Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 8.10.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Sonny Heinilä Quartet,Juttutupa, Säästöpankinranta 6, helsinki8.10. Klo 21:00

Sonny Heinilä – tenorisaksofoni
Teemu Viinikainen – kitara
Ville Herrala – basso
André Sumelius – rummut

 

mänttä

Vapaat äänet -kiertue,Kaupungintalo, mänttä8.10. Klo 19:00

Journal Intime Plays Jimi Hendrix "Lips on fire" (www)

keikka

Sähäkkä vaskitrio Ranskasta!

Trio Journal Intime hurmasi Ultra Music Nightsin yleisön kunnianosoituksellaan Jimi Hendrixille vuoden 2012 Pori Jazzeilla. Tänä syksynä sähäkkä vaskiyhtye palaa Suomeen 12 keikan kiertueelle.

”Jimi Hendrix ei ollut pelkästään kaikkien aikojen kitaristi, vaan täysin ennakkoluuloton ja intohimoinen musiikillinen seikkailija, joka tavoitteli aina ennenkuulematonta rakentaen samalla kosmista siltaa loputtoman avaruuden ja aikojen takaa kaikuvan bluesin välille. Siksi Jimi olisikin digannut Journal Intimeä, koska ranskalainen torvitrio ymmärtää kaiken tuon, rakastaa Hendrixiä ja nimenomaan vie hänen musiikkinsa uudelle tasolle alkuperäistä matkimatta. Esimakua homman mielikuvituksellisuudesta saa upealta Lips On Fire albumilta (2010).
Yhtyeessä puhaltaa kolme kovaa soittajaa, jotka kaikki kuuluvat ranskalaisten avant-jazzareiden ja improvisoijien kermaan, mutta ovat lionneet mureiksi myös funkin, reggaen, salsan ja afron mehuissa. Kokemusta siis on. ”
Jussi Niemi, Pori Jazz 2012

Onnistuneen pianisti Stéphan Olivan kevään vierailun jälkeen, tämä on toinen konsertti jonka Vapaat äänet ja Mänttä-Vilppula Jazz & Blues toteuttavat yhdessä.

Journal Intime
Sylvain Bardiau trumpetti
Fred Gastard bassosaksofoni
Matthias Mahler pasuuna

Konsertin järjestäjä: Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry

krista.peltonen@manttavilppula.fi 044-5170900

tampere

Suomijazzin kolmen sukupolven huippuyksikkö

Olavi Triossa yhdistyvät kolmen eri sukupolven jazz- ja improvisaatiokyvyt. Yhtye saa nimensä siitä, että kaikkien kolmen muusikon toinen nimi on Olavi. Ranskalaisille korville kolmen tavun nimi kuulostaa samalta kuin ”Oh, la vie !” eli suomeksi ”Voi, elämä!”, ja siitä todella on kyse Olavien kanssa.

Kontrabasisti Teppo Olavi Hauta-aho, pasunisti Jari Olavi Hongisto ja rumpali Niilo Olavi Louhivuori soittivat ensimmäisen keikkansa kesällä 2004 erään musiikkituottajan 40-vuotisyllätysjuhlassa. Siitä sai alkunsa tämä sukupolvien välisen kuilun ylittävä musisointi, joka on milloin hillitöntä, milloin hienovaraista, mutta aina lämmintä ja välitöntä. Yhtyeen hieno debyyttialbumi Olavi Trio & Friends ”Triologia” on ilmestynyt vuonna 2011 laatulevymerkki TUM Recordsin julkaisemana, joka julkaisee myös trion toisen albumin syksyn aikana.

Nyt Olavi Trio juhlii kymmenenvuotista taivaltaan ja lähtee kymmenen konsertin kiertueelle lokakuun alussa.

Vapaa pääsy