Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 3.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Jean-Marie Machado – Majakka,Hakasalmen huvila, helsinki3.10. Klo 19:00

keikka

Jean-Marie Machado: piano
Ze Luis Nascimento: zarb, perkussiot
Jean-Charles Richard: saksofonit, huilut
Vincent Segal: sello

Ranskalaispianisti Jean-Marie Machado kiertää Virossa ja Latviassa 4.–14. lokakuuta uuden Majakka-kvartettinsa kanssa. Raja-aidoista piittaamatonta musiikkia on luvassa myös Helsingissä, kun yhtye ottaa varaslähdön kiertueelle Hakasalmen Huvilassa 3. lokakuuta klo 19.00.

Lokakuussa Helsinkiin saapuvan Jean-Marie Machadon kvartetti esittää kiertueellaan nimikkoalbuminsa mm. brasilialaisista äänimaisemista ja espanjalaisista impressionisteista vaikutteita ammentavaa musiikkia. Ilmaisussa yhdistyvät erilaiset kertomukset, kohtaamiset ja kulttuuriperinteet jotka ohjaavat yhtyettä kuin majakan valo merellä seilaavaa alusta. Majakka-albumin runsaat melodiat, äänet ja rytmit heräävät eloon kiertueella uuden huippukvartetin käsittelyssä.

Majakka-levyn musiikkia säveltäessään Machado kuunteli läpi aiempia levytyksiään, jotka alkoivat johdattaa musiikin suuntaa. Yhtyeen ilmaisu luo yhteyksiä vanhaan ja avaa väyliä uuteen. “Majakka on ryhmä tiennäyttäjiä. Tämä on siirtymisen musiikkia – kenties todellista nykymusiikkia”, kuvailee Machado.

Pianisti-säveltäjä Jean-Marie Machado kietoo musiikillaan maailman eri kulttuurit ja kielet rikkaaksi kokonaisuudeksi. Majakka-kokoonpanossa sävellyksen ja sovituksen huikea laatu nousee konserttilavoilla uudelle tasolle huippukokoonpanon myötä. Lyömäsoittaja Ze Luis Nascimento pursuaa kekseliäisyyttä ja yllätyksiä, saksofonisti-huilisti Jean-Charles Richard on häikäisevällä soundilla siunattu herkkä melodisti ja elegantilla soitollaan hurmaava sellisti Vincent Segal maailman musiikkien tuntija vailla vertaa

Kuuntele Majakka-albumi Spotifyssa tai Bandcampissä.

Majakka levyn on julkaissut La Buissonne yhdessä ECM Recordsin kanssa.

Mielenkiintoinen, monipuolinen ja herkkä konsertti siis odotettavissa. Ranskalainen majakka valaiskoon!

Konsertti järjestetään yhteistyössä Vapaat Äänet -agentuurin kanssa.

Kuva: Cecil Mathieu

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Svenska Kulturfonden.