Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Reija Lang & Arricone Big Band, vieraanaan Riku Niemi: levynjulkaisukonsertti “The Music of Nancy Wilson & Cannonball Adderley”,Savoy-teatteri, helsinki22.9. Klo 18:00

keikka

Sunnuntaina 22.9.2013 Helsingin Savoy-teatterissa kuullaan ensi-illassa korkeatasoista big band -musiikkia, jossa kohtaavat uudet sävyt, uudet sovitukset ja asialleen omistautunut huippumuusikkojen tiimi.

Solistina toimii Reija Lang, joka on yksi Suomen karismaattisimmista jazzlaulajista, ja konsertin erikoisvieraana nähdään vibrafonisti Riku Niemi. Arricone Big Band on kapellimestari Erno Tiittasen johtama kokoonpano, ja sen muusikot edustavat kotimaisen big band jazzin kärkinimiä.

Illan ohjelmisto saa voimansa 60-luvun taitteen jazztyylistä päivitettynä tämän päivän tulkinnalla, ja sen innoittajana on toiminut hard bop -tyylisuuntaa edustava Nancy Wilsonin ja Cannonball Adderleyn musiikki. Sovitukset ovat Erno Tiittasen käsialaa - niistä löytyy rytmistä voimaa sekä sävyjen intensiteettiä.

Konsertissa julkistetaan myös produktiosta syntynyt levy Reija Lang & Arricone Big Band, With special guest Riku Niemi. Levyn taiteellisena tuottajana toimii Markku Veijonsuo. Levyn julkaisija on Hub Productions, joka toimii myös konsertin tuottajana.

Levy miksaa luonnikkaasti yhteen Nancy Wilson/Cannonball Adderley Quintet-albumin (v. 1961) ja samaisen kvintetin “Them Dirty Blues” (v. 1960) –instrumentaalialbumin materiaalia. Lang on koonnut dynamiikaltaan kiinnostavan repertuaarin – ja tuo nyt vokaalitulkinnat myös kolmeen alunperin instrumentaaleina levytettyyn kappaleeseen – amerikkalaisen sanoittajan, Chris Caswellin 2000-luvulla kirjoittamilla lyriikoilla.

Sovitukset ovat Erno Tiittasen käsialaa – hän käyttää sovituksissaan erinomaisesti big bandin energia-arsenaalia ja tuo myös esiin yhtyeen kyvyn sävyjen intensiteetin tulkkina. Mukana on myös yksi Sampo Tiittasen sovitus.

Reija Lang on ilmaisuvoimainen vokalisti, joka on tehnyt useita kiittävät arviot saaneita big band -produktioita. Lang voitti "Lady Summertime" -jazzlaulukilpailun vuonna 2002. Hän on liikkunut 1990-luvun lopusta lähtien laajalla skaalalla jazzin kentässä, myös lyyrikkona ja sanoittajana, ja julkaissut aiemmin kolme albumia eri kokoonpanoilla.

Riku Niemi on tunnettu nokkamies Riku Niemi Orchestrasta, joka on Suomen ainoa jatkuvasti kiertävä ammattimainen rytmimusiikin viihdeorkesteri. RNO:n vieraana on nähty taiteilijoita Jorma Kääriäisestä Elastiseen, ja nyt Niemi pääsee näyttämään virtuositeettinsa myös jazztulkitsijana.

Erno Tiittanen tunnetaan arvostettuna sovittajana, jolla on laaja-alaista näkemystä eri tyylisuunnista. Hän on sovittanut teoksia mm. UMO:lle, RNO:lle, Nat Newborn Big Timelle ja lukuisille big bandeille sekä teatteripuolella mm. Helsingin kaupunginteatterille.

Reija Lang & Arricone Big Band, vieraanaan Riku Niemi Sovittajana ja kapellimestarina Erno Tiittanen

"The Music of Nancy Wilson & Cannonball Adderley" -ohjelmisto:
Never Will I Marry * Jeannine * Little Unhappy Boy * All You Need To Say
(Never Say Yes) * The Masquarade Is Over * Give Me A Break (Unit 7) * Dat
Dere * The Old Country * Work Song * A Sleepin´Bee * I Found The Turnaround
(The Turnaround) * Happy Talk * Teaneck * Vibes Dedication (Riku Niemi
special number)

Kapellimestari & sovittaja: Erno Tiittanen
Laulu: Reija Lang
Vibrafoni: Riku Niemi
Trumpettisektio: Teemu Mattsson, Mikko Koponen, Mikko Pettinen, Janne
Toivonen
Pasuunasektio: Kasperi Sarikoski, Jay Kortehisto, Heikki Tuhkanen, Jussi
Vuorinen
Saksofonisektio: Ari Jokelainen, William Suvanne, Roope Löflund, Jukka
Uljas, Pasi Lackman
Komppi: Jari Kanninen/piano, Timo Tuppurainen/kontrabasso, Teemu
Eronen/rummut

Su 22.9.2013 klo 18.00
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48, Helsinki
Liput alkaen 30/18/10 € Lippupalvelusta ja Savoy-teatterista

Kapellimestari & sovittaja: Erno Tiittanen
Laulu: Reija Lang
Vibrafoni: Riku Niemi
Trumpettisektio: Teemu Mattsson, Mikko Koponen, Mikko Pettinen, Janne Toivonen
Pasuunasektio: Kasperi Sarikoski, Jay Kortehisto, Heikki Tuhkanen, Jussi Vuorinen
Saksofonisektio: Ari Jokelainen, William Suvanne, Roope Löflund, Jukka Uljas, Pasi Lackman
Komppi: Jari Kanninen/piano, Timo Tuppurainen/kontrabasso, Teemu Eronen/rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.