Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 30.10.

helsinki

DIG.-festivaali: UMO Meets Sibis & Teemu Viinikainen solo,Black Box ja Camerata, Musiikkitalo, helsinki30.10. Klo 19:00

keikka

Jo kahdettatoista kertaa järjestettävä DIG. valtaa Musiikkitalon 28.–30. lokakuuta. Festivaalin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä.

Aikataulu:

Klo 19.00, Black Box:
UMO Meets Sibis

Klo 20.30, Camerata:
Teemu Viinikainen solo

Klo 21.30–23.30, Black Box:
Jazzjamit

***

Klo 19.00, Black Box: UMO Meets Sibis

Jazzorkesteri UMOn solisteina DIG.-festivaalilla nähdään Sibelius-Akatemiasta valmistuneita vierailijoita, kuten Aili Ikonen, Joonatan Rautio ja Jukka Eskola. Illan aikana kuullaan pääosin varta vasten tähän konserttiin sävellettyjä ja sovitettuja kappaleita, joista valtaosa on kantaesityksiä. Sävellys- ja sovitustyöstä vastaavat niin ikään Sibelius-Akatemian entiset ja nykyiset opiskelijat ja opettajat, mm. Teemu Takanen, Artturi Rönkä, Sampo Kasurinen ja Jarno Kukkonen.
UMO
Kari Heinilä, kapellimestari
Aili Ikonen, laulu
Joonatan Rautio, saksofoni
Jukka Eskola, trumpetti

Klo 20.30, Camerata: Teemu Viinikainen solo

Kitaristi Teemu Viinikaisen soitossa ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat itsestäänselvyyksiä, mutta päällimmäisiksi tuntemuksiksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo ja herkkyys. Nämä ominaisuudet sekä Viinikaisen ainutlaatuinen kyky saada erilaiset kokoonpanot kukoistamaan musiikillisesti ovat tehneet hänestä maamme kysytyimmän jazzkitaristin. Tunnistettavan kuulassointisella Viinikaisella on ollut vuosien varrella myös joukko nimekkäitä kansainvälisiä soittokumppaneita, mm. Joe Lovano, Randy Brecker ja Vince Mendoza.

Olennaiseen keskittyminen ja omien rajojen tunnistaminen ovat nousseet Viinikaisen vahvuuksiksi. Näiden ja muiden ainutlaatuisten musiikillisten avujensa turvin hän luottaa hetkeen ja antautuu ehdoitta musiikin virran vietäväksi, akanvirtoja pelkäämättä.

Klo 21.30–23.30, Black Box: Jazzjamit


***

Liput: 27,50/17,50/11,50 € (Lippupalvelu ja verkkokauppa), 25/15/10 € (Musiikkitalon lipunmyynti). Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksun.

HUOM! Illan tapahtumat ovat sekä Black Boxissa että Cameratassa. Samalla lipulla pääsee tilaisuuksiin molemmissa saleissa.


***

Lisätietoja:
Ulla Havulehto
050 3843451
ulla.havulehto@uniarts.fi

 

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Liberty Ship,Lavaklubi, helsinki30.10. Klo 19:00

keikka

Esa Pietilän luotsaama avantgarde-jazz-kvartetti Liberty Ship tekee viiden keikan Jazzliiton kiertueen, joka päättyy Tampere Jazz Happeningiin 1.11. lauantaina.

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johtama yhtye edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Liberty Shipin ensilevy "Approaching" julkaistiin marraskuussa 2013 Eclipse Musicille ja se valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä arvostetun New York Jazz Recordin toimesta.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s. 1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarden ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Liberty Ship

Esa Pietilä – tenorisaksofoni
Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Kiertuepaikat:
28.10. Kajaani, Kouta-sali klo 19
29.10. Joensuu, Konservatorio klo 19
30.10. Helsinki, Lavaklubi klo 19
31.10. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19
1.11. Tampere Jazz Happening, Telakka klo 21

tampere

Tampere Jazz Happening: Partisans, Elephant9 & Reine Fiske,Klubi, Tullikamarinaukio 2, tampere30.10. Klo 20:00

Elephant9 (www)

Partisans (www)

keikka

PARTISANS

Sykähdyttävä yhteissoitto ja villiintyneet sävelet raikuvat Happeningin avauskeikalla, kun lavalle kapuaa kulttibändi Partisans. "Post-jazzin kummisetien" tiukat teemat, ilmava svengi ja villi improvisaatio muodostavat musiikillisen tarjouksen, josta on vaikea kieltäytyä.

Phil Robson - kitara
Julian Siegel - puupuhaltimet
Thaddeus Kelly - basso
Gene Calderazzo - rummut

 

ELEPHANT9 & REINE FISKE

Psykedeliaa, progressiivista voimaa ja räjähtävää energiaa! Elephant9 huumaa sekä jazzin että rockin ystävät. Latautuneen tunnelman täydentää huima ruotsalaiskitaristi Reine Fiske.

Ståle Storløkken - koskettimet
Nikolai Eilertsen - basso
Torstein Lofthus - rummut
Reine Fiske - kitara

 

Vapaa pääsy!