Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 25.5.

helsinki

Bowman­ trio: Levyjulkaisukonsertti,Teatteri Kallio, helsinki25.5. Klo 19:00

Bowman trion musiikin ydintä on tiukka svengi, lempeä ilmaisu ja persoonalliset, toisiinsa hienosti yhteen nivoutuvat solistit. Yhtyeen soundi on 50-­luvun amerikkalaisesta West Coast­ -tyylistä lainaava kuulas ja helposti lähestyttävä perinteinen jazzsoundi.

Bowman Trio on ruotsalaisen 1950-luvulla Amerikan länsirannikolle muuttaneen Johan Bowmanin tarina. Mies joka valloitti Mount Everestin, pakeni Saharassa Erwin Rommelia ja toimi CIA:n agenttina. Yhtyeen musiikki on elokuvamaisia kuvauksia hetkistä Johan Bowmanin elämässä. Mount Everestin huipulla viheltävä tuuli, Saharan hiekan suhina, sekä autoradiosta takaa-ajon aikana rätisevä Miles Ahead -kasetti. 

Tomi Nikku, trumpetti
Joonas Tuuri, kontrabasso
Sami Nummela, rummut

Rytmihäiriöklubi: Susanna Aleksandra (EST),Ravintola Juttutupa, helsinki25.5. Klo 21:00

Virolaislaulajatar Susanna Aleksandra päättää Juttutuvan Rytmihäiriöklubin kevätkauden. 

Susanna Aleksandra – laulu
Allan Järve – trumpetti
Joel Rasmus Remmel – piano
Mihkel Mälgand – basso
Ahto Abner - rummut

https://soundcloud.com/susannaaleksandra-1/summer-nights

(Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz-yhteistyötä)

porvoo

Fifth Avenue,Paahtimo, porvoo25.5. Klo 19:00

keikka

Fifth Avenue on viiden Suomi-jazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä modernista jazzsoundista. Yhtyeen tarkoituksena on muodostaa jazzperinteitä kunnioittava svengi ja maustaa sitä mielenkiintoisilla melodisharmonisilla ilmiöillä ja tahtilajeilla.

Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat sen alkuperäiset perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa. Heillä kaikilla on erityinen suhde New Yorkiin: Vannemaa ja Turunen ovat käyneet paikan päällä tutustumassa kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan sekä jazzklubeihin, ja Hirvonen opiskellut sekä luonut uraa kaupungissa jo kolme vuotta. Reissuilta mukaan tarttuneet vaikutteet kuuluvat mielenkiintoisella tavalla yhtyeen tuotannossa, joissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta.

Sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Kun niiden päälle soppaan lisätään solistien kekseliäät improvisaatiot oman mukavuusalueensa ulkopuolella, musiikin mukaansatempaavuus nousee uudelle tasolle. Paketin pitävät tiiviisti kasassa yhtyeen rytmiryhmä basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Tuomas J. Turunen, piano
Olli Hirvonen, kitara
Ville Vannemaa, saksofoni
Teemu Åkerblom, basso
Mikko Arlin, rummut