuriasiain yksikkö
Yhteystiedot: Kultturituottaja Jouko Kivirinta, puh. 02 7784 982