Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 15.4.

espoo

April Jazz Club: Varre Vartiainen: Music of Mike Stern, Jarno Kukkola Quartet,Soko Hotel Tapiola Garden, espoo15.4. Klo 18:00

Varre Vartiainen: Music of Mike Stern

keikka

18:00 | Ebeli Show: Jarno Kukkola Quartet
19:00 | Varre Vartiainen: Music of Mike Stern

Loppuillassa lava on vapaa spontaaneille jamisessioille!

Varre Vartiainen: Music of Mike Stern

Mike Sternin soolodebyyttilevy Upside Downside ilmestyi vuonna 1986 ja täyttää 30 vuotta tänä vuonna. Debyyttievy oli Sternille näytönpaikka ja viimeinen läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen. Samalla se oli lähtölaukaus kansainväliselle soolouralle, joka jatkuu elinvoimaisena edelleen. arre Vartiainen yhtyeineen tarjoaa läpileikkauksen Sternin sävellyksistä miehen soolouran kolmelta vuosikymmeneltä. Saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen esiintyivät Mike Sternin yhtyeessä Sibelius-Akatemian DIG-festivaaleilla vuonna 2014. Orkesterista löytyy siis ensikäden tietoa Sternin taiteesta ja työskentelytavasta. Luvassa on letkeä ilta svengaavan musiikin parissa, unohtamatta vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Varre Vartiainen: kitara
Joonatan Rautio: saksofoni
Timo Hirvonen: basso
Jussi lehtonen: rummut

Ebeli Show: Jarno Kukkola Quartet

Jarno Kukkola: piano
Toni Punkari: tenorisaksofoni
Esko Järnfors: sähköbasso
Miska Simanainen: rummut

April Jazz -festivaalin jameista tuttu esiintymispaikka Tapiola Garden on muokattu jazzklubille sopivaan tyyliin. Aulabaarin loungessa on mukavaa viettää iltaa rennosti seurustellen ja klubilla voi myös nauttia illallisen livemusiikin lomassa varaamalla pöydän etukäteen Grill it! -ravintolasta.

Liput ovelta 10 € | Lippupisteen ennakkoliput 12,50 € | Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry.

helsinki

Katu Kaiku,Digelius, helsinki15.4. Klo 18:00

keikka

Tehotrio Katu Kaiku päräyttää ilmaisen keikan Helsingn jazzmekka Digeliuksessa. 

Adele Sauros - tenori- ja sopraanosaksofonit
Mikael Saastamoinen - kontrabasso
Erik Fräki - rummut

Vapaa pääsy!

joensuu

ALEX JØNSSON "SPY ON YOUR FRIENDS" (DK),Jazzklubi Piimälinna (Kanavaranta), joensuu15.4. Klo 20:00

Alex Jønsson (www)

keikka

Alex Jønsson "Spy on Your Friends" (DK)

Alex Jønsson, kitara
Jens Mikkel Madsen, kontrabasso
Andreas Skamby, rummut

Nuori lahjakas tanskalaiskitaristi on kerännyt vuolaita kehuja pohjoismaisessa lehdistössä. Jønssonin soittoa on kuvailtu persoonalliseksi, henkeäsalpaavaksi, elegantiksi ja kauniiksi, yksinkertaisuutta ja tunnevoimaa kunnioittavaksi. Viime vuonna ensilevynsä julkaissut trio on esiintynyt kotimaansa lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Baltian maissa, ja saapuu nyt esittäytymään myös Suomeen.

