Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.5.

espoo

April Jazz Club: Quartet of Marzi Nyman,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo27.5. Klo 18:00

18:00 | Ivana Vujasinovic & Band
19:00 | Quartet of Marzi Nyman

Ilmiömäisestä musikaalisuudesta ja lavakarismasta tunnettu kitaristi Marzi Nyman on perustanut uuden yhtyeen, jonka odotettu debyyttiesiintyminen nähdään April Jazz Clubilla perjantaina 27.5. Kitaran, trumpetin, basson ja rumpujen muodostama kokoonpano on jo itsessään harvinaisuus, jonka potentiaali viedään äärimmilleen tämän taitoa ja tunnetta uhkuvan kvartetin käsittelyssä.

Marzi Nyman, kitara
Jukka Eskola, trumpetti
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden | Tapionaukio 3, 02100, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoon 12,50 € (Lippupiste)
Tapahtuma on ikärajaton.

April Jazz Club -illoissa nautitaan jazzin huippujen esityksistä rennossa ilmapiirissä. Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän Grill It! -ravintolasta ja Lounge-baarin puolella on mukava viettää iltaa seurustellen ja seuraten esitystä kahdelta screeniltä. Illat alkavat klo 18 Espoon musiikkiopiston pop-jazzlinja Ebelin show’lla ja pääesiintyjinä nähdään jazzin kärkinimiä. Loppuillan lava on vapaa spontaaneille jamisessioille.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

 

pori

Fifth Avenue,JazzGalleria, pori27.5. Klo 21:00

keikka

Fifth Avenue on viiden Suomi-jazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä modernista jazzsoundista. Yhtyeen tarkoituksena on muodostaa jazzperinteitä kunnioittava svengi ja maustaa sitä mielenkiintoisilla melodisharmonisilla ilmiöillä ja tahtilajeilla.

Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat sen alkuperäiset perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa. Heillä kaikilla on erityinen suhde New Yorkiin: Vannemaa ja Turunen ovat käyneet paikan päällä tutustumassa kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan sekä jazzklubeihin, ja Hirvonen opiskellut sekä luonut uraa kaupungissa jo kolme vuotta. Reissuilta mukaan tarttuneet vaikutteet kuuluvat mielenkiintoisella tavalla yhtyeen tuotannossa, joissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta.

Sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Kun niiden päälle soppaan lisätään solistien kekseliäät improvisaatiot oman mukavuusalueensa ulkopuolella, musiikin mukaansatempaavuus nousee uudelle tasolle. Paketin pitävät tiiviisti kasassa yhtyeen rytmiryhmä basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Tuomas J. Turunen, piano
Olli Hirvonen, kitara
Ville Vannemaa, saksofoni
Teemu Åkerblom, basso
Mikko Arlin, rummut

Ovet: klo 20:00
Showtime: klo 21.00

Ennakkolippujen varaus: 044-5725342