Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 31.10.

tampere

Tampere Jazz Happening: The Thing, Takuya Kuroda, Zakir Hussain & His Masters of Percussion, Yrjö-palkinnon jako,Tullikamarin Pakkahuone, Tullikamarinaukio 2, tampere31.10. Klo 19:00

The Thing (www)

Takuya Kuroda (www)

Zakir Hussain (www)

keikka

THE THING

Musiikilliset raja-aidat murtuvat ryskyen, kun The Thing tulittaa persoonallisella free jazzillaan. Voimatrio palaa uudella albumillaan Boot! (The Thing Records 2013) riisuttuun, primitiiviseen soundiinsa, joka tainnuttaa kuulijansa silkasta intohimosta.

TAKUYA KURODA

Säkenöivää soul jazzia taikoo Takuya Kuroda bändeineen. Tämän musiikillisen kosmopoliitin lempeän trumpetin sointiin sekoittuu myös kirpeitä R&B- ja hip hop -sävyjä. Uutuusalbumin Rising Son julkaisi arvostettu Blue Note.

ZAKIR HUSSAIN & HIS MASTERS OF PERCUSSION

Intian kansallisaarre Zakir Hussain on intialaisen rummun, tablan, ylittämätön mestari. Hänen lumoavat improvisaationsa, pettämätön intuitionsa ja kykynsä saada soittimestaan esiin kaikki sen nyanssit on jotakin, joka on koettava ainakin kerran elämässään.

Tapahtuma alkaa Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon jaolla ja voittajan esiintymisellä.

LIPUT 50/40 € Tiketistä.

Tampere Jazz Happening: Kallio Slaaki, Jori Huhtala 5, Teddy's West Coasters,Telakka, Tullikamarinaukio 3, tampere31.10. Klo 21:00

Kallio Slaaki

Jori Huhtala 5

Teddy's West Coasters

keikka

Kallio Slaaki: 21.00

Kallio Slaaki täyttää lavan erilaisilla lyömäsoittimilla ja vie kuulijansa hämmästyttävälle matkalle halki äänimaailmojen. Kolme kotimaamme kärkirumpalia takaa, että instrumenteista otetaan kaikki irti ja että soitto on täynnä sävyjä – niin meditatiivisessa tunnelmoinnissa kuin rytmirytinässäkin. Dynaaminen trio julkaisi viime vuonna ensilevynsä Polymania for Percussion (Fiasko Records 2013) – tyylikkäästi vinyylinä.

Mika Kallio - drums
Mikko Hassinen - drums
Anssi Nykänen - drums

Jori Huhtala 5: 22.30

Basisti Jori Huhtala on Happeningin yleisölle tuttu muun muassa Raoul Björkenheim Ecstasysta sekä Big Bluesta. Nyt hän tuo Tampereelle oman suosikkimuusikoistaan koostuvan kvintettinsä, joka tulkitsee taiten Huhtalan omia sävellyksiä.

Elokuvamusiikki- ja popvaikutteet sulautuvat soinniksi, joka on samaan aikaan kaunista ja karua, svengaavaa ja vapaarytmistä – jazzin uutta ja vanhaa tehokkaasti hyödyntäen.

Jori Huhtala - double bass
Mikko Innanen - sax
Joakim Berghäll - sax
Artturi Rönkä - piano
Ville Pynssi - drums

Teddy's West Coasters: 00:00

Teddy’s West Coasters lennättää yleisönsä 50- ja 60-lukujen west coast -jazzin svengiin ja Yhdysvaltain länsirannikon aurinkopäiviin. Jazzstandardit ja rumpali Teppo Mäkysen omat sävellykset saavat parasta mahdollista kyytiä tässä Suomen huippumuusikoista koostuvassa oktetissa.

Soittamisen riemua ja rytmillistä ilottelua pursuava poppoo tekee kunniaa jazzin perinteelle ja tuo sen samalla ilmavasti tähän hetkeen.

Teppo Mäkynen - drums
Ville Herrala - bass
Jukka Perko - alto sax
Ville Vannemaa - baritone sax
Jukka Eskola - trumpet
Mikko Karjalainen - trumpet
Miika Jämsä - tuba
Heikki Tuhkanen - trombone

Liput: 25/20 €

Tampere Jazz Happening: Tamikrest (MLI),Klubi, Tullikamarinaukio 2, tampere31.10. Klo 01:00

Tamikrest (www)

keikka

Läntisen Saharan alkuperäiskansan, tuaregien, uuden sukupolven kärkinimi on Tamikrest. Bändin järkähtämättömässä autiomaan groovessa kaikuvat Saharan hiekkamyrskyt ja läntisen rockin parhaat perinteet. Samalla siinä soi tuaregien taistelu oman elintilan puolesta ja kokonaisen kansan kärsimys yhteiskunnallisen kaaoksen keskellä.

Tamikrest kutsuu yhteisyyteen jo nimellään (= kokoontuminen) eikä ryhmän rosoinen ja mukaansatempaava erämaablues jätä ketään kylmäksi. Yhtye julkaisi viime vuonna juhlitun kolmannen albuminsa Chatma (Glitterbeat 2013), joka nousi Euroopassa maailmanmusiikkilistan ykköseksi. Vahva noste on jatkunut myös tänä vuonna, kun bändi voitti muun muassa Songlines Music Awardin sarjassa ”Paras yhtye”.

Klubilla tunnelmaa nostattaa myös DJ Arsi Negele.

Ousmane Ag Mossa - vocals, lead guitar, acoustic guitar
Aghaly Ag Mohamedine - djembe, backing vocals
Paul Salvagnac - rhythm guitar, slide guitar, dobro
Cheikh Ag Tiglia - bass, guitar, backing vocals
Wonou Walet Sidati - backing vocals
Fatma Walet Cheick - backing vocals
Ibrahim Ag Ahmed Salim - drums, calabash
Cédric Maurel - keyboards

Liput: 25/20 €

 

turku

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Liberty Ship,Turun seudun musiikkiopisto, turku31.10. Klo 19:00

keikka

Esa Pietilän luotsaama avantgarde-jazz-kvartetti Liberty Ship tekee viiden keikan Jazzliiton kiertueen, joka päättyy Tampere Jazz Happeningiin 1.11. lauantaina.

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johtama yhtye edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Liberty Shipin ensilevy "Approaching" julkaistiin marraskuussa 2013 Eclipse Musicille ja se valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä arvostetun New York Jazz Recordin toimesta.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s. 1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarden ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Liberty Ship

Esa Pietilä – tenorisaksofoni
Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Kiertuepaikat:
28.10. Kajaani, Kouta-sali klo 19
29.10. Joensuu, Konservatorio klo 19
30.10. Helsinki, Lavaklubi klo 19
31.10. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19
1.11. Tampere Jazz Happening, Telakka klo 21