Vapaa pääsy!

www.alexjonsson.dk 

jyväskylä

Elena & The Rom Ensemble,Boombox, jyväskylä15.4. Klo 18:00

keikka

Elena & The Rom Ensemble - BoomBox pe 15.4. klo 18 (taitelijatapaaminen klo 17.15)


Säkenöivän jazzvokalisti Elena Mindrun luotsaama yhtye Elena & The Rom Ensemble esiintyy perjantaina 15.4.2016 Musican BoomBoxissa. Yhtye voitti vuonna 2014 Young Nordic Jazz Comets 2014 -kilpailun Suomen osakarsinnan ja julkaisi samana vuonna kotimaan jazzkriitikoissa ihastusta herättäneen debyyttilevynsä. Elena & The Rom Ensemble on kvintettikokoonpano, jonka musiikkiin eksoottisen lisämausteen luo harvemmin jazzyhtyeissä kuultu viulu.
Yhtyeen romanialaisesta kansanmusiikista ammentavat sävellykset, Mindrun upea lauluääni ja persoonallinen instrumentaatio luovat Rom Ensemblelle omaleimaisen ja kiinnostavan soundin.Yhtyeen sävellyksissä on kuultavissa vaikutteita romanialaisesta kansanmusiikista ja useat esiintymiset viime vuosina ovat hitsanneet yhtyeen soiton tiiviiksi: vuonna 2015 Elena & The Rom Ensemble konsertoi Pori Jazzeilla ja soitti samana kesänä neljä kaupunkia kattavan kiertueen Romaniassa.
Konsertti alkaa klo 18.00 Musican BoomBoxissa.

Ennen konsertin alkua klo 17.15 on taiteilijatapaaminen, missä musiikkikampuksen opiskelijoille on mahdollisuus tavata yhtyeen jäseniä ja keskustella illan konsertin teemoista (esim. etniset vaikutteet jazz-musiikissa), nuorten jazz-yhtyeiden toimintamahdollisuuksista ja markkinoinnista sekä muista esille tulevista teemoista.
Yhtyeessä esiintyvät Elena Mindru (laulu), Anssi Tirkkonen (rummut), Eero Seppä (basso), Sampo Hiukkanen (viulu), Tuomas J. Turunen (piano).
Liput 8/12€

tampere

Il Mondo Di Karri with LCX Trio,Paapan kapakka, tampere15.4. Klo 21:00

keikka

l Mondo di Karri on jazzpianisti Karri Luhtalan kehittämä kiertuekonsepti, joka tuottaa Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazzkokoonpanoja. Muusikot tulevat yleisimmin Luhtalan opiskelumaasta, Italiasta, mutta yhtä lailla myös mistä tahansa muualta. Yhteinen nimittäjä on itse Luhtala, joka soittaa kokoonpanoissa koskettimia. Muutaman viime vuoden aikana Suomessa on Luhtalan tuottamana soittanut jo parisenkymmentä erilaista kokoonpanoa ja viitisenkymmentä muusikkoa. Luhtalaa onkin kutsuttu jazzin suurlähettilääksi, eikä suotta.

Vasilis Xenopoulos - saksofoni (Greece)
Karri Luhtala - hammond b3 (Finland)
Emiliano Caroselli - rummut (Italy)

Vapaa pääsy!

turku

Anders Jormin / Severi Pyysalo / Markku Ounaskari

keikka

Anders Jormin (SE) – basso
Severi Pyysalo – vibrafoni
Markku Ounaskari – rummut

Ruotsalaisbasisti Anders Jormin on yksi kevään odotetuimmista vieraista. Göteborgin yliopiston professorina toimiva Jormin kuuluu maailman jazzbasistien ehdottomaan eliittiin. Basistilla on vahvat siteet Suomeen, ja hänet on valittu myös Sibelius-Akatemian kunniatohtoriksi. Anders Jormin on pohjoismaisen jazzin suuria muusikoita. Hän on lisäksi työskennellyt amerikkalaisten huippuartistien kuten Elvin Jonesin, Joe Henderssonin ja Lee Konitzin kanssa. Café Tiljanin konsertissa kuullaan Jorminin rinnalla vuonna 2014 Yrjö-palkittua rumpali Markku Ounaskaria sekä vibrafonistinero Severi Pyysaloa.