Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 19.5.

helsinki

UMO & Susanna Lukkarinen: Ella!,Savoy-teatteri, helsinki19.5. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Susanna Lukkarinen

keikka

Ella Fitzgerald on eittämättä jazzhistoriamme merkittävin naisvokalisti. Fitzgerald levytti uransa aikana suuren määrän tuotantoa big bandin kanssa. Illan konsertissa näihin teoksiin tarttuu virtuoosimainen laulajatar Susanna Lukkarinen yhdessä UMOn kanssa.

Konsertissa kuullaan mm. kappaleet It’s Only a Paper Moon, Cheek to Cheek ja Lullaby of Broadway samettiäänisen, lauluyhtye Club For Fiven riveistä tutuksi tulleen Susanna Lukkarisen tulkitsemana.

UMOn kapellimestarina toimii Vellu Halkosalmi, jolle Ellan musiikki on erityisen tärkeää.
– Hänen kulta-ajan levytyksensä big bandin kanssa ovat minulle hyvin läheisiä. Niissä yhdistyy hienoihin sävellyksiin hänen solisminsa lisäksi useita tuon aikakauden komeimpia laulusovituksia big bandille, timanttisesta soitosta puhumattakaan. Haluan tuoda konserttiyleisölle koettavaksi sellaista big band -kultakauden musiikkia, jota harvemmin kuulee esitettynä muuten kuin levyillä, hän kertoo.

Halkosalmi on myös sovittanut osan illan ohjelmistosta.

Liput Ticketmasterista 28 € / 24 € / 14 €, sis. toimituskulut.

Afrojazz Club: Helsinki-Cotonou Ensemble, Afrojazz Quintet feat. Sam Huber, DJ Ibou,Storyville, helsinki19.5. Klo 21:30

Afrojazz Club päättää menestyksekkään kevätkauden kahdella huippuyhtyeellä: Helsinki-Cotonou Ensemble ja
Afrojazz Quintet feat. Sam Huber. Juhlapuhujana kansanedustaja, ulkoministerin erityisedustaja Afrikan kriisialueilla, Vihreiden Pekka Haavisto.

HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE
Tammikuussa 2012 kolme suomalaista muusikkoa matkusti Beniniin, Länsi Afrikkaan tavoitteenaan oppia Voodoon rytmejä, perustaa bändi ja tehdä levy. Kaikki tämä meni suunnitelmien mukaan, ja enemmänkin. Nyt lähes neljä vuotta myöhemmin Guinean lahden rannalla syntynyt Helsinki-Cotonou Ensemble on julkaissut kaksi levyä ja esiintynyt ahkeraan kuudessa maassa.

Kitaristi Janne Halosen ja laulaja/lyömäsoittaja Noël Saïzonoun säveltämä musiikki on aseistariisuva yhdistelmä jatsia, funkkia, afrobeatia ja voodoo- uskonnosta ammentavia perinnerytmejä.

AFROJAZZ QUINTET FEAT SAM HUBER
Suomalais-beniniläis-senegalilaisen talon orkesterin Afrojazz Quintetin vieraana laulaja Sam Huber, joka myös tunnetaan Eternal Erectionin Rick Loverina. Sam Huberin ja Afrojazz Quintetin blues- ja soul-tulkinnat ovat höystetyt tiukalla afrosykkeellä ja ripauksella New Orleansia.

Levyjä pyörittää Bassoradion OUAGADOUGOU!-ohjelmaa juontava Dj Ibou alias Ilari Lovio.

Ennen varsinaista konserttia Afrojazz Club antaa puheenvuoroja henkilöille tai tahoille joka edustavat klubimme arvoja, teemoina mm. monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus, ympäristö, rauha, alkuperäiskansojen oikeudet, tasa-arvo, humanitaarisuus, henkisyys. Kevään puhenvuorosarjan päättää juhlapuhuja, kansanedustaja, ulkoministerin erityisedustaja Afrikan kriisialueilla, Vihreiden Pekka Haavisto.

AKI RISSANEN TRIO,Koko Jazz Club, helsinki19.5. Klo 21:00

Suomijazzin huippunimistä koostuva Aki Rissanen Trio julkaisi Amorandom-albuminsa 4. maaliskuuta nousevan brittiläisen levymerkin Edition Recordsin kautta. Levy esittelee pianisti Aki Rissasen johtaman yhtenäisen triokokoonpanon, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Bändiliideri Rissanen on tehnyt vakuuttaavaa nousua kotimaisen jazzin eturiviin ja samalla kansainvälisesti seuratuksi jazzmuusikoksi, joka on osoittanut kyvykkyytensä osana lukuisia maineikkaita yhtyeitä ja myös sooloartistina. Erittäin onnistunutta Amorandomia onkin helppo veikata Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi.

Yhtye keikkailee levynjulkaisunsa tiimoilta Suomessa huhti-toukokuussa. Helsingissä levyä juhlistetaan 19.5. Koko Jazz Clubilla, jota seuraa konsertti Koko Jazz Club Iisalmessa 20.5.

Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Ovet auki klo 20.45 

Liput 18/15 €

savonlinna

Fifth Avenue,Wanha Kasino, savonlinna19.5. Klo 20:00

keikka

Fifth Avenue on viiden Suomi-jazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä modernista jazzsoundista. Yhtyeen tarkoituksena on muodostaa jazzperinteitä kunnioittava svengi ja maustaa sitä mielenkiintoisilla melodisharmonisilla ilmiöillä ja tahtilajeilla.

Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat sen alkuperäiset perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa. Heillä kaikilla on erityinen suhde New Yorkiin: Vannemaa ja Turunen ovat käyneet paikan päällä tutustumassa kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan sekä jazzklubeihin, ja Hirvonen opiskellut sekä luonut uraa kaupungissa jo kolme vuotta. Reissuilta mukaan tarttuneet vaikutteet kuuluvat mielenkiintoisella tavalla yhtyeen tuotannossa, joissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta.

Sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Kun niiden päälle soppaan lisätään solistien kekseliäät improvisaatiot oman mukavuusalueensa ulkopuolella, musiikin mukaansatempaavuus nousee uudelle tasolle. Paketin pitävät tiiviisti kasassa yhtyeen rytmiryhmä basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Tuomas J. Turunen, piano
Olli Hirvonen, kitara
Ville Vannemaa, saksofoni
Teemu Åkerblom, basso
Mikko Arlin, rummut

Liput tuntia ennen ovelta 15/10 €