Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 24.10.

imatra

Tomi Salesvuo East Funk Attack - EFA levynjulkaisukiertueella,Osmo's Cosmos Bar, Koskenparras 5, imatra24.10. Klo 00:00

keikka

Huom! Keikka alkaa perjantaina puoliltaöin!

Tomi Salesvuo East Funk Attack on muhkea ja dynaaminen funk-invaasio. Elokuun lopussa julkaistun "EFA" – albumin materiaali on tinkimätöntä ja ennakkoluulotonta instrumentalismia ja mehevää laulantaa! Musiikkia jonka tavoitteena on iskeä funk-musiikin kallioon jotain pysyvää ja vahvaa, jossa on positiivinen suomalainen klangi.

Rumpali ja musiikin monitoimimies Tomi Salesvuo tarjoilee juurevan East Funk Attackin myötä funk-musiikkia raikkaalla ilmeellä! Yhdeksänhenkisessä bändissä on mukana nuoria muusikoita, jotka puuhaavat jo monessa mukana, mutta joiden nimet eivät vielä ole iskostuneet rytmimusiikin fanien tietoisuuteen. Pakka sekoittuu kitaristi Marzi Nymanin ja saxofonisti Roope Löflundin kaltaisilla energiapommeilla sekä laulaja Anniina Karjalaisen vangitsevalla tulkinnalla. "Viimeisten parin vuoden ajan on päässäni muhinut ajatus isosta kokoonpanosta ja omasta näkemyksestäni rytmimusiikin sulatusuuniksi. Visio siitä, miten yhdistää periksiantamaton soittamisen riemu ja tarttuvat melodiat. Paketoida musiikin hypnoottinen rytmi sekä jazzillinen improvisointi - kertoen kasvutarinoita elämästä. Nyt tuntuu että tässä on syntynyt jotain tällaista ja kenties vielä enemmänkin!"

Anniina Karjalainen, laulu
Kasperi Kallio, rhodes & moogi
Roope Löflund, saksofoni
Mari Talala, trumpetti
Marzi Nyman, kitara
Matias Kiiveri, rytmikitara
Eero Uurtimo, basso
Joonas Kaikko, perkussiot
Tomi Salesvuo, rummut

Liput 10 €

tornio

Sid Hille Contemporary Collective,Musiikkitalo, Etappitie 6, tornio24.10. Klo 19:00

keikka

Riversida Jazz -yhdistys täyttää syksyllä 2014 25 vuotta. Yhdistyksen juhlakonsertissa kuultavan musiikin säveltänyt pianisti/säveltäjä Sid Hille toteaa: "Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa, vain rako, tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen. Tämä sama koskee niin säveltäjää kuin esittävää muusikkoakin. Kun muusikko improvisoi, yksin tai yhtyeen osana, tai toteuttaa säveltäjän kirjoittamaa rakennetta, hän tekee päätöksiä sekunnin murto-osassa".

Konsertissa kohtaavat siis jazz, improvisaatio ja nykymusiikki.

Teemu Viinikainen – kitara
Sid Hille – piano
Maija Linkola – viulu
Elina Viitasaari – viulu,
Lotta Poijärvi – alttoviulu
Markus Hohti – sello

Konsertin järjestävät Riverside Jazz ja Pop & Jazz Konservatorio Lappia.

Pääsyliput: 20€/10€ opiskelijat/eläkeläiset – Riverside Jazzin ja Haparanda Teaterföreningin jäsenille alennusta 5€

turku

Jussi Fredriksson Trio

keikka

Jussi Fredriksson piano
Jori Huhtala basso
Mika Kallio rummut

Jussi Fredrikssonin uusi trio esittelee pianistin tuoreimpia musiikillisia visioita. Vietettyään viime vuodet pitkien kaarien ja laajojen sävellysten maailmoissa, palaa hän nyt juurilleen pianotrion intiimiin ja spontaaniin ilmaisuun. Trion musiikissa on vahvasti mukana Fredrikssonille ominainen sävellyksellisyys, jota värittää ennakkoluuloton improvisointi. Uuden Jussi Fredriksson Trio: ? –albumin innoittajana on Tove Janssonin sanat: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi”.

"Epävarmuus ei tässä yhteydessä liity millään tavalla itsetuntoasioihin tai henkilökohtaisiin epävarmuuksiin", Fredriksson sanoo. "Levy käsittelee pikemminkin epätietoisuuden positiivisia sävyjä ja luovan ajattelun avointa prosessia", Fredriksson kertoo albumin teemoista. Inspiraatiota pianisti on kerännyt lisäksi muun muassa värien ja sävellajien yhteyksistä. Fredrikssonin rinnalla kuullaan instrumenttiensa ehdottomia huippuja basisti Jori Huhtalaa ja rumpali Mika Kalliota. Heidän rikas musiikillinen väripalettinsa yhdistyy intensiiviseen ilmaisuun, ja kokonaisuudesta muodostuu hetkessä väritetty persoonallinen sävelteos.