Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 15.10.

hämeenlinna

Linnajazz-klubi: Oaagaada / Darin Gray,Suistoklubi, hämeenlinna15.10. Klo 19:00

Oaagaada

Darin Gray

keikka

Liput 20 €

Lokakuun Linnajazz-klubi nautitaan kahden esityksen kaavalla. Tarjolla on kunnon täräys elävää musiikkia ja loppuilta fiilistellään levymusiikin parissa.

Nelihenkinen Oaagaada on raikas tuulahdus kotimaisen jazzin kentällä. Vahvasti vapaan jazzin perinteille kumartavan yhtyeen esitykset luottavat rohkeasti soittohetkeen. Omat sävellykset saatetaan soittaa lähes kuiskaten tai kunnolla päästellen. Yhtyeen runsas ja kollektiivinen soundimaailma sisältään ilot ja surut samassa lauseessa. Kyse on 100%:sta livemusiikista.

Darin Gray (US) keskittyy musiikissaan olennaiseen. Kontra- tai sähköbassonsa käsittelyn kautta Gray tekee turhaksi kysymyksen sävellyksen tai improvisaation rooleista esityksissään. Kuulijalle käy hyvin pian selväksi, että kyse on vain ja ainoastaan Darin Grayn musiikista turhien kategoria määritelmien ylitse. Nöyrä lähestyminen ja poikkeuksellisen vahva intensiteetti on vienyt miestä ympäri maailmaa vuosia sooloesitysten ja eri projektiensa kanssa. Gray on työskennellyt vuosia mm. indieyhtye Sonic Youthinkin riveistä tunnetun kitaristi Jim O'Rourken ja Wilco-yhtye Glenn Kotchen kanssa. Uutteran basistin levytysten ja konserttien määrä on pakahduttava. Gray lukeutuu ehdottomasti improvisoidun ja kokeellisen musiikin merkittävimpiin nimiin.

jyväskylä

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Joonatan Rautio,Ravintola Poppari, jyväskylä15.10. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective feat. Joonatan Rautio

keikka

Liput 15/10 €

Lokakuun jazzklubin solistivieraaksi saapuu virtuoottinen mestarisaksofonisti Joonatan Rautio! Luvassa on tribuutti Sonny Rollinsille, jota pidetään laajalti yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä jazzmuusikoista ja saksofonisteista.

Jazz Jkl Collective ja Rautio tarjoilevat Lauantain jazzklubilla rennosti svengaavaa jazzperinnettä Sonny Rollinsin (s. 1930) musiikin parissa. Vanhimpiin elossa oleviin jazzlegendoihin lukeutuva Rollins ilmoitti vuonna 2014 jäävänsä eläkkeelle tehtyään yli 70-vuotisen uran.

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia saksofonisteja, joka tunnetaan moniin musiikkityyleihin taipuvana mutta samalla jazzperinteeseen syvästi juurtuneena, erehtymättömänä virtuoosina. Lukuisissa kokoonpanoissa vaikuttava taituri on myös toiminut pianistina, sovittaja, tuottajana ja kapellimestarina useissa erityyppisissä produktioissa.

Joonatan Rautio – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

turku

Turku Jazz Orchestra
Ville Vannemaa – kapellimestari
Vellu Halkosalmi – kapellimestari
Aili Ikonen – laulu
Sami Pitkämö – laulu
Jukka Perko – saksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni

Turku Jazz Orchestra täyttää 10 vuotta! Jazzsyksyn päätapahtuma järjestetään lokakuussa Sigyn-salissa, kun juhlakonserttilavalle nousee viisi orkesterin historian kannalta merkittävää vierasta: Jukka Perko, Aili Ikonen, Sami Pitkämö, Severi Pyysalo ja alkuaikojen taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi. Konsertti esittelee TJO:n laaja-alaista taiteellista osaamista haastavasta nykymusiikista perinnetietoiseen jazzilmaisuun sekä viihteellisiin sävyihin. Orkesteria johtaa nykyinen taiteellinen johtaja, myös UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä tuttu saksofonisti, Ville Vannemaa.

Konsertissa on väliaika.

LIPUT Tiketti
Normaali 30 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertin yhteydessä järjestetään oma juhlatilaisuus Jazz City Turku ry:n kannatusjäsenille. Voit liittyä kannatusjäseneksi osoitteessa: www.jazzcityturku.fi/kannatusjasenyys