Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 2.10.

helsinki

Artova Kino -elokuvakonsertti: Mopo säestää Murnaun elokuvan "Tabu",Arcada, Iso sali, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, helsinki2.10. Klo 18:00

keikka

Mopo säestää Murnaun elokuvan Tabu,
Artova Kinossa 2.10. klo 18.00,
Arcadan iso sali, Jan-Magnus Janssonin aukio 1

Murnaun ja Flahertyn kaunein elokuva Tabu, upean Mopon säestämänä avaa Artova Kinon syyskauden. Elokuva esitetään filmiltä.

F. W. Murnau ei ehtinyt saada elokuvaan mieleistään musiikkia, joten on enemmän kuin sopivaa, että intensiivinen ja huumorintajuinen jazz-trio Mopo (Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen) tekee siitä oman tulkintansa. Kukaan tuskin tietää vielä, mitä tulee tapahtumaan, tule kokemaan ainutlaatuinen orgaanisen kuvan ja musiikin kohtaaminen!

Helmenkalastaja Matahi ja maorityttö Reri asuvat idyllisellä Tyynenmeren saarella. He ovat rakastuneita ja haluavat mennä naimisiin, mutta saavat yllättäen viestin vanhalta heimopäälliköltä ja papilta: Reri on vihitty jumalille ja on "tabu"; yksikään mies ei saa koskea häneen. Matahi ei kuitenkaan aio tyytyä kohtaloonsa.

F. W. Murnau & Robert J. Flaherty : Tabu
(1931, 84 min, 35 mm, S)

Vapaa pääsy!

Yhteistyössä Goethe Institut Finnland

turku

Vapaat äänet -kiertue,Turun seudun musiikkiopisto, turku2.10. Klo 19:00

Olavi Trio

Journal Intime Plays Jimi Hendrix "Lips on fire" (www)

keikka

Sähkkä vaskitrio Ranskasta & Suomijazzin kolmen sukupolven huippuyksikkö

Trio Journal Intime hurmasi Ultra Music Nightsin yleisön kunnianosoituksellaan Jimi Hendrixille vuoden 2012 Pori Jazzeilla. Tänä syksynä sähäkkä vaskiyhtye palaa Suomeen 11 keikan kiertueelle, joista kahdeksan soitetaan yhdessä suomalaisen Olavi Trion kanssa.

Torvipainotteinen ranskalais-suomalainen ilta lupaa soundia ylistäviä irrotteluja, hypnoottista groovea, järjestynyttä anarkia ja leikkimielistä vakavuutta.

Olavi Triossa yhdistyy kolmen eri sukupolven jazz- ja improvisaatiokyvyt. Yhtye saa nimensä siitä, että kaikkien kolmen muusikon toinen nimi on Olavi. Ranskalaisille korville kolmen tavun nimi kuulostaa samalta kuin ”Oh, la vie !” eli suomeksi ”Voi, elämä!”, ja siitä todella on kyse Olavien kanssa. Olavi Trio juhlii kymmenenvuotista taivaltaan sekä uutta levyään, joka ilmestyy TUM Recordsilla.

Journal Intime rakastaa Hendrixiä ja antaa hänen musiikilleen uuden elämän alkuperäistä matkimatta. Yhtyeessä puhaltaa kolme kovaa soittajaa, jotka kuuluvat ranskalaisten avant-jazzareiden ja improvisoijien kermaan, mutta ovat lionneet mureiksi myös funkin, reggaen, salsan ja afron mehuissa.

Olavi Trio
Olavi Louhivuori – rummut
Teppo Olavi Hauta-aho – kontrabasso
Jari Olavi Hongisto – pasuuna

Journal Intime
Plays Jimi Hendrix “Lips on Fire”
Fred Gastard – bassosaksofoni
Matthias Mahler – pasuuna
Sylvain Bardiau – trumpetti

Liput 10 eur