Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 10.11.

espoo

April Jazz Club: EVOLUTION - Andreas Schaerer / Kalle Kalima,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo10.11. Klo 18:00

Andreas Schaerer

Kalle Kalima

keikka

Liput 20/15€ + toimitusmaksut.

Klo 17:30 - ovet
Klo 18:00 - Ebeli Show
Klo 19:00 - EVOLUTION - Andreas Schaerer / Kalle Kalima

Sveitsiläinen laulaja, vokaaliakrobaatti Andreas Schaerer ja suomalaiskitaristi Kalle Kalima ovat molemmat kansainvälisen jazzin kentällä tunnettuja, omaäänisiä taiteilijoita. He ovat tehneet vuosien ajan yhteistyötä mm. A Novel Of Anomaly -kvartetissa. Nyt kaksikon uudella albumilla Evolution heistä kuullaan uusia puolia. Evolution sisältää Andreas Schaererin, Kalle Kaliman ja Essi Kaliman kirjoittamia jazzballadeja, joissa käsitellään henkilökohtaisiakin kokemuksia ja ajatuksia. Akrobaattisesti ääntään käyttävä Schaerer näyttää itsestään nyt entistä laulullisemman puolen ja Kalle Kaliman huiman teknisen taituruuden rinnalla kuullaan syvää tunnetta, unohtamatta kuitenkaan Schaererille ja Kalimalle ominaista musiikillista monitahoisuutta ja tarttuvuutta.

Andreas Schaerer - laulu, beatboxaus
Kalle Kalima - kitara

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Joris Roelofs (NL),Tanssin talo, Pannuhalli, helsinki10.11. Klo 19:00

keikka

Jazzia ja filosofiaa! Vapaus ja improvisaatio inspiroivat varmasti jokaista jazzmuusikkoa, mutta aivan erityisesti Joris Roelofsia. Palkittu hollantilainen säveltäjä ja bassoklarinetisti sekä Nietzschen filosofiaan, improvisaatioon ja vapauden käsitteeseen syventynyt Roelofs konsertoi UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina Tanssin talon Pannuhallissa 10. marraskuuta. Vierailu on osa kansainvälistä jazzresidenssitoimintaa Helsingissä. Konsertissa kuullaan Roelofsin sävellyksiä tuoreina big band -versioina, sekä tilausteoksen kantaesitys. Kapellimestarina Ed Partyka.

Klarinetisti, huilisti ja saksofonisti Joris Roelofs (s. 1984) tunnetaan ennen kaikkea monipuolisena muusikkona, mutta myös Nietzschen filosofian ja musiikin suhdetta tutkivana pedagogina ja säveltäjänä. Hän on säveltänyt Nietzschen filosofiaan perustuvia teoksia, luennoi musiikin ja filosofian suhteesta, vapaudesta ja improvisaatiosta, sekä kirjoittaa filosofisia esseitä ja artikkeleita useimmiten Nietzscheen liittyvistä aiheista (https://poj.peeters-leuven.be/content.php?url=article&id=3287461&journal_code=TVF). Hän on kansainvälisen, Saksassa toimivan Nietzsche-tutkimusryhmän jäsen – ja toki myös miehen väitöskirjan aihe liittyy Nietzscheen, improvisaatioon ja vapauden käsitteeseen. Roelofs on soittanut Concertgebouw Jazz Orchestran ja Wienin taideorkesterin jäsenenä ja tehnyt yhteistyötä mm. Brad Mehldaun, Lionel Loueken ja Vanguard Jazz Orchestran kanssa. Roelofs johtaa jazzklarinetin osastoa Amsterdamin konservatoriossa. www.jorisroelofs.com

Vierailu on osa Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton käynnistämää kansainvälisen jazzalan residenssitoimintaa Helsingissä. Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1–2 kuukauden mittaiselle jaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme. www.jazzfinlandresidency.fi 

“Clarinettist Joris Roelofs has built his career balancing intense discipline and deep commitment to post-bop tradition with a measured exploratory streak.” – DownBeat

 

Liput Tixly

Peruslippu 29 € 
Eläkeläinen 20 € 
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 € 

https://tix.tanssintalo.fi/fi/buyingflow/tickets/12344/8182/

 

 

Konsertin kesto 2 h, sis. väliajan.

