Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 10.10.

helsinki

Vie meren tuoksuun: Lasse Mårtensonin 80 -vuotisjuhlakonsertti,Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, helsinki10.10. Klo 19:00

keikka

Uuden Musiikin Orkesteri UMO juhlistaa syyskuussa 80 vuotta täyttävää Lasse Mårtensonia juhlakonsertilla Savoy-teatterissa.

Lasse Mårtenson tunnetaan monipuolisena muusikkona; pianistina, laulajana, säveltäjänä, sanoittajana, sovittajana ja kapellimestarina, jonka pitkälle ja huikealle uralle viihteen maailmassa mahtuu monenlaista sekä estradeilla että niiden kulisseissa. Mårtenson pitää kuitenkin itseään ennen kaikkea jazzmiehenä. Konsertissa kuullaan jazzahtavia sovituksia Lasse Mårtensonin omista klassikkokappaleista, kuten "Myrskyluodon Maija", "Kaikki paitsi purjehdus on turhaa", "Laiskotellen" ja "Kaikessa soi blues". Mukana on myös muutamia hänelle henkilökohtaisesti tärkeitä jazzkappaleita vuosien varrelta.

Lasse Mårtensonin kanssa yhteistyönä suunnitellussa konsertissa UMOa täydentävät useat solistivieraat, mm. kapellimestari, pianisti Olli Ahvenlahti sekä laulajat Mikael Konttinen, Sofia Finnilä ja Annimaria Rinne. Myös Mårtenson itse istahtaa pianon ääreen.

Kapellimestarina Olli Ahvenlahti.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 28 € / 23 € / 15 €

raahe

Vapaat äänet -kiertue,kruununmakasiinimuseo, raahe10.10. Klo 19:00

Olavi Trio

Journal Intime Plays Jimi Hendrix "Lips on fire" (www)

keikka

Sähkkä vaskitrio Ranskasta & Suomijazzin kolmen sukupolven huippuyksikkö

Trio Journal Intime hurmasi Ultra Music Nightsin yleisön kunnianosoituksellaan Jimi Hendrixille vuoden 2012 Pori Jazzeilla. Tänä syksynä sähäkkä vaskiyhtye palaa Suomeen 12 keikan kiertueelle, joista kahdeksan soitetaan yhdessä suomalaisen Olavi Trion kanssa.

Torvipainotteinen ranskalais-suomalainen konsertti intiimisessä museomiljössä lupaa soundia ylistäviä irrotteluja, hypnoottista groovea, järjestynyttä anarkia ja leikkimielistä vakavuutta.

Olavi Triossa yhdistyy kolmen eri sukupolven jazz- ja improvisaatiokyvyt. Yhtye saa nimensä siitä, että kaikkien kolmen muusikon toinen nimi on Olavi. Ranskalaisille korville kolmen tavun nimi kuulostaa samalta kuin ”Oh, la vie !” eli suomeksi ”Voi, elämä!”, ja siitä todella on kyse Olavien kanssa. Olavi Trio juhlii kymmenenvuotista taivaltaan sekä uutta levyään, joka ilmestyy TUM Recordsilla.

Journal Intime rakastaa Hendrixiä ja antaa hänen musiikilleen uuden elämän alkuperäistä matkimatta. Yhtyeessä puhaltaa kolme kovaa soittajaa, jotka kuuluvat ranskalaisten avant-jazzareiden ja improvisoijien kermaan, mutta ovat lionneet mureiksi myös funkin, reggaen, salsan ja afron mehuissa.

Järjestäjä: Rajatsi ry
Liput  10 € / 8 €  jäsenet / 5 € oppiskelijat

Kruununmakasiinimuseo, Merikatu 10, 92100 Raahe.
http://www.raahenmuseo.fi/kruununmakasiini

Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto

 

 

tampere

Raoul Björkenheim Trisonic Solo Guitar,Wanha Tappi, Jokipohjantie 18, tampere10.10. Klo 21:00

keikka

Tervetuloa blues-iltaan Wanhaan Tappiin! Huippukitaristi Raoul Björkenheim johdattaa Tampere Jazz Happeningin tunnelmiin festivaalin warm up -keikalla Wanhassa Tapissa Nekalassa. Illan aikana soivat muun muassa Robert Johnsonin, Blind Willie Johnsonin ja Skip Jamesin bluessävelmät. Lisäksi luvassa on niin Björkenheimin omia kappaleita kuin myös eksoottista havaijilaista swingiä. Trisonic Dobro Slide -kitaraa soittavan taiturin ilmaisussa on energiaa ja mielikuvituksellisuutta, joka yllättää kuulijan alkukantaisella voimallaan.

Vapaa pääsy!

Wanha Tappi, Jokipohjantie 18 TKL:n bussit 10 ja 31

turku

Jazzliiton levynjulkaisukiertueella/On FJF Record Release Tour: Nassaun Fasaani,Åbo Svenska Teater/Café Tiljan, turku10.10. Klo 21:00

keikka

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonisti Joonatan Raution jaettu näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot. Yhtye julkaisee Jazzliiton kiertueella pitkään kypsytellyn ensilevynsä. Tuleva albumi on Jazz HUG -kollektiivin julkaisu. www.jazzhug.com

9.10. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
10.10. Turku, Café Tiljan
11.10. Raahe, Kruunumakasiinimuseo
15.10. Kajaani, Kouta-sali
16.10. Jyväskylä, Poppari
17.10. Kuopio, Musiikkikeskus
18.10. Joensuu, Teatteriravintolan terassi

Toni Porthen - rummut
Joonatan Rautio - saksofoni
Jussi Fredriksson - koskettimet
Juho Kivivuori - basso
Mamba Assefa - lyömäsoittimet