Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.10.

jyväskylä

Mopocop & Quarteto Hermes,Poppari, Puistokatu 2-4, jyväskylä17.10. Klo 22:30

Mopocop (www)

Quarteto Hermes

keikka

Perjantaina 17.10. Poppari on mitä mainioin paikka paeta koleaa syyssäätä, sillä silloin lavalla energiaansa paikallaolijoille tarjoavat Oulun lahja Suomen fuusiokentälle, Mopocop, sekä brassirytmeillään lämmittävä Quarteto Hermes.

Mopocop on säröllä maustettuja muunnesäveliä ja räyhäkästä kitarointia yhdistettynä häpeämättömän oululaiseen tunnelmaan. Bändin taustalta löytyy muun muassa jazzia, rockia, metallia, flamencoa, tukan pyöritystä, armotonta roudausta ja keikkavalojen välkettä. Moninaisuus yhdistyy Mopocopissa haluna treenata salaa kellarissa fuusiota ja ryömiä välillä ihmisten ilmoille sitä esittelemään. Tämän nelihenkisen kokoonpanon hyppysissä synkoopit rytisevät, ja soitossa kuuluu tekemisen ilo.

Mopocop:

Katariina Kuure - Basso

Olli Estola - Rummut

Janne Mikkonen - Kitara

Toni Jakku-Hiivala - Kitara

www.mopocop.fi

 

Quarteto Hermes nähtiin viimeksi Jyväskylässä toukokuun Summer Jazz Clubilla. Kesän ja syksyn aikana bändi on työstänyt uutta materiaalia, jota se nyt pääsee kantaesittämään entisessä kotipesässään, Jyväskylän Popparissa.

Quarteto Hermes:

Lauri Kallio - Kitara

Teemu Mustonen - Rummut

Pekka Löhönen - Basso

Antti Lähdesmäki - Rhodes

 

Liput 8/5 €

www.ravintolapoppari.fi

kuopio

Jazzliiton levynjulkaisukiertueella/On FJF Record Release Tour: Nassaun Fasaani,Kuopion Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio17.10. Klo 21:30

keikka

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonisti Joonatan Raution jaettu näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot. Yhtye julkaisee Jazzliiton kiertueella pitkään kypsytellyn ensilevynsä. Tuleva albumi on Jazz HUG -kollektiivin julkaisu. www.jazzhug.com

Liput: 15/10€

Muut kiertuepaikat:

 

9.10. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
10.10. Turku, Café Tiljan
11.10. Raahe, Kruunumakasiinimuseo
15.10. Kajaani, Kouta-sali
16.10. Jyväskylä, Poppari
17.10. Kuopio, Musiikkikeskus
18.10. Joensuu, Teatteriravintolan terassi

Toni Porthen - rummut
Joonatan Rautio - saksofoni
Jussi Fredriksson - koskettimet
Juho Kivivuori - basso
Mamba Assefa - lyömäsoittimet