 

Kuva: Hielke Grootendorst

jaZZanti-konsertti: Pauli Lyytinen - Lehto|Korpi levynjulkistuskonsertti,teatteri Viirus, helsinki10.11. Klo 21:30

keikka

Pauli Lyytinen: tenori-, altto-, ja sopraanosaksofoni, eloelektroniikka, mellotron, sampleri

”Lyytinen’s playing has such liveliness and class that you can listen to him for all evening without getting bored for a moment.” – Written in Music

Saksofonisti Pauli Lyytinen julkaisee toisen sooloalbuminsa ´Lehto|Korpi´ We Jazz levymerkille syksyllä 2023. Sooloprojektissaan (2012-) saksofonisti vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Lyytinen loihtii kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti. Uuden albumin teko on ollut pitkä prosessi, jonka aikana Lyytinen on mm. soittanut ja äänittänyt luonnossa laulujoutsenten ja satakielien kanssa.

Pauli Lyytinen on laaja-alainen muusikko ja säveltäjä, joka operoi erityisesti jazzin, kokeellisen, elektroakustisen ja nykymusiikin parissa. Lyytisen aktiiviset kokoonpanot ovat Pauli Lyytinen (soolo), Pauli Lyytinen & Niillas Holmberg, Pauli Lyytinen Rabbit Hole (FI/NO/CH), Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Elifantree ja Sole Azul.

Kuva: Tero Ahonen

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, opiskelijat 10 €, kahdelle 12 + 12 €

hämeenlinna

Eero Koivistoinen Quartet - Linnajazz-klubi,Suistoklubi, hämeenlinna10.11. Klo 20:00

keikka

Liput 20 €

Saksofonistilegenda Eero Koivistoinen saapuu pitkästä aikaa esiintymään Hämeenlinnaan. Suistoklubin lavalle kiipeää jo kymmenen vuotta yhdessä soittanut Eero Koivistoinen Quartet. Tämän Suomen jazzkentän huipuista koostuvan kokoonpanon työskentely on erehtymättömän tiivistä mutta samalla ilmavaa ja toisille tilaa antavaa.

Kvartetin groovelle pohjan luovat komppipari Jori Huhtala ja Jussi Lehtonen, ja täydellinen yhtyejazzin kokonaisuus muodostuu Alexi Tuomarilan pianismista ja Eero Koivistoisen saksofonitaiteesta. Kvartetti on julkaisut kymmenen vuoden aikana kolme levyä: Hati Hati (2012), Illusion (2017) ja Diversity (2022).

Eero Koivistoinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

turku

Flame Jazz: Panu Savolainen & JPP,Logomo, Move-sali, turku10.11. Klo 19:00

Panu Savolainen – vibrafoni
Mauno Järvelä – viulu
Arto Järvelä – viulu
Tommi Pyykönen – viulu
Matti Mäkelä – viulu
Timo Myllykangas – basso
Timo Alakotila – harmoni

Svengistä ei ole pulaa, kun maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye JPP yhdistää
voimansa jazzin puolelta paremmin tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa.
Jazzimprovisointia sekä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon listattua
kaustislaista viulunsoittoperinettä yhdistelevä ohjelmisto koostuu Panu Savolaisen tuoreista sävellyksistä, JPP:n klassikkokappaleista sekä vuonna 2020 toteutusta Charlie Parker -ohjelmistosta. Panu Savolainen & JPP-kokoonpanon uusi albumi julkaistaan lokakuussa 2023, ja sitä juhlistetaan myös Turun keikalla.

”Kaustinen kohtasi bebopin – vuoden yllättävin” – Aamulehti

Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
S-etulippu 22 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €