Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Selma Savolainen Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki29.11. Klo 21:00

Selma Savolainen – laulu

Artturi Rönkä – kosketinsoittimet

Joonas Tuuri – basso

Jesse Ojajärvi – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Finnish Jazz Legends meet MonkKoko Jazz Club, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta paitsi Suomen itsenäistymisestä, myös jazzin suurmiehen Thelonius Monkin syntymästä. Merkkivuoden kunniaksi Suomen jazzlegendat kohtaavat Monkin tunnetut sävellykset Koko Jazz Clubin lavalla keskiviikkona 29.11.2017. Kyseisenä päivänä tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun Thelonius Monk ja John Coltrane esiintyivät yhdessä legendaarisessa Carnegie Hallin konsertissaan, josta on myöhemmin tehty sekä kirja että äänilevy.

Plonk Music Quartetin ja jousikvartetti 4-Spheren yhteiskonsertin ohjelmistossa on Monk–Coltrane-konsertissa soitettuja kappaleita, mutta myös Veikko Hakkaraisen ja Eerik Siikasaaren originaalisävellyksiä. Plonk Music Quartetin ”John Coltrane” on Seppo ”Paroni” Paakkunainen – tähän mennessä viimeisin Suomen Jazzlegenda. Suomen ”Thelonius Monkin” eli pianisti Veikko Hakkaraisen lisäksi kvartettiin kuuluvat Eerik Siikasaari ja Rami Eskelinen. Jousikvartetti 4-Speheren muodostavat Lotta Pitkänen, Silva Kallionpää, Ari Poutiainen ja Jorma Katrama.

Konsertin yhteydessä jaetaan vuoden 2017 Suomen Jazzlegenda -palkinnot. Musiikkiarkisto on päättänyt elvyttää vuosittaisen Jazzlegenda-palkinnon, joita jaettiin vuosina 2001–2014. Tunnustuspalkinto myönnetään merkittäville, pitkän linjan suomalaisille muusikoille, jotka esiintyvät yhä aktiivisesti. Konsertin yhteydessä palkittavat kaksi uutta jazzlegendaa nousevat yleisön riemuksi Koko Jazz Clubin lavalle näyttämään taitonsa muun muassa Monkin tunnettujen sävellysten parissa.

Jousikvartetti 4-Sphere:
Lotta Pitkänen, viulu
Silva Kallionpää, viulu
Ari Poutiainen, alttoviulu
Jorma Katrama, sello

Plonk Music Quartet:
Paroni Paakkunainen, saksofonit
Veikko Hakkarainen, piano
Eerik Siikasaari, basso
Rami Eskelinen, rummut

Liput 18 / 15 € ovelta alkaen klo 18.00

Visa Luttinen & Suuri Orkesterinsa - Ensi-ilta!Malmitalo, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Yksi Malmitalon suursuosikeista Nat Newborn tulee kaapista ulos, mikä tarkoittaa, että nyt hän on Visa Luttinen, joka ensiesittää uutta suomenkielistä materiaaliaan suuren, uuden orkesterinsa kera.

Kesto noin 90 min väliaikoineen. Liput 21,50 €. Lipunmyynti p. 09 310 120000 ja Lippupiste. Yhteistyössä HIT IT Records ja Malmitalo