Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 14.4.

espoo

Dalindèo -levyjulkkarit,Sellosali, espoo14.4. Klo 19:00

keikka

Suomi-jazzin kärkinimiin yli vuosikymmenen kuulunut Dalindèo julkaisee huhtikuun alussa neljännen albuminsa Slavic Souls. Uusi albumi jatkaa sekstetin luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä, joka yhdistää surfia, jazzia, tangoa ja iskelmää. Suosiota yli genrerajojen nauttiva Dalindèo on tunnettu energisenä esiintyjänä, joka valloittaa yleisön livetilanteessa kerta toisensa jälkeen. Yhtyeen edellinen levy oli suuren suosion saavuttanut, Jazz-Emmallakin palkittu Kallio, joka on viime vuosien menestyneimpiä kotimaisia jazzlevyjä.

Valtteri Laurell Pöyhönen, kitara, sävellykset 
Pope Puolitaival, saksofoni
Jose Mäenpää, trumpetti, sähköurku
Pekka Lehti, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Rasmus Pailos, perkussiot

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput alkaen 17,50 €, Lippupiste. Ovelta 18 €
Naulakkomaksu 2 €

helsinki

JORMIN/PYYSALO/OUNASKARI,Koko Jazz Club, helsinki14.4. Klo 19:00

keikka

Huhtikuussa klubilla kuullaan skandinavian ylivoimaista parhautta. Kontrabasson mestari Anders Jormin (SWE) tarjoaa elämyksen jazzin rakastajille suomalaisten kollegojen seurassa.

Mukana huikeat vibrafonisti Severi Pyysalo ja rumpali Markku Ounaskari. Kolme konkaria pistää tuulemaan yhteisellä maaperällä. Yksi vuoden mieleenpainuvimmista konserteista. KJC suosittelee erityisesti!

Anders Jormin (SWE), kontrabasso
Severi Pyysalo, vibrafoni
Markku Ounaskari, rummut

Ovet auki klo 18.

Liput 25 / 20 €

M.A. Nummisen "Jazzin meining",Ravintola Kaisaniemi, helsinki14.4. Klo 19:30

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri

keikka

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri Ravintola Kaisaniemessä torstaina 14.4. alk. klo 19. Tänä vuonna 50 vuotta esiintyvänä taiteilijana toiminut Numminen kertoo musisoinnin lomassa uudesta, ainutlaatuisia jazzlegendojen valokuvia sisältävästä kirjastaan Jazzin meining.

Uusrahvaanomaisessa Orkesterissa musisoivat Nummisen lisäksi Pedro Hietanen (harmonikka), Jani Uhlenius (harmonikka ja piano) ja Pekka Sarmanto (kontrabasso). Jani Uhlenius ja Pekka Sarmanto olivat mukana jo 50 vuotta sitten "Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa" -levyllä.
Tilaisuudessa esiintyy myös Djangomania.

Soittoajat:
18:30 Ovet
19:30 M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri
21:00 Djangomania

Liput 19 / 22 €

Signatures - Signe & Bowman Trio,Camerata, Musiikkitalo, helsinki14.4. Klo 19:00

Signe

Bowman Trio

keikka

Signe
Sapfo (n. 630–570 eaa.), antiikin Kreikan naislyyrikko rohkeni ravistella ihmiskäsitystä, joka oli aikaisemmin ollut jumalien armoilla. Hän nosti yksilön sisäisen tunnemaailman keskiöön ja käsitteli intohimoa, mustasukkaisuutta ja kaipuuta kuolevaisen näkökulmasta. Vaikka meidän päiviimme on jäänyt hänen tuotannostaan vain murto-osa, synnyttävät Pentti Saarikosken (1937–1983) suomennokset emotionaalisesti latautuneista fragmenteista loppuratkaisujen meren, jolla Signe matkaa. Signe-yhtyeen konsertissa vaelletaan ajan kerrostumissa: Sapfon Kreikassa, Saarikosken modernismissa ja Signen tässä hetkessä. Antiikin rakkausrunot saavat musiikkina jälleen uuden käännöksen. Signe vie perinteistä jazzilmaisua uusille urille poikkeuksellisen instrumentaation, kolmen naisvokalistin ja kontrabasson muodossa.

