Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 28.5.

helsinki

Voodoo Jazz House feat. Jimi Tenor,Hard Rock House, helsinki28.5. Klo 22:00

Kevään kolmannella Voodoo Jazz House-klubilla vierailee kulttiartisti Jimi Tenor!

Lisäksi Jimi Tenorin artistihaastattelu Roihuvuoren kirjastossa (Roihuvuorentie 2) keikkapäivänä klo 16. Tilaisuuteen vapaa pääsy!

Voodoo House Orchestra
Lauri Kallio - kitarat, sähköharppu, elektroniikka
Eetu Palomäki - koskettimet, elektroniikka
Janne Tuovinen - basso 
Ilmari Heikinheimo - rummut, perkussiot

feat. Jimi Tenor - saksofoni, huilu, koskettimet ym. 

 

Liput: 10/7,50 € (opiskeiljat, työttömät, eläkeläiset) ovelta tai etukäteen baarista. Narikka 2,50 €.

Showtime 22:00

turku

Fifth Avenue,Monk, turku28.5. Klo 21:00

keikka

Fifth Avenue on viiden Suomi-jazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä modernista jazzsoundista. Yhtyeen tarkoituksena on muodostaa jazzperinteitä kunnioittava svengi ja maustaa sitä mielenkiintoisilla melodisharmonisilla ilmiöillä ja tahtilajeilla.

Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat sen alkuperäiset perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa. Heillä kaikilla on erityinen suhde New Yorkiin: Vannemaa ja Turunen ovat käyneet paikan päällä tutustumassa kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan sekä jazzklubeihin, ja Hirvonen opiskellut sekä luonut uraa kaupungissa jo kolme vuotta. Reissuilta mukaan tarttuneet vaikutteet kuuluvat mielenkiintoisella tavalla yhtyeen tuotannossa, joissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta.

Sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Kun niiden päälle soppaan lisätään solistien kekseliäät improvisaatiot oman mukavuusalueensa ulkopuolella, musiikin mukaansatempaavuus nousee uudelle tasolle. Paketin pitävät tiiviisti kasassa yhtyeen rytmiryhmä basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Tuomas J. Turunen, piano
Olli Hirvonen, kitara
Ville Vannemaa, saksofoni
Teemu Åkerblom, basso
Mikko Arlin, rummut

Liput: 15/10 €