Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti - Kuàra - Trygve Seim, Samuli Mikkonen ja Markku Ounaskari,ravintola Laulumiehet, helsinki28.10. Klo 19:00

Kuára

keikka

Trygve Seim: saksofonit, Samuli Mikkonen: flyygeli ja Markku Ounaskari: rummut

Kuára trion 2010 julkaistulla debyyttilevyllä Kuára - Psalms and Folk songs (ECM Records 2116) trio tutkiskeli suomalais-ugrilaisen kansan musiikin melodiamaailmaa ja vanhoja venäläisiä uskonnollisia hymnejä, keskeisessä roolissa oli norjalainen trumpetisti ja laulaja Per Jørgensenin ilmeikäs ja spontaani ilmaisu.

Viimeisen vuoden aikana on trio työskennellyt toisen ilmaisuvoimaisen ja ilmeikkään norjalaisen muusikon kanssa - nimittäin saksofonisti Trygve Seimin kanssa, joka on yhtä lailla ilmaisultaan juureva ja intensiivinen, mutta jolla on soitossaan selvästi erottuva lyyrinen rauhallisuus.

Trion suomalaisille jäsenille, rumpali Markku Ounaskarille ja pianisti Samuli Mikkoselle, uusi ryhmä on osittain paluuta vapaamuotoiseen soittamiseen ja spontaaniin improvisointiin, joita he alun perin toteuttivat duona, mutta myös siirtymistä uusien musiikillisten voimien määrittelemään tilaan.

Vuoden 2014 konserteissaan trio soittaa omia, nykyiselle kokoonpanolle sovitettuja sävellyksiä - näillä tuoreilla musiikillisilla komponenteilla Kuàra trio suuntaa kohti uusia horisontteja.

http://samulimikkonen.com

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

DIG.-festivaali: Mike Stern (USA)Black Box, Musiikkitalo, helsinki28.10. Klo 19:00

keikka

Jo kahdettatoista kertaa järjestettävä DIG. valtaa Musiikkitalon 28.–30. lokakuuta. Festivaalin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä.

Kuusinkertainen Grammy-ehdokas, yhdysvaltalainen jazzkitaristi Mike Stern saapuu DIG.-festivaalin tähtivieraaksi. Yhtenä sukupolvensa tärkeimmistä fuusiojazzkitaristeista tunnettu Stern esiintyy yhdessä suomalaishuipuista koostuvan ryhmän kera.

Miles Davisin yhtyeestä maailmanmaineeseen 1980-luvun alussa ponnistanut Mike Stern (s. 1953) ehti aiemmin nuoruusvuosinaan soittaa myös tunnetussa Blood, Sweat & Tears -yhtyeessä ja rumpali Billy Cobhamin kanssa. Omia yhtyeitä hän on johtanut vuodesta 1985 lähtien, minkä lisäksi Stern on tehnyt vierailuja mm.B recker Brothers ja Yellowjackets -yhtyeissä ja 80-luvulla jopa professori Jukkis Uotilan kokoonpanojen kanssa. Useasti eri musiikkilehtien kitaristiäänestyksissä kärkisijoille noussut Stern on julkaissut 15 omaa nimeään kantavaa levyä, joista viimeisin, All Over the Place, julkaistiin vuonna 2012.

Liput: 37,50/27,50/17,50 € (Lippupalvelu ja verkkokauppa), 35/25/15 € (Musiikkitalon lipunmyynti). Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lisätietoja:
Ulla Havulehto
050 3843451
ulla.havulehto@uniarts.fi