Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Summer Jazz Club: Alexi Tuomarila Lithium & Kae-nuu,Poppari, jyväskylä24.5. Klo 21:00

Vuoden ensimmäisellä Summer Jazz Clubilla tiistaina 24.5. yhdistyvät kokemuksen ääni ja nuoruuden into, kun paikallisen Kae-nuun lisäksi Popparin lavalle nousee todellinen kansainvälisen tason huippuvierailija Alexi Tuomarila. Euroopassa uraa luonut pianisti tuo Jyväskylään uuden kokoonpanonsa Alexi Tuomarila Lithiumin, jossa Tuomarilaa komppaavat suomijazzin nouseviin, nuoriin huippuihin lukeutuvat basisti Joonas Tuuri sekä rumpali Jonne Taavitsainen.

Alexi Tuomarila Lithium on kolmen lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti, jossa yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi isoksi, vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi.

Alexi Tuomarila - Piano
Joonas Tuuri - Kontrabasso
Jonne Taavitsainen - Rummut

Kae-Nuu on trio, joka kallistelee free jazzin ja kansanperinteen kupissa. Yhtyeen nimi Kae-Nuu on johdettu Kainuun maakunnasta, josta kaikki kolme soittajaa ovat kotoisin. Saksofonisti Kalle Keränen ja kontrabasisti Vesa Pisto ovat kotoisin Paltamosta, rumpali Keijo Koskenharju on pohjoisempaa Suomussalmelta. Nykyisin soittajat asuvat Jyväskylässä, mutta inspiraation lähteenä Kainuu ja siellä vietetyt nuoruusvuodet toimivat edelleen. Kae-Nuu yhtyeen perustamisen ideana oli etsiä persoonallisia säveltaiteen ilmaisukeinoja, jossa kuuluu kainuulainen mielenmaisema. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa kesän lopussa 2015 ja parhaillaan se työstää materiaalia uutta albumia varten.

Kalle Keränen - Saksofoni
Vesa Pisto - Kontrabasso
Keijo Koskenharju - Rummut

Liput 8/5 € ovelta alk. klo 20:30

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.