Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

KAIRA @SaloJazz Festival,Ravintola Musine, salo28.9. Klo 19:00

keikka

Liput 20 €

KAIRA-yhtyeen takaa löytyy kiinnostava yhdistelmä musiikki- ja kulttuurivaikuttajien kärkeä. Yhtyeen idea on poikkeuksellinen: kerran vuosikymmenessä joukko eturivin jazzmuusikoita yhdistää voimansa tehdäkseen albumin verran uutta suomalaista jazzia. Yhtyeen kokoonpano vaihtelee musiikkigenren mukaan, ja media onkin kutsunut sitä "suomalaisen jazzin supertiimiksi".

Yhtye julkaisi esikoislevynsä URBAN SAGAS OF NORTHERN CITIES huhtikuussa 2017. Levyllä vuorottelevat herkät balladit ja hyväntuuliset menobiisit, joissa välillä aistii nostalgisen Villi Pohjola -sarjan tunnelmia. Levyn teema onkin varsin elokuvallinen.

Maaliskuussa 2024 julkaistiin KAIRAN toinen albumi, AIR. Musiikki on Markus Niittysen ja Lauri Kairan käsialaa ja levyn vaikuttavan tunnelman täydentää väkivahva, ehdotonta kotimaista jazzkärkeä edustava puhallinsektio.

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

Kadi Vija 3 @SaloJazz FestivalSalon kirjasto, salo28.9. Klo 12:00

Kadi Vija 3

keikka

Vapaa pääsy

Kadi Vija 3 on upouusi tulokas Suomen jazzkentällä. Yhtyeen musiikissa kuuluu jazz, kirjaimellisesti. Bändin kokoonpano ja Vijan sävellykset muistuttavat perinteistä trumpetti/saksofoni - kontrabasso - rummut -yhdistelmää. Laulaja Kadi Vija, kontrabasisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Ville Luukkonen onnistuvat luomaan ympäristön ja soundin, jossa kuuluu musiikin ilo, vapautuneisuus ja tila kokeilla.

Yhtyeen muusikot ovat jazzin vankkoja ammattilaisia. Ilmiömäiseksikin laulajaksi luonnehdittu ja instrumentaalisesta äänenkäytöstä tunnettu Kadi Vija on kerännyt mainettaan mm. UMO Helsinki Jazz Orchestran solistivierailuista, yhteistyöstä pianisti Seppo Kantosen ja vibrafonisti Arttu Takalon kanssa, sekä omista yhtyeistä Kadi Vija Key Projectista ja Kadi Quartetista. Kontrabasisti Mikael Saastamoinen soittaa mm. Linda Fredrikssonin Juniperissa, Olavi Louhivuoren Superpositionissa ja OKKO:ssa. Rumpali Ville Luukkonen soittaa mm. Anna Inginmaan bändissä ja luotsaa Manala Afterwork klubia Helsingissä.

Sharón Clark / Mattias Nilsson @SaloJazz FestivalSalon seurakuntatalon Kuparisali, salo28.9. Klo 17:00

Sharón Clark & Mattias Nilsson

keikka

Liput 20 €

Afroamerikkalainen jazzlaulaja Sharón Clark ja ruotsalainen pianisti Mattias Nilsson ovat kiertäneet yhdessä ympäri maailman siitä lähtien, kun he tapasivat jamisessiossa New Yorkissa vuonna 2012. Duo juhlistaa laulaja Sarah Vaughanin syntymän 100-vuotisjuhlaa esittämällä konsertissa myös Vaughanin tuotantoa.

Sharón Clark on tunnettu erityisesti vahvoista tulkinnoistaan ja taipuisasta äänestään. Clark on esiintynyt solistina muun muassa Duke Ellington Orchestran, Richmond Symphonyn ja Baltimore Symphonyn kanssa, ja hän on voittanut ensimmäisen palkinnon Billie Holiday Vocal Competitionissa.

Kansainvälisesti arvostettu ja palkittu ruotsalainen pianisti Mattias Nilsson on yli 2000 konsertillaan 34 maassa eri puolilla maailmaa vakiinnuttanut asemansa yhtenä Ruotsin persoonallisimmista pianisteista. Nilsson yhdistää skandinaavisen kansanperinteen ja pohjoismaisen haikeuden vaikutteita klassiseen sekä kansan- ja jazzmusiikkiin. Hänen improvisaationsa ja erittäin lämmin ja persoonallinen lähestymistapansa muodostaa ainutlaatuisen ilmaisutavan ja äänimaiseman monipuolisilla värisävyillä.

Arppa @SaloJazz FestivalRavintola Musine, salo28.9. Klo 21:30

Arppa

keikka

Liput 25 €

Ennen kaikkea energisistä, improvisaatioon perustuvista keikoistaan tunnettu Arppa yhtyeineen on yksi tämänhetkisen Suomi-indien kärkinimistä. Arpan ihastuttava musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa – oivaltavat, vilpittömät ja tarkkanäköisesti kuvatut tunnelmat liikkuvat Kokkolan Ykspihlajasta aina öisen Helsingin kautta Laila Kinnusen kanssa salakapakkaan heinäkuuhun '58. Arpan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen.

Arpan keikkailee ja julkaisee uutta musiikkia tiheään tahtiin. Arppa on haalinut ympärilleen taitavat ja valovoimaiset muusikot, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstiensä ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma. Luontevan vaivaton olemus ja yhtyeen esiintymisistä huokuva vilpitön riemu ei voi olla tempaamatta läsnäolijoita mukaansa.