Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Timo Hirvonen – My Brazilian Heart,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki26.9. Klo 21:00

keikka

Timo Hirvonen, basso
Severi Pyysalo, vibrafoni
Joonatan Rautio, saksofoni
Rafael Barata, rummut

***

Liput palvelumaksuineen: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupiste ja verkkokauppa), 16,50/11,50 € (Tiketti), 15/10 € (Koko Jazz Clubin lipunmyynti)

Basisti Timo Hirvonen tutustui rumpali Rafael Barataan Koko Jazz Clubilla kesällä 2012. Yhteissoitto oli molemmille niin mieleistä, että Hirvonen päätti säveltää uutta musiikkia konserttisarjaa varten syksylle 2013. My Brazilian Heart – kokoonpanoon päätyivät Timon seuraksi loistavat rumpali Barata, saksofonisti Joonatan Rautio ja vibrafonisti Severi Pyysalo.
- Musiikki on nimensä mukaisesti mielikuvani ja tunteeni brasilialaisen musiikin sykkeestä ja elämän asenteesta. Jazzvaikutteiltakaan ei voi, enkä halua välttyä. Luotan vahvasti näiden soittajien intuitioon ja estetiikkaan tulkita paikoin vähäinformatiivista musiikkia. Uskon, että neljä näkemystä voi olla enemmän kuin osiensa summa, Timo Hirvonen kertoo.

Konsertti tuotetaan yhteistyössä Sibelius-Akatemian ja Koko Jazz Clubin kanssa.

Lisätietoja:
Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

The New Way – UMO & Jorma Kalevi LouhivuoriVuotalo, helsinki26.9. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Kari Heinilä

Viime syksynä UMOn Kyky 2012 -kilpailun voittaneen trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuoren ympärille räätälöidyssä konsertissa kuullaan solistin kynästä lähtöisin olevia sävellyksiä isolle jazzorkesterille sovitettuina. Ohjelmistossa on myös musiikkia Kenny Wheeleriltä ja Miles Davisilta. Etualalle konsertissa nousee itseoikeutetusti J. K. Louhivuoren ilmeikäs ja tunnerikas trumpetinsoitto, jota hän värittää paikoin erilaisilla efekteillä. Osa sovituksista on varta vasten tätä konserttia varten kirjoitettuja ja näistä kaksi on Louhivuoren itsensä käsialaa. UMOa konsertissa johtaa kapellimestari Kari Heinilä.

Trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori (s. 1984) on tuttu nimi jazzin ystäville mm. Sun Trio-, Big Blue- ja Ricky Tick Big Band -yhtyeistä. Avarakatseinen ja monipuolinen muusikko on toiminut liiderinä myös viime vuonna debyyttinsä legendaarisella Blue Note -levymerkillä julkaisseessa The Northern Governorsissa sekä UMOnkin kanssa esiintyneen laulaja-lauluntekijä Yonan Liikkuvat Pilvet -orkesterissa. Trumpetinsoiton lisäksi Louhivuori myös säveltää, sovittaa, tuottaa ja laulaa. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt esiintyä mm. sellaisten jazz-suuruuksien kuin Sean Jonesin, Bob Mintzerin ja Dave Liebmanin kanssa sekä julkaista viisi albumia italialais-amerikkalaiselle CAM Jazz -levy-yhtiölle.

Huom! Ennen konsertteja klo 18.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuus Vuotalon kahviossa.