Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 26.10.

helsinki

Rajaton Jazz Festival: ZENEV-PROJEKTI + EMILIA QVIST,Kulttuuritehdas KORJAAMO, helsinki26.10. Klo 19:00

ZENEV

Emilia Qvist trio

keikka

Liput 25,50 €

Rajaton Jazz -festivaali syntyi vuonna 2007 tavallisena jazzkonserttina, joka menestyi niin hyvin, että se päätettiin järjestää seuraavanakin vuonna. Konserttisarjasta tuli perinne, ja se kasvoi kokonaiseksi festivaaliksi. Musiikkityyliltään Rajaton Jazz on monipuolinen ja sen pääidea on ollut tarjota yleisölle parhaita kansainvälisiä jazzmuusikoita. 

Yksi tärkeä festivaalin periaate on luovan taiteen esittäminen ja pyrkimys kannustamaan ja rohkaisemaan muusikoita esittämään omaa materiaalia. Tapahtuman 15 vuoden aikana festivaaleilla on esiintyneet yhtyeitä ja muusikoita Saksasta, Virosta, Venäjältä, Norjasta ja muista maista. Tänä vuonna huomiona ovat suomalaiset orkesterit kansainvälisellä sävellyksellä ja täysin omalaatuisella ohjelmalla.

Ohjelman aloitetaan keskiviikkona 26.10. sipoolaisen Emilia Qvistin johdolla. Qvist on ahkera lauluntekijä, laulaja ja pianisti, jonka musiikki yhdistää modernia poppia soulin ja bluesin elementteihin, joita yhdistävät koskettavat ja rehelliset sanoitukset. Emilia Qvist julkaisi tänä vuonna debyytti-EP:ään Innan det är för sent yhdessä Helsinki Recordsin kanssa.

Todellisena pohjoismaisena taiteilijana Emilia Qvist on syntynyt Suomessa, asunut Norjassa ja esiintynyt myös Ruotsissa ja Tanskassa. Hän esiintyy pääasiassa soolona, säestämällä itseään pianolla, mutta tekee myös keikkoja triokokoonpanolla, jossa ovat saksofoni, rummut ja piano. Emilia Qvist tuntee musiikin voiman, kulkee omaa polkuaan ja on oma itsensä musiikissaan.

Trion jäsenet:
Emilia Qvist – laulu, piano
Markus Grönroos – rummut
Vadim Shevkopljas – saksofoni

Festivaalin tunnusmerkkinä on tänä vuonna virtuoosiprojekti Zenev, joka esiintyy tunnelmallisella Korjaamon Vintillä keskiviikkona 26. lokakuuta. Zenev-projekti esittelee ohjelmassaan sävellyksiä uudesta albumistaan Live at The Melodiya Studio. Uusi ohjelma koostuu Artem Zenevin alkuperäisistä sävellyksistä ja kansanmelodioista jazz-sovituksella.

ZENEV:
Boris Sukhodoev – kitara
Sergei Sivulsky – basso
Renata Glinka – viulu
Mihail Teselkin – rummut
Artem Zenev – musiikki, kitara

Projektin johtaja Artem Zenev on säveltäjä, muusikko, virtuoosikitaristi ja lahjakas lauluntekijä. Artem viittaa teoksissaan eri genreihin – kansanlauluista rockiin, indie-elektroniikkaan ja jazziin. Vuonna 2021 hän sävelsi ääniraidan Niilo-elokuvaan (art house, RP Films Media, Suomi). Vuonna 2022 hän äänitti ja julkaisi yhdessä suomalaiskitaristin Kimmo Laaksosen kanssa levyn nimeltään Kangastusta suomalaisesta 1900-luvun alun musiikista. Artem Zenev tekee aktiivisesti yhteistyötä studiokitaristina Suomessa tunnetun pietarilaisen NOM-yhtyeen kanssa.