Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

KuutamoJazz,Ravintola Nyyrikki, helsinki6.9. Klo 18:00

Fredator

Hot Club De Mikko-Ville

Reija Lang Gang feat. Riku Niemi

KuutamoJazz tarjoilee tällä kertaa absoluuttista viulun ja vibrafonin juhlaa Suomen huipuilta. Illan aloittaa terassilla django-tyylin virtuoottisesti taitava viulun, kitaroiden ja kontran maaginen combo ”Hot Club de Mikko-Ville” (Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, viulu, Tomi Kettunen, kitara, Kimmo Iltanen, kitara, Tero Tuovinen, kontrabasso).

Illallisvieraat pääsevät seuraamaan aivan lähietäisyydeltä miten karismaattinen huippuvibrafonisti Riku Niemi taikoo instrumenttiaan lyyrisiin sfääreihin Bill Evansin hengessä – jazzlaulajatar Reija Langin ja Gangin eli Jari Kannisen (piano) ja Teemu Keräsen (kontrabasso) seurassa.

Illan päättää kansaa kiihottava liskojen yö eli vietävän svengaava Fredator, jossa tällä kertaa tällä kertaa vibrafonissa on itse kuningas Severi Pyysalo, ja muina tähtinä stagella tykittävät stagella tietysti Jussi Fredriksson (piano), Kalevi Louhivuori (trumpetti), Jusu Berghäll (saksofoni) ja Teemu Åkerblom (basso).

Hot Club De Mikko-Ville, klo 18-20, terassi
Reija Lang Gang feat. Riku Niemi, klo 20-22, ravintolasali (jazz-illallinen 23 €, pöytävaraus)
Fredator feat. Severi Pyysalo, klo 22-24, Iltatähti

Osoite: Ravintola Nyyrikki, Pohjolankatu 2, puh. 09-757 2299

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Paasitornin iltasoittoPaasitorni, helsinki6.9. Klo 18:00

keikka

16.8.2013 alkaen joka perjantai kello 18.00 viikonloppu julistetaan alkaneeksi Paasitornista Siltasaaresta kajahtavalla iltasoitolla. Iltasoitossa kuullaan kahta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevaa saksofonistilupausta.

Linda Fredriksson (s. 1985) vaikuttaa mm. kriitikoiden kehumassa Mopo-triossa, joka ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Hän soittaa myös soul-kokoonpano The Northern Governorsissa sekä Valtteri Pöyhösen johtamassa Ricky-Tick Bandissa. Fredriksson on valmistunut Pop & Jazz Konservatoriosta muusikoksi vuonna 2007. Parhaillaan hän opiskelee musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Linda Fredriksson on säveltänyt Paasitornin iltasoitossa kuultavat jazzahtavat kappaleet.

Sampo Kasurinen (s. 1990) opiskelee Sibelius-Akatemian jazz-linjalla. Hän on opiskellut myös Berliinin kuuluisassa jazz-instituutissa (JIB), jossa hänen opettajinaan olivat muun muassa John Hollenbeck ja Peter Weniger. Suomessa Kasurinen vaikuttaa mm. yhtyeissä Ronka Quartet ja Smith & Zenger.

Iltasoitosta voi nauttia parhaiten paikan päällä Paasitornin elämyksellisellä sisäpihalla, jonne pääsee Paasivuorenkadulta Scandic Paasin ala-aulasta ja ravintola Juttutuvan yläbaarista. Iltasoitto kuullaan myös Radio Helsingin kanavalla.

Aili Ikonen & Tribute to EllaMalmitalo, helsinki6.9. Klo 19:00

keikka

Upeaääninen scat-laulun mestari esittää kappaleita unohtumattoman Ella Fitzgeraldin pitkän uran varrelta.

Aili Ikosta säestävän orkesterin muusikot ovat nuoren jazzsukupolven huippunimiä. Kuusihenkinen yhtye tulkitsee monipuolisesti niin romanttisia balladeita, vauhdikkaita bebop-numeroita kuin lattaritunnelmiakin. Uudet sovitukset Lady Ellan tyyliä kunnioittaen on tehnyt Mikko Pellinen.

Konsertti on osa keväällä ilmestyneen levyn julkaisukonserttisarjaa.

Aili Ikonen – laulu, William Suvanne – saksofoni, huilu, Janne Toivonen – trumpetti, Mikko Pellinen – basso, Tuomas J. Turunen – pianno ja Mikko Arlin – rummut

Kesto väliaikoineen n 2h
Järj. Tmi William Suvanne