Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 16.4.

helsinki

Il Mondo Di Karri with LCX Trio,Kaisla, helsinki16.4. Klo 20:00

keikka

Il Mondo di Karri on jazzpianisti Karri Luhtalan kehittämä kiertuekonsepti, joka tuottaa Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazzkokoonpanoja. Muusikot tulevat yleisimmin Luhtalan opiskelumaasta, Italiasta, mutta yhtä lailla myös mistä tahansa muualta. Yhteinen nimittäjä on itse Luhtala, joka soittaa kokoonpanoissa koskettimia. Muutaman viime vuoden aikana Suomessa on Luhtalan tuottamana soittanut jo parisenkymmentä erilaista kokoonpanoa ja viitisenkymmentä muusikkoa. Luhtalaa onkin kutsuttu jazzin suurlähettilääksi, eikä suotta.

Vasilis Xenopoulos - saksofoni (Greece)
Karri Luhtala - hammond b3 (Finland)
Emiliano Caroselli - rummut (Italy)

Vapaa pääsy!

Young Nordic Jazz Comets 2016,Koko Jazz Club, helsinki16.4. Klo 19:00

keikka

Vuotuinen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailu järjestetään Koko Jazz Clubilla Helsingissä lauantaina 16. huhtikuuta. Voittajalle ja yleisön suosikille palkinnoksi kotimaiset festivaalikeikat ensi vuonna.

Kisassa neljä tuoretta jazzbändiä kisaa paikasta pohjoismaisessa YNJC-showcasessa Umeå Jazz Festivalilla lokakuussa 2016. Tänä vuonna voittajalle ja yleisön suosikille on luvassa vielä lisää korkean profiilin esiintymistilaisuuksia. Ennen voittajien julkistusta esiintyy viime vuoden YNJC-voittaja Katu Kaiku.

Illan aikana jokainen yhtye soittaa 15 minuutin setin ja jazzalan ammattilaisista koostuva raati valitsee voittajan. Kaikki bändit saavat suorituksestaan yksilöllistä palautetta jurylta. Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan. Sekä voittajayhtyeelle että yleisön suosikille on luvassa keikka April Jazz -festivaalilla ensi vuonna 2017! Voittajabändi esiintyy myös Jazz-Espa-konserttisarjassa 3.8.2016 Espan lavalla ja YNJC-kisassa 2017.

Kaisa's Machine
Kaisa Mäensivu - kontrabasso
Mikael Myrskog - piano
Max Zenger - saksofoni
Jonatan Sarikoski - rummut

Antti Lähdesmäki Quartet
Antti Lähdesmäki - piano
Juho Valjakka - huilut
Juuso Rinta - kontrabasso
Teemu Mustonen - rummut

O. Saastamoisen Kvartetti
Jarno Tikka - saksofoni
Toomas Keski-Säntti - piano
Mikael Saastamoinen - basso
Okko Saastamoinen - rummut

Second Wind Quintet
Tommi Tampio - kitara
Kasper Haikonen - saksofoni
Aapo Wikstén - piano
Juuso Rinta - basso
Ilkka Oksanen - rummut

Young Nordic Jazz Comets on jokasyksyinen, vuodesta 2000 alkaen järjestetty nuorten, pohjoismaisten jazzyhtyeiden showcase. Tapahtumapaikkana alunperin kilpailumuotoisena järjestetyllä Young Nordic Jazz Cometsilla olivat pohjoismaiset jazzklubit. Viime vuosina YNJC on toiminut showcasena nuorille lahjakkuuksille kansainvälisillä jazzfestivaaleilla.

Suomalaisista yhtyeistä YNJC-showcase on siivittänyt suosioon useita huippukokoonpanoja, kuten Elena & The Rom Ensemblen, Mopon, Ilmiliekin, SUN Trion ja Kvaldan. Viime vuonna Katu Kaiku esiintyi showcasessa Tampere Jazz Happeningissa ja tänä vuonna YNJC matkaa Ruotsin Uumajaan, Umeå Jazz Festivalille.

YNJC-organisaatioon kuuluvat kaikki pohjoismaiset jazzin katto-organisaatiot, Svensk Jazz, Norsk Jazzforum, Jazz Danmark, FIH Music School/Music Export Iceland.

Young Nordic Jazz Comets 2016
La 16.4.2016 klo 19.00 (ovet klo 18.30)
Koko Jazz Club, Hämeentie 3, www.kokojazz.fi
Vapaa pääsy!

kuhmo

Elena & The Rom Ensemble,Kuhmo-talo, Pajakka-sali, kuhmo16.4. Klo 19:00

keikka

Säkenöivän jazzlaulajattaren Elena Mindrun luotsaama yhtye Elena & The Rom Ensemble kutsuu kuulijansa mukaan eksoottiselle musiikilliselle matkalle. Mindrua säestää akustinen jazzkvartetti, johon pikantin lisämausteen tuo jazzyhtyeissä harvemmin kuultu viulu. Yhtye voitti Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun keväällä 2014 ja kokoonpanoa voi kuulla vastikään julkaistulla pitkäsoitolla, joka kantaa nimeä Evening In Romania. Elena & The Rom Ensemblen ohjelmisto koostuu pääosin Mindrun kappaleista, joiden sovituksista vastaa säveltäjä ja pianisti Tuomas J. Turunen. Mukana kuullaan myös romanialaisia jazzstandardeja ja Turusen sävellyksiä. Kokoonpanon romanialaisesta kansanmusiikista ammentavat sävellykset, Mindrun upea lauluääni ja persoonallinen instrumentaatio luovat Rom Ensemblelle omaleimaisen ja kiinnostavan soundin.

Elena Mindru – laulu
Sampo Hiukkanen – viulu
Tuomas J. Turunen – piano
Eero Seppä – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

Showtime: 19:00
Liput: 15/12 €

vaasa

Alex Jønsson,The Doo-Bop Club, vaasa16.4. Klo 22:00

Alex Jønsson (www)

keikka

Alex Jønsson on Kööpenhaminassa vaikuttava, palkittu tanskalaiskitaristi ja -säveltäjä. Jønssonin soittoa on kuvailtu mm. sellaisilla adjektiiveilla kuin "intiimi", "henkeäsalpaava" ja "elegantti", ja viime vuonna julkaistu ilmavalla ja kepeällä improvisaatiolla hurmaava albumi ”Spy On Your Friends” sai kriitikoilta hurmioituneen vastaanoton.

Nyt levyn materiaalia kuullaan livenä vihdoin myös Suomessa -- levyn triokokoonpanolla. 

Alex Jønsson, kitara
Jens Mikkel Madsen, basso
Andreas Skamby, rummut

Ovet: 21.00
Showtime: 22.00
Liput: 8€/ 5€ (opiskelijat).
Kausilippu: 25 €