Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 22.10.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Juki Välipakka Quintet,Juttutupa, helsinki22.10. Klo 21:00

Juki Välipakka – laulu
Riitta Paakki – piano
Tuomo Dahlblom – kitara
Eerik Siikasaari – basso
Rami Eskelinen – rummut

Gaby Moreno,Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, helsinki22.10. Klo 19:30

Gaby Moreno (www)

keikka

Marraskuussa Latin Grammy Awardsissa parhaan uuden artistin palkinnon pokannut guatemalalainen laulaja-lauluntekijä Gaby Moreno saapuu ensivisiitilleen Suomeen.

Guatemalassa syntynyt ja kasvanut Gaby Moreno alkoi kuunnella bluesia, r’n’b:tä ja soulia jo lapsena ja ihaili erityisesti Ella Fitzgeraldin, Nina Simonen ja Aretha Franklinin kaltaisia laulajatähtiä. Reilu 10 vuotta sitten Moreno muutti Yhdysvaltoihin, Los Angelesiin, jossa hän voitti pian John Lennonin mukaan nimetyn lauluntekijäkilpailun ja alkoi saada nimeä itselleen. Debyyttilevy Still The Unknown julkaistiin vuonna 2008 kehuvien arvioiden saattelemana. Myöhemmin samana vuonna Moreno pyydettiin kirjoittamaan yhdessä Vincent Jonesin kanssa tunnuskappale NBC:n Emmy-ehdokkaanakin olleseen Parks And Recreation -sarjaan.

Vuonna 2010 Gaby Moreno nappasi Latina Magazinessa Best New Latin Artist -tittelin ja kiersi lämmittelemässä sekä Ani DiFrancoa että Tracy Chapmania näiden maailmankiertueilla. Moreno esiintyi tuoloin myös Roskilde Festivalilla taustallaan tanskalainen nuorisosinfoniaorkesteri johtajanaan pianistisäveltäjä Van Dyke Parks (mm. Beach Boys). Gaby Moreno julkaisi vuonna 2011 toisen albuminsa Illustrated Songs ja se nousi suoraan Latin iTunes -listan ja Amazon Latin -listan ykköseksi. Gaby Moreno on myös duetoinut latinotähti Ricardo Arjonan kanssa kappaleen "Fuiste Tu", joka nousi vuonna 2012 valtavaksi hitiksi ja sai kaksi Latin Grammy -ehdokkuuttakin. Moreno julkaisi ensimmäisen espanjankielisen albuminsa Postales samaisena vuonna.

Vuonna 2013 Moreno levytti vuorostaan näyttelijälaulaja Hugh Laurien (mm. House, Kyllä Jeeves hoitaa) kanssa tämän uudelle albumille ja kiersi Hugh Laurie & The Copper Bottom Bandin kanssa. Viime marraskuussa Moreno nappasi parhaan uuden artistin Latin Grammyn Las Vegasissa pidetyssä gaalassa. Karismaattisena ja tunnelmoivana live-esiintyjänä tunnetulta Morenolta on luvassa tänä vuonna kokonaan uutta musiikkia jälleen englannin kielellä.

Kesto 90 min. ei väliaikaa.

Liput alk. 46 € Lippupalvelusta.

Jazzmatinea: Ohukainen ja Paksukainen -elokuvakonsertti,Malmitalo, helsinki22.10. Klo 15:00

keikka

Nostalgiaa henkivässä Ohukainen ja Paksukainen -elokuvakonsertissa hekotellaan mykkäelokuvien hullunkurisimmalle parivaljakolle ison orkesterin säestyksellä. Konsertissa näytetään kaksi hupaisaa Ohukainen ja Paksukainen -elokuvaa vuodelta 1928. Iloiset soittoniekat -pätkässä kaverukset esiintyvät muusikon töissä ja Loppusilaus esittelee samat kumppanukset hulvattoman epäonnisina rakennusmiehinä. Maamme huippuihin kuuluvat elokuvasäveltäjät Pessi Levanto ja Timo Hietala ovat säveltäneet konserttiin musiikin, joka kuullaan UMOn tulkitsemana. Kapellimestarina Kari Heinilä. 

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 6,50 €/kpl (5 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 1,50 €). Esityksen kesto noin 45 min, ei väliaikaa.

kajaani

Tomi Salesvuo East Funk Attack - EFA levynjulkaisukiertueella,Kouta-sali, Kaukametsä, Koskikatu 2-4, kajaani22.10. Klo 19:00

keikka

Funk with full power! Tomi Salesvuo East Funk Attack on muhkea ja dynaaminen funk-invaasio. Elokuun lopussa julkaistun "EFA" – albumin materiaali on tinkimätöntä ja ennakkoluulotonta instrumentalismia ja mehevää laulantaa! Musiikkia jonka tavoitteena on iskeä funk-musiikin kallioon jotain pysyvää ja vahvaa, jossa on positiivinen suomalainen klangi.

Rumpali ja musiikin monitoimimies Tomi Salesvuo tarjoilee juurevan East Funk Attackin myötä funk-musiikkia raikkaalla ilmeellä! Yhdeksänhenkisessä bändissä on mukana nuoria muusikoita, jotka puuhaavat jo monessa mukana, mutta joiden nimet eivät vielä ole iskostuneet rytmimusiikin fanien tietoisuuteen. Pakka sekoittuu kitaristi Marzi Nymanin ja saxofonisti Roope Löflundin kaltaisilla energiapommeilla sekä laulaja Anniina Karjalaisen vangitsevalla tulkinnalla. "Viimeisten parin vuoden ajan on päässäni muhinut ajatus isosta kokoonpanosta ja omasta näkemyksestäni rytmimusiikin sulatusuuniksi. Visio siitä, miten yhdistää periksiantamaton soittamisen riemu ja tarttuvat melodiat. Paketoida musiikin hypnoottinen rytmi sekä jazzillinen improvisointi - kertoen kasvutarinoita elämästä. Nyt tuntuu että tässä on syntynyt jotain tällaista ja kenties vielä enemmänkin!" - Tomi Salesvuo

Anniina Karjalainen, laulu
Kasperi Kallio, rhodes & moogi
Roope Löflund, saksofoni
Mari Talala, trumpetti
Marzi Nyman, kitara
Matias Kiiveri, rytmikitara
Eero Uurtimo, basso
Joonas Kaikko, perkussiot
Tomi Salesvuo, rummut

Liput 15/10 €