Riikka Keränen, laulu
Selma Savolainen, laulu
Josefiina Vannesluoma, laulu
Kaisa Mäensivu, kontrabasso

***

Bowman Trio
Bowman Trio on ruotsalaisen, 1950-luvulla Amerikan länsirannikolle muuttaneen Johan Bowmanin tarina. Bowman oli mies joka valloitti Mount Everestin, pakeni Saharassa Erwin Rommelia ja toimi CIA:n agenttina.

Tomi Nikku, trumpetti
Joonas Tuuri, kontrabasso
Sami Nummela, rummut

Peruslippu: 17.50 €
Eläkeläinen: 11.50 €
Lapsi: 6.50 €
Varusmies, siviilipalvelusmies: 6.50 €
Opiskelija: 6.50 €
Työtön: 6.50 €
Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu 2 €

 

László Süle & Tuomo Dahlblom,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki14.4. Klo 18:00

keikka

László Sülen jazzkonserttien sarja jatkuu huhtikuussa. Tällä kertaa Süle esiintyy yhdessä kitaristi Tuomo Dahlblomin kanssa.

Unkarilainen pianisti ja säveltäjä László Süle on julkaissut lukuisia levyjä, jotka koostuvat niin hänen omista kappaleistaan kuin muiden säveltäjienkin teoksista. Hän on esiintynyt monissa jazzkokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa. Tuomo Dahlblom puolestaan on ehtinyt keikkailla paljon maailmalla, lähinnä jazzpohjaisen rytmimusiikin puitteissa. Tuomo on yhtä lailla kotonaan niin perinteisemmässä bebop-pohjaisessa ilmaisussa kuin modernimmassa sähköfuusiomusiikissakin. Suomessa hän on työllistynyt laajalti myös lukuisten tv-, ja popsessioiden parissa. Viime aikoina Dahlblomia on saattanut kuulla useasti hänen nuoruuden rakkautensa, rhythm & blues -tyylisen musiikin parissa. Lászlón kanssa Tuomo soitti ensi kerran jo nuorena miehenä Jyväskylässä.

Konsertin ohjelmistossa on László Sülen tälle duolle tekemiä sävellyksiä.

Konserttiin vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä muusikoille.

savonlinna

Elena & The Rom Ensemble,Wanha Kasino, savonlinna14.4. Klo 20:00

keikka

Säkenöivän jazzlaulajattaren Elena Mindrun luotsaama yhtye Elena & The Rom Ensemble kutsuu kuulijansa mukaan eksoottiselle musiikilliselle matkalle. Mindrua säestää akustinen jazzkvartetti, johon pikantin lisämausteen tuo jazzyhtyeissä harvemmin kuultu viulu. Yhtye voitti Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun keväällä 2014 ja kokoonpanoa voi kuulla vastikään julkaistulla pitkäsoitolla, joka kantaa nimeä Evening In Romania. Elena & The Rom Ensemblen ohjelmisto koostuu pääosin Mindrun kappaleista, joiden sovituksista vastaa säveltäjä ja pianisti Tuomas J. Turunen. Mukana kuullaan myös romanialaisia jazzstandardeja ja Turusen sävellyksiä. Kokoonpanon romanialaisesta kansanmusiikista ammentavat sävellykset, Mindrun upea lauluääni ja persoonallinen instrumentaatio luovat Rom Ensemblelle omaleimaisen ja kiinnostavan soundin.

 

Elena Mindru – laulu
Sampo Hiukkanen – viulu
Tuomas J. Turunen – piano
Eero Seppä – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

 

Showtime: 20:00

Liput: 15/10 €