Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Flame Jazz: Severi Pyysalo Chamber Trio,Bar Ö, turku4.11. Klo 19:00

Severi Pyysalo Chamber Trio

Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

Bar Ö:n Flame Jazz -illassa Severi Pyysalon uusi trio! 

Ruotsalainen huippubasisti Anders Jormin on joutunut terveydellisistä syistä perumaan tämän viikon esiintymiset Suomessa, joten perjantain Flame Jazz -konsertissa Severi Pyysalon kanssa soittavat nyt trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen sekä basisti Jori Huhtala.

Severi Pyysalo Chamber Trio koostuu kotimaisen jazzkentän huipuista. Soittajilla on pitkä musiikillinen historia sekä yhdessä että erikseen eri kokoonpanoissa, mutta juuri tällä kolmikolla he esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa. Konsertissa kuullaan vibrafonimestari Severi Pyysalon sävellyksiä ja maestron sovituksia joistakin vähemmän tunnetuista sävelmistä sekä spontaania ja vahvaa improvisaatiota.

Severi Pyysalo on ollut Suomen jazzhuipulla jo neljättä vuosikymmentä. Hän löi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 1984 Pori Jazzeilla, jolloin sekä Sarah Vaughan että Paquito D’Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Siitä saakka Pyysalo on konsertoinut sekä kotimaassa että ulkomailla eri kokoonpanoissa, joista ehkä tunnetuin on Perko-Pyysalo Poppoo. Jazzmusiikin lisäksi Pyysalo on säveltänyt myös sinfoniaorkestereille. Pyysalo on saanut Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon 1988.

Mikko Gunu Karjalainen on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan laaja-alaisesti kotimaisen rytmimusiikin kentällä. Hän on työskennellyt trumpetistina, pianistina, säveltäjänä, kapellimestarina, opettajana ja klubi-isäntänä. Karjalaisen omia sävellyksiä soittaneita yhtyeitä ovat mm. Mikko Karjalainen Fellowship Quintet sekä Gunu’s Thang. Lyyrisen soittonsa lisäksi Karjalainen tunnetaan sanavalmiina ja karismaattisena hahmona joka pyrkii omalla aktiivisuudellaan vahvistamaan yhteisöllisyyttä taidepiireissä, kunnioittamaan perinnettä sekä etsimään uutta.

Jyväskyläläislähtöinen Jori Huhtala tunnetaan ilmaisuvoimaisena ja monipuolisena basistina. Hänen soittoaan on kuultu useiden Suomen kärkimuusikkojen yhtyeissä. Näihin lukeutuvat mm. Eero KoivistoinenRaoul BjörkenheimJukkis UotilaPanu SavolainenJussi Fredriksson ja Sid Hille. Hän on myös tehnyt yhteistyötä useiden jazzmaailman kansainvälisten huippuartistien kanssa. Huhtala on aktiivinen säveltäjä ja hänen kynänsä jälkeä voi kuulla mm. yhtyeissä TALAMBO ja Jori Huhtala 3

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.