Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 12.10.

espoo

22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto 1 h 40 min, sis. väliajan

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista jazzmuusikoista. Hän on tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden (mm. Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition) rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona, ja hänen rikas ja omalaatuinen lähestymisensä musiikkiin on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen. Nyt hän astuu esiin säveltäjänä ja yhtyejohtajana sooloprojektissaan Juniperissa, jossa hän tuo kuultavaksemme "hiljaisen ja ujon puolensa" säveltämää musiikkia: rehellistä, yksityistä ja sielultaan singer-songwriter-musiikkia jazz-yhtyeen soittamana.

oulu

MAX ZENGER GLOBUS Jazzliiton kiertueella,RioLive, oulu12.10. Klo 19:00

Liput 20/11/8 €

Max Zenger Globus saapuu OMJ Jazz & Etno -sarjaan Jazzliiton kiertueella keskiviikkona 12.10.

"Max Zenger Globus tuo uutta etsivää ja ajatuksia herättävää musiikkia maailmaan. Globuksen musiikkia kuvaa vapaus, rohkeus ja vastakohdat, jotka nivoutuvat yhteen luoden yhden ison musiikillisen kokonaisuuden." Näin Jazz Finland kuvailee OMJ Jazz & Etno -sarjassa seuraavaksi esiintyvää yhtyettä. 

Saksofonisti Max Zengerin luotsaama kvintetti koostuu Zengerin lisäksi pasunisti Kasperi Sarikoskesta, kosketinsoittaja Mikael Myrskogista, basisti Kaisa Mäensivusta ja rumpali Anssi Tirkkosesta. Kvintetin tavaramerkkeinä pidetään futuristisia ja runsaita äänimaisemia ja luonnon inspiroimia sävellyksiä. 

Globus voitti kesällä 2018 järjestetyn Euroopan Yleisradioiden jazzyhtyekilpailun Ranskassa. Yhtye sai ylistystä etenkin yhteisestä soundistaan ja kauniista omaperäisestä musiikistaan. Tällöin yhtye oli juuri julkaissut debyyttilevynsä, ja kakkosalbumi Flores ilmestyy lokakuussa 2022 sopivasti Jazzliiton kiertueelle.