Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 15.11.

kokkola

ELive Jazz Lounge: Joris Roelofs (NL),ELive Jazz Lounge, kokkola15.11. Klo 18:00

Joris Roelofs

keikka

Liput: 20€, ennakkoliput tulevat myyntiin NetTicketin verkkosivuille ja myyntipisteisiin.

ELive Jazz Lounge vol 2. viimeisessä konsertissa nautitaan kauniista melodioista ja puhuttelevista improvisaatioista. Luvassa voimakasta hetkessä elämistä palkitun hollantilaisen bassoklarinetisti, Joris Roelofsin johdolla.

Hollantilainen klarinetisti, huilisti ja saksofonisti Joris Roelofs (s. 1984) tunnetaan ennen kaikkea monipuolisena muusikkona, mutta myös Friedrich Nietzschen filosofian ja musiikin suhdetta tutkivana pedagogina ja säveltäjänä. Hän on säveltänyt Nietzschen filosofiaan perustuvia teoksia sekä luennoinut ja kirjoittanut musiikin ja filosofian suhteesta, vapaudesta ja improvisaatiosta, ja hän on kansainvälisen Saksassa toimivan Nietzsche-tutkimusryhmän jäsen. Roelofs on soittanut Concertgebouw Jazz Orchestran ja Wienin taideorkesterin jäsenenä, ja hän johtaa jazzklarinetin osastoa Amsterdamin konservatoriossa.

Muusikot:
Joris Roelofs – bassoklarinetti
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Vierailu on osa Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton käynnistämää kansainvälisen jazzalan residenssitoimintaa Helsingissä. Jazz Finland Residency on korkeatasoinen jazzalan kutsuvierasresidenssi muusikoille, säveltäjille ja kapellimestareille. Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1–2 kuukauden mittaiselle jaksolle. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme.

oulu

OMJ Jazz & Etno: Panu Savolainen & JPP,RioLive, oulu15.11. Klo 19:00

keikka

Liput 20 € / 11 € / 8 €

Svengistä ei ole pulaa, kun maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye JPP yhdistää voimansa jazzin puolelta paremmin tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa. Jazzimprovisointia sekä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonkin listattua kaustislaista viulunsoittoperinettä yhdistelevä ohjelmisto koostuu Panu Savolaisen tuoreempien sävellysten lisäksi niin JPP:n klassikkokappaleista kuin vuonna 2020 toteutusta Charlie Parker -ohjelmistostakin.

Kesällä 2016 debyyttinsä saaneen Panu Savolainen & JPP -kokoonpanon uusi albumi julkaistaan lokakuussa 2023.

Vibrafonisti Panu Savolainen tunnetaan monipuolisena ja ilmaisuvoimaisena muusikkona ja säveltäjänä niin jazzin, klassisen kuin muunkin akustisen musiikin parissa. Suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen hän nousi vuonna 2009 perustetun Herd-trionsa sekä erityisesti Herdin ja laulaja Aili Ikosen yhteisen Jazzbasilli-projektin myötä. Kolme albumia julkaisseen Herdin lisäksi Savolainen on johtanut mm. Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlavuotta juhlistanutta Toivo-yhtyettään ja 2017 perustettua Panu Savolaisen Soivaa Trioa sekä esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina.

Suomalaisen kansanmusiikin uudistajana ja sanansaattajana jo yli 40 vuoden ajantoiminut JPP (ent. Järvelän Pikkupelimannit) perustettiiin 1982 suomalaisen pelimanniviulunsoiton pääkaupungissa Kaustisella. Viulusektion ohella kontrabassosta ja harmonista koostuvan yhtyeen musiikilliset juuret yltävät aina 1700-luvulle saakka ja ne ovat saaneet alkunsa Kaustisen Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun soittoperinteestä. Sen pohjalta oman yllätyksellisen tyylinsä luonut JPP on kiertänyt ahkerasti maailman mantereita ja julkaissut 11 albumia.