Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 18.5.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Nina Mya,Ravintola Juttutupa, helsinki18.5. Klo 21:00

keikka

Hurmaava Nina Mya hyppää Juttutuvan lavalle huippupoppoonsa säestämänä. 

Nina Mya – laulu
Petri Puolitaival – saksofoni
Jukka Eskola – trumpetti
Henri Mäntylä – piano
Jori Huhtala – basso
Tuomas Timonen – rummut

Vapaa pääsy!

The Great Helsinki Swing Big Band - The Great Betty Roché Special,Malmitalo, helsinki18.5. Klo 19:00

keikka

Swing Big Band esittää toukokuun konserttinsa laulaja Betty Rochén kunniaksi johtajanaan trumpetisti Erno Tiittanen ja solistinaan yksi Suomen ykköslaulajista – Johanna Iivanainen.

Amerikkalainen blueslaulaja Mary Elizabeth "Betty" Roché (1920–1999) tuli tunnetuksi erityisesti lainakappaleella Take the ”A” Train (Duke Ellington). Roché levytti mm. Savoy Sultansien, Hot Lips Pagen, Duke Ellingtonin ja Clark Terryn kanssa. Savoy Sultansin laulusolisti hän oli 1941–1942 ja Duke Ellingtonin yhtyeessä 40- ja 50-luvulla.

Trumpetisti/säveltäjä/sovittaja Erno Tiittanen on koostanut ja nuotintanut kappaleet levyiltä The Great HSBB:lle ja Johanna Iivanaisen laulettaviksi. Tiittanen on työskennellyt, säveltänyt ja sovittanut musiikkia useimmille suomalaisille big bandeille ja viihdeorkestereille. Tämän hetken suurin työllistäjä on Riku Niemi Orchestra. Tiittanen tunnetaan myös taiteilijanimellä Ernio Arricone ja hän kapellimestaroi mm. orkestereissa Nat Newborn Big Time, Arricone Big Band, Lahti Big Band ja Grani Big Band.

Johanna Iivanainen on yksi Suomen huippulaulajista ja hänet on palkittu Louis Armstrong -palkinnolla 2002 ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony Jazzpalkinnon.

Kesto 75 min, ei väliaikaa

Liput 20 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

www.malmitalo.fi

kuopio

Fifth Avenue,Satamankulma Kallamarina, kuopio18.5. Klo 19:00

keikka

Fifth Avenue on viiden Suomi-jazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä modernista jazzsoundista. Yhtyeen tarkoituksena on muodostaa jazzperinteitä kunnioittava svengi ja maustaa sitä

Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat sen alkuperäiset perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa. Heillä kaikilla on erityinen suhde New Yorkiin: Vannemaa ja Turunen ovat käyneet paikan päällä tutustumassa kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan sekä jazzklubeihin, ja Hirvonen opiskellut sekä luonut uraa kaupungissa jo kolme vuotta. Reissuilta mukaan tarttuneet vaikutteet kuuluvat mielenkiintoisella tavalla yhtyeen tuotannossa, joissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta.

Sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Kun niiden päälle soppaan lisätään solistien kekseliäät improvisaatiot oman mukavuusalueensa ulkopuolella, musiikin mukaansatempaavuus nousee uudelle tasolle. Paketin pitävät tiiviisti kasassa yhtyeen rytmiryhmä basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Ville Vannemaa, saksofoni
Olli Hirvonen, kitara
Tuomas J. Turunen, piano
Teemu Åkerblom, basso
Mikko Arlin, rummut

Liput 15/10€. Ennakkoon Tiketistä 13/8€, sis. palvelumaksun. Yhdistyksen jäsenet
10/5€

tampere

Huurupiilo Mini Fest,Huurupiilo, tampere18.5. Klo 20:00

Toukokuinen musiikkikylpy Huurupiilossa!

Sami Pekkola soolo
Sami Pekkola, tenorisaksofoni

Audiomaa
Jaakko Isojunno, puhallinsoittimet
Erkki Joutseno, lyömäsoittimet ja elektroniikka

Bongo Connotations
Topias Tiheäsalo, sähkökitara
Tero Kemppainen, kontrabasso
Jaakko Tolvi, rummut
Simo Laihonen, conga ja bongo

Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa.