Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 24.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti: AR Quartet ja Erik Lindströmin stipendin jako,ravintola Laulumiehet, helsinki24.5. Klo 19:00

AR Quartet yhtye, joka esittää pianisti-säveltäjä Artturi Röngän musiikkia. Yhtyeen musiikissa voi kuulla vaikutteita niin modernin jazzin kuin klassisen musiikin perinteistä, mutta lopullisen leiman musiikille antavat kvartetin saumaton yhteissoitto sekä vapaasti virtaava improvisaatio.


AR Quartet, jonka muodostavat saksofonisti Sampo Kasurinen, basisti Eero Seppä, rumpali Jonatan Sarikoski ja pianisti Artturi Rönkä, voitti Suomen Young Nordic Jazz Comets –osakilpailun toukokuussa 2012, ja saman vuoden syyskuussa kvartetti sijoittui toiseksi Jazz Hoeilaart –yhtyekilpailussa Belgiassa. Joulukuussa 2013 ensimmäistä kertaa järjestetyssä We Jazz –tapahtumassa Helsingissä yhtye puolestaan vastaanotti ”Rising Star” –palkinnon.

Yhtyeen esikoislevy, AR Quartet, julkaistiin maaliskuussa 2014 helsinkiläisen Fredriksson Musicin kautta. Levyllä kiteytyvät AR Quartetin vahvuudet, kuten tiivis yhteissoitto, laadukkaat sävellykset sekä tinkimätön oma ääni.

AR Quartet

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertin yhteydessä jakaa musiikkiarkisto JAPA tämän vuoden Erik Lindströmin stipendin. Stipendin saaja soittaa myös yhdessä AR Quartetin kanssa.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

MEGAKUPLA,Kuudes Linja, helsinki24.5. Klo 19:00

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Megakupla-festivaali on kuvaus Suomen jazzskenen nykyhetkestä tuoreimmillaan. Vastakkain asetetut ja ristiin soittavat yhtyeet tuovat toisistaan uusia puolia esiin ja imevät kuulijansa neljän tunnin musiikilliseen virtaan.

"Ajatuksena on kokea kokonaisvaltainen musiikillinen vyöry ja flow, joka kantaa illan alusta loppuun, sulauttaen yhtyeet yhtenäiseksi jatkumoksi ja samalla vastakohtien kautta tarkentaen kunkin yhtyeen omaleimaisimpiin yksityiskohtiin", kertoo Megakuplassa Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P -yhtyeensä kanssa esiintyvä Mikko Sarvanne.

Mukana ovat myös bossa novaa sensuellisti ja kaihoisasti tulkitseva Nossa Bossa, Suomen paras urkutrio Buba Wii Aa, Machinery-levyn vasta julkaissut Pauli Lyytinen, Sapfon runoista inspiroitunut lauluyhtye Signe sekä kitaristi Raoul Björkenheim. Yhtyeet asetellaan pareittain kolmen vartin setteihin, jotka he jakavat keskenään näkemyksensä mukaisesti. Luvassa on siis yllätyksellisiä leikkauksia tunnelmasta toiseen.

Erityislaatuisen lisän illan kulkuun tuo jazztrion ja kolmen tanssijan toteuttama Tapetit kaatuu päälle -performanssi. Tämän hetkessä ja hetkestä syntyvän aktin voi havaita kehräämässä tunnelmaa Kuudennen Linjan sisustuksen lomassa pitkin iltaa.

 

Esiintyjät:
Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P.
Buba Wii Aa
Nossa Bossa
Pauli Lyytinen 
Signe
Raoul Björkenheim

Liput 16/9 € Tiketistä

Ovet klo 18 Showtime klo 19

jyväskylä

Summer Jazz Club: Alexi Tuomarila Lithium & Kae-nuu,Poppari, jyväskylä24.5. Klo 21:00

Vuoden ensimmäisellä Summer Jazz Clubilla tiistaina 24.5. yhdistyvät kokemuksen ääni ja nuoruuden into, kun paikallisen Kae-nuun lisäksi Popparin lavalle nousee todellinen kansainvälisen tason huippuvierailija Alexi Tuomarila. Euroopassa uraa luonut pianisti tuo Jyväskylään uuden kokoonpanonsa Alexi Tuomarila Lithiumin, jossa Tuomarilaa komppaavat suomijazzin nouseviin, nuoriin huippuihin lukeutuvat basisti Joonas Tuuri sekä rumpali Jonne Taavitsainen.

Alexi Tuomarila Lithium on kolmen lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti, jossa yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi isoksi, vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi.

Alexi Tuomarila - Piano
Joonas Tuuri - Kontrabasso
Jonne Taavitsainen - Rummut

Kae-Nuu on trio, joka kallistelee free jazzin ja kansanperinteen kupissa. Yhtyeen nimi Kae-Nuu on johdettu Kainuun maakunnasta, josta kaikki kolme soittajaa ovat kotoisin. Saksofonisti Kalle Keränen ja kontrabasisti Vesa Pisto ovat kotoisin Paltamosta, rumpali Keijo Koskenharju on pohjoisempaa Suomussalmelta. Nykyisin soittajat asuvat Jyväskylässä, mutta inspiraation lähteenä Kainuu ja siellä vietetyt nuoruusvuodet toimivat edelleen. Kae-Nuu yhtyeen perustamisen ideana oli etsiä persoonallisia säveltaiteen ilmaisukeinoja, jossa kuuluu kainuulainen mielenmaisema. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa kesän lopussa 2015 ja parhaillaan se työstää materiaalia uutta albumia varten.

Kalle Keränen - Saksofoni
Vesa Pisto - Kontrabasso
Keijo Koskenharju - Rummut

Liput 8/5 € ovelta alk. klo 20:30