Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 25.11.

helsinki

jaZZanti-tapahtuma 2023 - pohjoismainen improvisaatiotapahtuma,Balderin sali, helsinki25.11. Klo 19:00

keikka

MARTHE LEA (NO): SAKSOFONIT JA HUILUT
ANDREAS RØYSUM (NO): KLARINETIT
ELSA BERGMAN (SE): KONTRABASSO
DAVID STACKENÄS (SE): AKUSTINEN KITARA
VELI KUJALA: HARMONIKKA
TEEMU MUSTONEN: RUMMUT JA PERKUSSIOT

Toisen kerran järjestettävässä pohjoismaisen vapaan improvisaation jaZZanti-tapahtumassa eri maiden muusikot kohtaavat toisensa ensi kertaa toisen maan muusikot. Kunkin maan muusikot ovat soittaneet toistensa kanssa useissa eri yhtyeissä tai yhteyksissä, mutta mitä tapahtuu, kun kohdataan eri kokoonpanoissa muusikoita, joiden kanssa ei olla aikaisemmin soitettu. Tule kuuntelemaan kiinnostavia huippumuusikoiden kohtaamisia ja nauttimaan yhteissoitosta rauhallisissa ja akustisessa ympäristössä!

Kumpanakin päivänä on useita eri kokoonpanoja, lopuksi kaikki soittavat yhdessä. Konserteissa on väliaika ja konsertit kestävät noin kaksi tuntia.

Marthe Lea
Marthe Lea on jo vieraillut kahteen otteeseen Suomessa yhtyeensä kanssa, jossa myös Andreas Røysum soittaa. Marthen soitossa ilmenee monet vaikutteet vapaan jazzin perinteistä eri maiden kansanmuusikkeihin. Hänen voimakas ja energinen tenorin soittonsa ei jätä ketään kylmäksi.

Andreas Røysum
Andreas Røysumin klarinetin soitto on vapautunutta, energistä ja kiehtovaa ja myös hän ammentaa soittoonsa monesta eri musiikillisesta lähteestä. Andreasin Ensemble on julkaissut kolme arvioijien kiittämää levytystä.

Elsa Bergman
Elsa Bergmanin ilmeikäs ja vapautunut basson soitto on vakuuttanut monissa ruotsalaisissa yhtyeissä, kuten Suomessa vierailleessa Anna Högbergin Attack ja jaZZanti-konsertissa viime vuonna esiintyneessä triossa yhdessä pianisti Lisa Ullénin ja rumpali Anna Lund. Hänen yhteensä viimeisin levy Playon Crayon, jossa David Stackenäs myös soittaa, on saanut mainioita arviota.

David Stackenäs
David Stackenäs on kehittänyt persoonallisen soittotyylin, varsinkin akustisella kitaralle, jota hän tulee tapahtumassakin soittamaan. Hän on levyttänyt laajasti eri muusikoiden kanssa ja häntä on kuultu Suomessa viimeksi Kerava Jazzissa Elin Forkelidin yhtyeessä.

Veli Kujala
Veli Kujala on harmonikan ilmetty mestari ja hänen musiikillinen laaja-alaisuutensa on ainutlaatuista lähtien merkittävistä nykymusiikin sävellyksistä ja esityksistä keskieurooppalaiseen vapaaseen improvisaatioon.

Teemu Mustonen
Teemu Mustonen on noussut esille merkittävänä lyömäsoitin taiteilijana, joka ei vierasta erilaisia musiikillisia konteksteja lähtien psykedeelipopista sekä jazzista vapaisiin improvisaatioihin.

Kuvat: Sakari Puhakka (ylärivissä Marthe - Elsa - Andreas, alarivissä Teemu - Veli – David)

Yhden päivän liput 25/20/15/40 € ja kahden päivän liput 40/30/25/60 €.