Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 9.4.

helsinki

Aili Ikonen levyjulkaisukonsertti,Savoy-teatteri, helsinki9.4. Klo 19:00

keikka

Suomen jazzlaulajien ykköskaartiin kuuluva Aili Ikonen julkaisee huhtikuussa 2016 uuden suomenkielisen jazzlevyn, Laulan. Inspiraation lähteinä levyllä ovat olleet Suuren amerikkalaisen laulukirjan jazzklassikot sekä suomalaiset jazziskelmälaulajat, kuten Laila Kinnunen.

Levy sisältää uusia sävellyksiä sekä muutaman valikoidun lainakappaleen uusin käännöksin. Sanoituksista vastaa Aili Ikosen lisäksi joukko nimekkäitä suomalaisia tekstintekijöitä, muun muassa Timo Kiiskinen. Sävellykset ovat pääosin Ikosen ja basisti-säveltäjä Mikko Pellisen käsialaa.

”Amerikkalaisessa laulukirjassa minua kiehtovat esimerkiksi Cole Porterin kappaleet, joissa usein näennäisen kepeä sävelmä yhdistyy vahvoihin, jopa kiistanalaisiin teksteihin.
Levyllä tuon aikakauden musiikillinen tunnelma ja nykypäivän näkökulma kohtaavat,” Ikonen kertoo uudesta levystä.

Levy on luontevaa jatkumoa laulajan kahdelle edelliselle, erinomaisen vastaanoton saaneelle albumille. Yhdessä HERD-yhtyeen kanssa tehty ”Jazzbasilli” paneutui suomalaisen jazziskelmän kultakauteen ja ”Tribute to Ella” teki kunniaa kaikkien aikojen jazzlaulaja Ella Fitzgeraldille.

Aili Ikonen, laulu
Mikko Pellinen, basso ja sävellykset
Janne Toivonen, trumpetti
William Suvanne, saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen, piano
Mikko Arlin, rummut

Liput alk. 32/26 €, Show & Dinner 55 €

salo

Orchestra Nazionale della Luna (BEL/FI/FRA),Veturitalli, salo9.4. Klo 18:00

Orchestra Nazionale della Luna (www)

keikka

Kari Ikonen jatkaa kansainvälistä läpimurtoaan monella rintamalla. Useasti palkittu pianisti ja säveltäjä on Euroopassa kysytty nimi, ja yhteistyö belgialaisen Manuel Hermian kanssa esittelee hänen tuoreimpia musiikillisia visioita. Kansainvälisen yhtyeen omaperäinen ohjelmisto, monipuolinen instrumentaatio ja luovaa energiaa säteilevä esitystapa valloittaa kuulijat. Orchestra Nazionale della Luna julkaisee ensilevynsä keväällä 2016.

”Orchestra Nazionale della Luna on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi Kuun merkittävimmistä orkestereista. Sen kekseliään omaperäinen ohjelmisto, monipuolinen instrumentaatio ja luovaa energiaa säteilevä esitystapa valloittaa kuulijat niin Kuun päällä kuin Maassakin. Yhtyeen Kuussa jo valtavan sensaation herättänyt ensilevy julkaistaan Suomessa keväällä 2016, ja muualla aurinkokunnassamme loppuvuodesta. Neuvottelut jakelusta naapurigalakseihin on jo kovassa vauhdissa.”

Katso video: https://youtu.be/ZSfgrua9-vo

Manuel Hermia - saksofonit, huilu ja bansuri
Kari Ikonen - piano ja moog
Sebastien Boisseau - kontrabasso
Teun Verbruggen - rummut

Liput 12€/5€

tampere

TTT-klubi: Dalindèo - levyjulkkarit,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere9.4. Klo 22:00

keikka

Suomalaisen jazzin kärkinimiin jo 2000-luvun alusta kuulunut Dalindèo julkaisee huhtikuun alussa neljännen albuminsa. Tampereen levynjulkaisukonsertti soi iloksemme TTT-Klubilla. Luvassa on boheemia ja tanssittavaa musiikkia vahvoilla melodioilla ja elokuvallisella tunnelmalla!

Uusi albumi jatkaa sekstetin luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä, joka yhdistää surfia, jazzia, tangoa ja iskelmää. Suosiota yli genrerajojen nauttiva Dalindèo on tunnettu energisenä esiintyjänä, joka valloittaa yleisön livetilanteessa kerta toisensa jälkeen. Yhtyeen edellinen albumi, Emma-palkittu Kallio, on viime vuosien menestyneimpiä kotimaisia jazzlevyjä.

Dalindèo on keikkaillut 12 eri maassa, tänä vuonna erityisesti Saksassa klubikiertueella ja festivaaleilla. Yhtyeen huippuhetkiä ovat olleet esiintymiset Pori Jazzin päälavalla, Lontoon Jazz Caféssa, Kölnin Stadtgartenissa ja Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa.

”Ensin iskee musiikin väkevä draivi, sitten kolahtaa vahva draamallisuus ja viimeisenä oivallus, että tämähän on suomalaista jazzia ilmaisun syvemmässä mielessä” ***** - Jussi Niemi, Soundi

Valtteri Laurell Pöyhönen, kitara
Pope Puolitaival, saksofoni
Jose Mäenpää, trumpetti, koskettimet
Pekka Lehti, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Rasmus Pailos, lyömäsoittimet

Ovet 21:30, showtime 22:00.

Liput 15 €