Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 1.10.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Mariana Zwarg Sexteto Universal (BR/DK/DE/FR/FI),Ravintola Poppari, jyväskylä1.10. Klo 19:00

Mariana Zwarg Sexteto Universal

keikka

Liput 20/15€

Mariana Zwarg Sexteto Universal on monikansallisen värikäs kokoonpano, jonka rytmikäs musiikillinen keitos käyttää hulvattomasti pääraaka-aineinaan brasilialaista musiikkiperinnettä, jazzia ja maailmanmusiikkia. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa!

Laajalti Euroopassa ja Brasiliassa esiintynyt yhtye perustettiin vuonna 2016 juhlistamaan legendaarisen brasilialaismuusikko Hermeto Pascoalin 80-vuotisjuhlia vakiintuen pian kiinteäksi kokoonpanoksi. Yhtyeenjohtaja ja puupuhaltaja Mariana Zwarg on Pascoalin kummitytär, ja yhtye esittää Zwargin ja Pascoalin sävellyksiä. Hermeto Pascoalin lanseeraama "universaali musiikki" on maailman eri musiikkityylien iloinen sekoitus, joka kannustaa luovuuteen ja yhteisölliseen improvisointiin.

Sexteto Universalin perustajajäseniin kuuluva jyväskylälänen perkussionisti Sami Kontola innostui Brasilian rytmeistä jo pikkupoikana. Kontola on syventynyt aiheeseen perinpohjaisesti asumalla Rio De Janeirossa pitkiä ajanjaksoja. Kokoonpanon debyyttilevy Nascentes julkaistiin keskellä pandemiaa syksyllä 2020, ja sen levynjulkaisukeikoista saadaan nyt viimein nauttia!

Mette Nadja Hansen (DE) – laulu
Mariana Zwarg (BR) – saksofoni, huilut
Johannes von Ballestrem (DE) – piano
Ricardo Sá Reston (BR) – basso
Sami Kontola – perkussiot
Pierre Chastel (FR) – rummut

pori

Validi Karkia -klubi: Matti Salo Quartet -levynjulkaisu, Oiro Pena,Studio Hilkka, pori1.10. Klo 19:00

Showtime klo 19.00, ovet 18.00
Liput 20€, ennakkovaraukset kukkesand@hotmail.com

Validissa Porin debyyttinsä tekevät uuden suomalaisen jazzin komeetat, keväällä ylistetyn Cooper's Test -albumin julkaissut mystinen Oiro Pena sekä lokakuussa Luova Recordsin kautta ilmestyvää uutta levyään juhlistava kitaristi-säveltäjä-pedagogi Matti Salon kvartetti. Piirpaukesta, Hannibalin ja Kielo Kärkkäisen yhtyeistä tutun Salon yhtyeessä vaikuttaa tamperelaisen Hot Herosin miehistö, porilaislähtöinen saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja lyömäsoittaja Janne Tuomi.

Kitaristi-säveltäjä Matti Salon johtaman kvartetin debyyttialbumi Tetraktys (LUOVA 2019) yhdisteli klezmermusiikkia, progressiivista rockia sekä jazzia omanlaiseksi kokonaisuudeksi. 14.10.2022 julkaistavan Nepal-levyn kappaleet ovat saaneet alkunsa Salon Aasian matkoilla ja vievät kvartetin soittoa meditatiivisempaan suuntaan. Näytteitä levystä on päästy kuulemaan mm. Tampere Jazz Happeningissä 2020 sekä Kalotti Jazzeilla 2021. Salon monipuolinen musiikillinen historia mm. death metallin, psykedeelisen rockin ja progen parissa paistaa läpi hänen livesoitossa sekä sävellyksissä - ja kun yhtyeessä vaikuttaa Suomen merkittävimpiin improvisoijiin kuuluva trio, Hot Heros, on seikkailullinen ja yllätyksellinen keikkakokemus taattu.

MATTI SALO QUARTET
Matti Salo, Sami Sippola, Ville Rauhala, Janne Tuomi

OIRO PENA
Johannes Sarjasto, Antti Vauhkonen, Philip Holm

turku

Flame Jazz: Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE),Logomo, turku1.10. Klo 19:00

Aki Rissanen Hyperreal

Aki Rissanen – koskettimet, sävellykset
Tomi Nikku – trumpetti
Robert Ikiz – rummut

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal-yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttava pianisti Aki Rissanen on koonnut Turkuun erikoiskokoonpanon tulkitsemaan uunituoretta musiikkiaan. Mukana ovat tämän vuoden Korpo Sea Jazzin taiteellinen johtaja, sukupolvensa merkittävin trumpetisti Tomi Nikku sekä ruotsalais-turkkilainen, parhaiten pasunisti Nils Landgrenin yhtyeestä tunnettu rumpali Robert Ikiz. Uudessa tuotannossaan Rissanen yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

”Aki Rissanen is the one to watch – Finnish pianist’s chameleonic virtuosity has seen him play with an enviable list of luminaries. Rissanen is a musical storyteller, a jazz musician with something to say.”  – Stuart Nicholson, Jazzwise

 

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.