Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 31.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Janne Mark & Verneri Pohjola & Gospel Helsinki Ensemble,Temppeliaukion kirkko, helsinki31.10. Klo 19:00

Janne Mark & Verneri Pohjola & Gospel Helsinki Ensemble

Janne Mark on tanskalainen laulaja ja lauluntekijä, uudenlaisen kirkkomusiikin uranuurtajana ja kansainvälisesti arvostettu jazz-muusikko.

Jo vuosien ajan hän on toiminut kokeilevasta toimintakulttuuristaan ja jazzmusiikistaan tunnetun kööpenhaminalaisen Brorsons Kirken kirkkomuusikkona sekä sanoittanut ja säveltänyt uusia virsiä ja hengellisiä lauluja. Markin folkjazz-tyylisistä virsistä monet ovat vakiinnuttaneet paikkansa osana modernia tanskalaista yhteislaulurepertoaaria.

Kaleidoskooppiseksi ajan, tilan ja taiteen pyhiinvaeltajaksi kutsuttu Janne Mark luo ja esittää musiikkia, joka on samanaikaisesti modernia ja perinteistä, kevyttä ja painavaa, taivaallista ja maallista, ilmavaa ja tiivistä. Musiikkia, joka on sekä että, kuten ovat perimmiltään myös maailma, ihminen ja hänen sielunsa.

Harvinaislaatuisessa Suomen konsertissa Markin ja hänen tanskalaisten luottomuusikoidensa virret resonoivat Verneri Pohjolan ilmavan trumpetinsoiton, moniulotteisen Gospel Helsinki Ensemblen sävykkään laulun ja Temppeliaukion kirkon ainutlaatuisen arkkitehtuurin kanssa.

Konsertissa kuullaan musiikkia Markin arvostelumenestystä keränneistä albumeilta Pilgrim (2018) ja Kontinent (2020), jotka on julkaissut tunnettu saksalainen jazzlevy-yhtiö ACT.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Töölön seurakunnan kanssa.

Kuva: Kristoffer Juel

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

Liput: 25/20/15 € tai ennakkoon 27,5/22,5/16,5 €

Jazzliiton kiertueella: Varre Vartiainen Almost Standards Live!,Koko Jazz Club, helsinki31.10. Klo 19:00

Varre Vartiainen Almost Standards Live!

keikka

Varre Vartiaisen luotsaama huippukokoonpano tuo helmikuussa julkaistun Almost Standards -albuminsa äänimaisemat liveyleisön kuultaviin Jazzliiton kiertueella loka-marraskuussa. Muun muassa Leningrad Cowboysin riveistä tunnetun kitaristin rinnalla soittavat suomalaisen jazzkentän eturivin muusikot saksofonisti Joonatan Rautio, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen.

”Jazz Guitar - Rock Attitude!” Slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitarismia. Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä. Vartiaisen keväällä 2022 julkaistu albumi Almost Standards painottuu tyyliltään perinteisempään jazzilmaisuun. Luvassa on maailmanluokan jazzmusiikkia: svengiä, virtuositeettia ja kauniita balladeja.

Varre Vartiainen, kitara
Joonatan Rautio, saksofoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput 20/15€
Ovet klo 18 / Konsertti klo 19