Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 24.4.

espoo

30th April Jazz Festival: Koko perheen jazzpäivä,Espoon kulttuurikeskus, espoo24.4. Klo 10:00

keikka

ESPOON KULTTUURIKESKUKSELLA:

Lähitapiola Lastenjatsit
Kulttuurikeskuksen aulatiloissa mm. Salsanamia, soitinpolku, askartelua..
Klo 10–13. Vapaa pääsy.

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri
Kulttuurikeskuksen aulatiloissa klo 13 alkaen. Liput ovelta 14/12 €.

Ebeli in Concert
Café Louhessa klo 16 alkaen. Liput alkaen 6,50€ (Lippupiste)

helsinki

Jazz’n Jam + Vapaat äänet - Raoul Björkenheim eCsTaSy,Malmitalo, helsinki24.4. Klo 17:00

keikka

Kitaravelho yhtyeineen on levynjulkistamiskiertueella keväällä 2016 ja poikkeaa myös Malmitaloon. Björkenheimin kvartetti yhdistää maailmanmusiikin, rockin ja jazzin rytmejä värikkääseen sointimaailmaan. Ecstasy koostuu kahden sukupolven kiinnostavimmista muusikoista, joiden vuosien varrella hioutunut vuoropuhelu synnyttää vapaana virtaavien sävellysten ohella häikäiseviä improvisaatioita ja tempaa mukaansa energiallaan ja välittömällä esiintymisellään.

"Rajoittamattoman jazzin ja rockin rajamailla risteilevä eCsTaSy ei ole ekstaattista Björkenheimia pienellä vaan isolla eellä, ja se on noin kahdenkymmenen levyn jälkeen erinomainen merkki." - Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

Raoul Björkenheim – kitara, sävellykset, Pauli Lyytinen – sopraano- ja tenorisaksofoni, Jori Huhtala – kontrabasso ja Markku Ounaskari – rummut

Kesto noin 1 h, ei väliaikaa

Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

www.malmitalo.fi

tampere

Vapaat äänet: Maria Laura Baccarini & Régis Huby,Tampereen taidemuseo, tampere24.4. Klo 16:00

Maria Laura Baccarini & Régis Huby (www)

Maria Laura Baccarini (www)

Régis Huby (www)

keikka

Hiljattain kehutun duolevynsä julkaissut kaksikko esiintyy Suomessa viidellä paikkakunnalla. Uuden levyn ja kiertueen ohjelmisto koostuu italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin ja sanoittaja Sandro Luporinin musiikista. Kiertueen Suomen jakso päätyy sunnuntaina 24. huhtikuuta Tampereen taidemuseossa.

Huhtikuun Vapaat äänet -kiertue tuo konserttilavoille italialais-ranskalaisen duon, kun laulaja Maria Laura Baccarini ja viulisti Régis Huby kiertävät Suomessa, Virossa ja Latviassa. Kaksikko julkaisi viime vuonna italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin ja sanoittaja Sandro Luporinin musiikkiin perustuvan albumin Gaber, io e le Cose, joka yhdistää italialaisen musiikkiperinteen modernin minimalistiseen ilmaisuun. Baccarinin ja Hubyn kiertueen Suomen-osuus pitää sisällään viisi esiintymistä duon vieraillessa Helsingissä, Hämeenlinnassa, Turussa, Loviisassa ja Tampereella.

Albumi Gaber, ie e le cose (Abalone Production, 2015) pitää sisällään 13 Giorgio Gaberin (1939–2003) ja Sandro Luporinin (s. 1930) sävellystä, jotka Baccarini ja Huby ottavat omikseen ja taivuttavat uusiin muotoihin. Musiikissa on voimaa ja vähäeleistä hypnoottisuutta, joka kumpuaa Hubyn elektronisia sävyjä akustiseen äänimaailmaan yhdistelevästä näkemyksellisestä viulutyöskentelystä ja Baccarinin tunteikkaasta laulusta. Hubyllä on käytössään sähköviulu ja tenoriviulu, sekä efektejä ja sampleri.

“Suhteeni Giorgio Gaberin ja hänen aisaparinsa Sandro Luporinin musiikkiin ja teksteihin on erittäin henkilökohtainen”, Baccarini kertoo. “Régis Hubyn tapa tulkita musiikkia kirkastaa näistä teoksista löytyvän koko elämän kirjon upealla tavalla. Gaber kuoli vuonna 2003 eikä kukaan ole toistaiseksi pystynyt korvaamaan häntä, mutta onneksi hänen laulurepertuaarinsa jatkaa omaa elämäänsä. Teokset heijastelevat koko italialaista yhteiskuntaa, politiikkaa ja ihmistluontoa yleisestikin.”

Maria Laura Baccarini (IT) – laulu ja äänet
Régis Huby (FR) – akustinen ja sähköviulu, elektroakustinen tenoriviulu ja elektroniikka sekä sovitukset ja alkuperäissävellykset
Tekstit: Giorgio Gaber (IT) ja Sandro Luporini (IT)

Kiertueen tuotanto Vapaat äänet ja sitä tukevat Adami, Italialainen kulttuuri-instituutti ja Ranskan Instituutti.
Kesto noin 70 min, ei väliaikaa

Museon pääsymaksulla 8 € / 3 € 
Tampereen taidemuseo / puhelin 03 5656 6577
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere