Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 28.10.

helsinki

DIG.-festivaali: Mike Stern (USA),Black Box, Musiikkitalo, helsinki28.10. Klo 19:00

keikka

Jo kahdettatoista kertaa järjestettävä DIG. valtaa Musiikkitalon 28.–30. lokakuuta. Festivaalin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä.

Kuusinkertainen Grammy-ehdokas, yhdysvaltalainen jazzkitaristi Mike Stern saapuu DIG.-festivaalin tähtivieraaksi. Yhtenä sukupolvensa tärkeimmistä fuusiojazzkitaristeista tunnettu Stern esiintyy yhdessä suomalaishuipuista koostuvan ryhmän kera.

Miles Davisin yhtyeestä maailmanmaineeseen 1980-luvun alussa ponnistanut Mike Stern (s. 1953) ehti aiemmin nuoruusvuosinaan soittaa myös tunnetussa Blood, Sweat & Tears -yhtyeessä ja rumpali Billy Cobhamin kanssa. Omia yhtyeitä hän on johtanut vuodesta 1985 lähtien, minkä lisäksi Stern on tehnyt vierailuja mm.B recker Brothers ja Yellowjackets -yhtyeissä ja 80-luvulla jopa professori Jukkis Uotilan kokoonpanojen kanssa. Useasti eri musiikkilehtien kitaristiäänestyksissä kärkisijoille noussut Stern on julkaissut 15 omaa nimeään kantavaa levyä, joista viimeisin, All Over the Place, julkaistiin vuonna 2012.

Liput: 37,50/27,50/17,50 € (Lippupalvelu ja verkkokauppa), 35/25/15 € (Musiikkitalon lipunmyynti). Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lisätietoja:
Ulla Havulehto
050 3843451
ulla.havulehto@uniarts.fi

 

jaZZanti-konsertti - Kuàra - Trygve Seim, Samuli Mikkonen ja Markku Ounaskari,ravintola Laulumiehet, helsinki28.10. Klo 19:00

Kuára

keikka

Trygve Seim: saksofonit, Samuli Mikkonen: flyygeli ja Markku Ounaskari: rummut

Kuára trion 2010 julkaistulla debyyttilevyllä Kuára - Psalms and Folk songs (ECM Records 2116) trio tutkiskeli suomalais-ugrilaisen kansan musiikin melodiamaailmaa ja vanhoja venäläisiä uskonnollisia hymnejä, keskeisessä roolissa oli norjalainen trumpetisti ja laulaja Per Jørgensenin ilmeikäs ja spontaani ilmaisu.

Viimeisen vuoden aikana on trio työskennellyt toisen ilmaisuvoimaisen ja ilmeikkään norjalaisen muusikon kanssa - nimittäin saksofonisti Trygve Seimin kanssa, joka on yhtä lailla ilmaisultaan juureva ja intensiivinen, mutta jolla on soitossaan selvästi erottuva lyyrinen rauhallisuus.

Trion suomalaisille jäsenille, rumpali Markku Ounaskarille ja pianisti Samuli Mikkoselle, uusi ryhmä on osittain paluuta vapaamuotoiseen soittamiseen ja spontaaniin improvisointiin, joita he alun perin toteuttivat duona, mutta myös siirtymistä uusien musiikillisten voimien määrittelemään tilaan.

Vuoden 2014 konserteissaan trio soittaa omia, nykyiselle kokoonpanolle sovitettuja sävellyksiä - näillä tuoreilla musiikillisilla komponenteilla Kuàra trio suuntaa kohti uusia horisontteja.

http://samulimikkonen.com

kajaani

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Liberty Ship,Kaukametsän kongressikeskus, Kouta-sali, kajaani28.10. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Esa Pietilän luotsaama avantgarde-jazz-kvartetti Liberty Ship tekee viiden keikan Jazzliiton kiertueen, joka päättyy Tampere Jazz Happeningiin 1.11. lauantaina.

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johtama yhtye edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Liberty Shipin ensilevy "Approaching" julkaistiin marraskuussa 2013 Eclipse Musicille ja se valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä arvostetun New York Jazz Recordin toimesta.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s. 1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarden ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Liberty Ship

Esa Pietilä – tenorisaksofoni
Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Kiertuepaikat:
28.10. Kajaani, Kouta-sali klo 19
29.10. Joensuu, Konservatorio klo 19
30.10. Helsinki, Lavaklubi klo 19
31.10. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19
1.11. Tampere Jazz Happening, Telakka klo 21