Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 29.10.

helsinki

DIG.-festivaali: Drummers’ night – Jarmo Saari Republic, Mika Kallio solo & Elektro GT,Black Box ja Camerata, Musiikkitalo, helsinki29.10. Klo 19:00

keikka

Jo kahdettatoista kertaa järjestettävä DIG. valtaa Musiikkitalon 28.–30. lokakuuta. Festivaalin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä.

Aikataulu:

Klo 19.00, Black Box:
Jarmo Saari Republic - Jarmo Saari, Mamba Assefa, Sami Kuoppamäki & Joonas Riippa

Klo 20.30, Camerata:
Mika Kallio solo

Klo 21.30, Black Box:
Elektro GT

***

Klo 19.00, Black Box: Jarmo Saari Republic

Suomi-palkitun Jarmo Saaren uusi superkokoonpano tarjoaa rytminirvanaa ja vulkaanista ilotulitusta DIG.-festivaalin rumpaleiden illassa. Yhtyeen jäsenet ovat toimineet poikkeuksellisen laaja-alaisesti musiikkikentällä jo kahden vuosikymmenen ajan. Festivaalien erikoisyllätyksenä heimoon liittyy aina ennalta-arvaamaton visionääri ja koloristi Joonas Riippa.

Yli kolmessakymmenessä maassa ja yli sadalla albumilla esiintyneelle muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta. Hän on toiminut kitaristina, multi-instrumentalistina ja säveltäjänä mm. Tero Saarisen, Jukka Perkon, Tapiolan kuoron, Avanti!n, Emma Salokosken, RSO:n, Meta4-jousikvartetin, Susanna Haaviston, Teppo Mäkysen, EBB:n, Esko Salmisen, Mika Kaurismäen, Anna-Mari Kähärän, Trilok Gurtun, Pekka Kuusiston, Don Huonot -yhtyeen, Jorma Hynnisen ja Pepe Deluxen kanssa. Uusi kokoonpano jalostaa Jarmo Saari Solu -sooloprojektin kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä kohti ritualistista, vulkaanista ja värikylläistä rytminirvanaa.

Klo 20.30, Camerata: Mika Kallio solo

Rumpali Mika Kallio on opiskellut muusikoksi Joensuun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmässä, josta hän valmistui vuonna 2002. Kallio on työskennellyt laajasti suomalaisten huippujazzareiden, kuten Raoul Björkenheimin, Mikko Innasen, Kari “Sonny” Heinilän, Kari Ikosen, Jukka Perkon, Teemu Viinikaisen, Verneri Pohjolan, Uffe Krokforsin, Iro Haarlan, Jarmo Savolaisen ja Manuel Dunkelin kanssa. Kallion kansainvälisinä yhteistyökumppaneina ovat toimineet mm. Wadada Leo Smith, Tomasz Stanko, Sebastien Boisseau, John Lindberg, Matthieu Donarier, Vincent Courtois, JD Walter, Philippe Catherine, Marc Ducret, Staffan Svensson ja Peter Bernstein.

Mika Kallio on soittanut yli 50 levyllä eri kokoonpanojen kanssa. Vuonna 2008 Kallio julkaisi ensimmäisen omaa nimeään kantavan soololevyn, jolla hänen monipuolinen sointikirjonsa ja rohkean kekseliäs mielikuvituksensa tulevat esiin. Tälle luontevaa jatkoa on Kallio Slaaki, kolmen rumpalin kokoonpano, joka julkaisi debyyttilevynsä Polymania for Percussion vuonna 2013.

Klo 21.30, Black Box: Elektro GT

Elektro GT on vuonna 2013 perustettu jazzyhtye, jonka musiikki on maustettu erilaisilla oudoilla elektronisilla vivahteilla sekä vahvoilla biiteillä. Yhtyeen YLEllä nauhoitettu ensimmäinen albumi julkaistaan Texicalli Recordsin kautta syyskuussa 2014.

***

Liput: 27,50/17,50/11,50 € (Lippupalvelu ja verkkokauppa), 25/15/10 € (Musiikkitalon lipunmyynti). Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksun.

HUOM! Illan tapahtumat ovat sekä Black Boxissa että Cameratassa. Samalla lipulla pääsee tilaisuuksiin molemmissa saleissa.


***

Lisätietoja:
Ulla Havulehto
050 3843451
ulla.havulehto@uniarts.fi

 

Rytmihäiriöklubi: Hajo Lajo,Juttutupa, helsinki29.10. Klo 21:00

Hanna Paulsberg (NOR) – tenorisaksofoni
John Holmström (SWE) – piano
Lars Ekman (SWE) – basso
Joonas Leppänen (FIN) – rummut

Sid Hille Collective: The Zen Connection,Kanneltalo, Klaneettitie 5, helsinki29.10. Klo 19:00

keikka

Jazzin ja modernin konserttimusiikin väliset raja-aidat häipyvät tässä improvisaatioon perustuvassa konsertissa, jossa spontaanius ja mielikuvitus lyövät kättä.

Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa, vain rako, tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen. Tämä sama koskee niin säveltäjää kuin esittävää muusikkoakin. Kun muusikko improvisoi, yksin tai yhtyeen osana, tai toteuttaa säveltäjän kirjoittamaa rakennetta, hän tekee päätöksiä sekunnin murto-osassa. Päätöksiä sävelistä ja ajasta, solistisen roolin ottamisesta, tai yhtyeen kokonaisuuteen sulauttumista, intensiteetistä, siitä yhdestä nuotista siinä tietyssä hetkessä, sekä koko teoksen suurmuodosta - samalla, kun reagoi musiikkikollektiivin soittoon.

Keskittyneisyyden ollessa äärimmillään on vain NYT-hetki ja musiikki. Tässä tilassa ja hetkessä tapahtuun Zen Connection.

Teemu Viinikainen – kitara, Sid Hille – piano, Maija Linkola – viulu, Elina Viitasaari – viulu, Lotta Poijärvi – alttoviulu, Markus Hohti – sello, Heikki Nikula – bassoklarinetti

Kesto 90 min, väliaika

Järj. SatnaMusic/Sid Hille

www.sidhille.com
www.satnamusic.fi

 

Gary Burton Quartet,Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, helsinki29.10. Klo 19:30

Gary Burton (www)

keikka

Gary Burton lukeutuu maailman arvostetuimpiin vibrafonisteihin. Nashvillestä kotoisin oleva, itseoppinut vibrafonisti Gary Burton julkaisi ensimmäisen levynsä ollessaan vasta 17-vuotias. Runsaan 50-vuotisen uransa aikana Burton on tehnyt yhteistyötä lukuisien jazzin suurnimien kanssa ja levyttänyt mm. Stan Getzin, Chick Korean, Pat Methenyn, Ástor Piazzolan, B.B.Kingin ja Herbie Hancockin kanssa.

Gary Burton tunnetaan erityisesti taiturimaisesta ja tavaramerkikseen muodostuneesta neljän malletin soittotavastaan, joka saa vibrafonin kuulostamaan kahden tai kolmen ihmisen soittamalta. Musiikissaan Gary Burton yhdistelee rock-vaikutteita jazzin rytmi- ja harmoniarakenteisiin ja saa yleisönsä haukkomaan henkeään mestarillisilla improvisaatio-osuuksillaan.

Jäätyään eläkkeelle Berklee College of Musicin johdosta, Burton julkaisi Gary Burton Quartet -nimellä "Common Ground" -albumin vuonna 2011. Viime vuonna albumi sai jatkoa, kun Gary Burton Quartetilta ilmestyi uusi "Guided Tour" -levy, jota kriitikot ovat yhteen ääneen ylistäneet.

Gary Burtonin kiertuekokoonpanossa Helsingissä soittavat huippumuusikot Julian Lage (kitara), Jorge Roeder (basso) ja Marcus Gilmore (rummut).

Kesto 1,5 h sis. väliajan

joensuu

Esa Pietilä Liberty Ship,Konserttisali, Joensuun konservatorio, Rantakatu 31, joensuu29.10. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti-säveltäjä Esa Pietilän nimekkään kvartetin musiikissa yhdistyvät free jazzin kesyttämätön henki ja hetkessä eläminen vaikutteisiin muualta modernista taidemusiikista. Kansainvälisestikin kiitosta saanut yhtye edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita.

Ennakot Levy-Eskot -levykaupasta.

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Liberty Ship,Konservatorio, joensuu29.10. Klo 19:00

keikka

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti: Levy-Eskot.

Esa Pietilän luotsaama avantgarde-jazz-kvartetti Liberty Ship tekee viiden keikan Jazzliiton kiertueen, joka päättyy Tampere Jazz Happeningiin 1.11. lauantaina.

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johtama yhtye edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Liberty Shipin ensilevy "Approaching" julkaistiin marraskuussa 2013 Eclipse Musicille ja se valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä arvostetun New York Jazz Recordin toimesta.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s. 1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarden ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Liberty Ship

Esa Pietilä – tenorisaksofoni
Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Kiertuepaikat:
28.10. Kajaani, Kouta-sali klo 19
29.10. Joensuu, Konservatorio klo 19
30.10. Helsinki, Lavaklubi klo 19
31.10. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19
1.11. Tampere Jazz Happening, Telakka klo 21